vrijdag 30 april 2010

Zongebruinde vrouwen worden opgepakt in Iran


AP

do 29/04/2010 - 15:16In Iran riskeren vrouwen met een bruin zonnekleurtje voortaan een celstraf. Volgens de Iraanse regeringsleiders en politie zou een bruinere kleur in strijd zijn met de islamitische kledingsvoorschriften.

Politieagenten in de Iraanse hoofdstad Teheran zeggen dat ze voortaan hard zullen optreden. “Burgers verwachten van ons dat we streng optreden als we zien dat vrouwen, én mannen, zich niet gedragen volgens de islam”, zegt Brig Hossein Sajedinia, het hoofd van de politie in Teheran.

In eerste instantie willen ze de zondige vrouwen nog een waarschuwing geven, maar wie daarna opnieuw betrapt wordt, zal worden gearresteerd en vliegt de gevangenis in. Volgens Sajedinia moet het gedaan zijn met “zongebruinde vrouwen en jonge meisjes die erbij lopen als catwalkmodellen". Ze zetten volgens de politiechef de waarden van het Iraanse volk onder druk.

dinsdag 27 april 2010

Glorieus verleden...

Ontwerp voor de gouden leeuw van de "Generale Keyserlycke Indische Compagnie" (Oostendse Compagnie): de gekroonde leeuw houdt een schild vast; het middenveld hiervan is overplakt met een stuk papier dat de arm volgt, en waarop het wapen van de compagnie getekend is; erboven prijkt het keizerlijk wapen.

De onderlinge concurrentie met de VOC.
Met betrekking tot de theehandel heeft de Oostendse Compagnie de VOC ver achter zich gelaten. Zij kocht te Kanton de betere soorten op, de tweede keus werd naar Batavia verscheept, waarbij bovendien door slechtere verpakkingen en extra overladen de kwaliteit nog verder werd geschaad. De aanvoer van thee te Oostende was dan ook zeer belangrijk: tussen 1725-28 werd te Oostende 58% van de aanvoer van thee in West-Europa geveild. De VOC kwam nooit verder dan een marktaandeel van 13%. De gemiddelde winstmarge van de Chinahandel van de Oostendse Compagnie bedroeg 158%, wat aanmerkelijk beter was dan de rendementen die door buitenlandse compagnieën werden gerealiseerd.
De grote winsten die de Oostendse Compagnie maakte lokten hevig verzet uit van de Nederlandse regering en de Verenigde Oostindische Compagnie, maar ook van de Engelsen. De scheepvaart vanuit Oostende 'omzeilde' nl. één van de belangrijkste bepalingen van het Verdrag van Munster (1648) en van het barriè re-traktaat, nl. het lamleggen van de Belgische overzeese handel en zeevaart. Als gevolg van een verdrag voor bijstand en handel afgesloten tussen Spanje en Oostenrijk (1725) voelde zowel Engeland als Pruisen en Frankrijk zich bedreigd en sloten deze staten het Verdrag van Herrenhausen. Nederland trad pas in 1727 toe op voorwaarde dat de Alliantie zou helpen om de activiteiten van de Oostendse Compagnie te doen beëindigen.

Vele plagerijen en gewelddadige incidenten hebben zich tussen de beide concurrenten voorgedaan. Zo sneuvelde o.a. de eerste Belgische gouverneur van de factorijen in Cabalon (1719) en Bengalen (1720), Jacques André Cobbé, bij de verdediging van de laatste factorij in 1724. Teneinde het aanwerven van bemanningen in Nederland te beletten - de Vlamingen en Brabanders konden namelijk voor hun Indische vaart de hulp van Nederlandse en Engelse matrozen niet ontberen - vernieuwden de Staten-Generaal in 1717 het van ouds geldende, verbod, dat geen onderdanen van de Republiek in vreemde dienst op Oost Indié mochten varen. Overtreders die hier of in Indië aan boord van vreemde Oost-Indiënvaarders aangetroffen werden, zouden dit met de dood moeten bekopen. Het verhandelen van goederen, of het ontvangen van commissies op Oostendse goederen werd beboet met verbeurdverklaring, 1000 gulden boete en gevangenisstraf.
Toen bleek dat ondanks deze verordening vele Nederlanders dienst namen in de Oostendse Compagnie, kondigden de Staten-Generaal in 1723 een nieuw plakaat af en voegden 'openbare geeseling' hieraan toe. Tevens werd het Nederlanders verboden in commissie schepen voor de Oostendenaren te huren, aankopen of uitterusten, op straffe dat de schepen met inhoud ten bate van de VOC zouden worden verbeurd verklaard, en dat een boete ter hoogte van vier maal de waarde van het geconfiskeerde schip werd geheven. Het bezitten van aandelen in de Oostendse Compagnie werd eveneens bestraft met verbeurdverklaring en boete ter grootte van het viervoud van de inleg.
Het bezitten van dit aandeel was ten tijde van uitgifte in 1724, voor een Nederlander een riskante zaak!

Glorieus verleden... bis


De zetel van de Compagnie was gevestigd in de Beurs te Antwerpen, waaruit twee derde van de inschrijvingen afkomstig was. De veilingen van de aangevoerde goederen werden te Oostende en Brugge gehouden. De vergaderingen van de directeuren moesten de eerste drie jaar worden gehouden te Antwerpen, de volgende jaren te Brugge of te Gent. Het kapitaal van de Compagnie was vastgesteld op 6 miljoen gulden te verdelen over 6000 aandelen van ieder 1000 gulden. Op 1 september 1723 werd gestart met de intekening op de aandelen welke in anderhalve dag opgenomen werden door zakenlieden, edellieden en regeringsambtenaren.
Aangezien de compagnie zeer succesvol was werden de aandelen slechts voor 75% volgestort en bedroeg het bedrijfskapitaal 4.500.000 gulden. De eerste zitting van de directie had plaats te Antwerpen op 6 oktober 1723. De eerste vier schepen van de Compagnie voeren van Oostende uit op 10 februari 1724; twee waren bestemd voor China, één voor Bengalen en één voor Mokka. Weldra werden ook factorijen opgericht in Banquibazar en in Bhourompour.
Het octrooi werd op 31 mei 1727 door het Preliminair Verdrag van Parijs voor de duur van zeven jaar geschorst. De genadeslag kwam tenslotte op 16 maart 1731, toen de Oostendse Compagnie definitief verboden werd door het Verdrag van Wenen. Niettemin duurde haar activiteit voort tot in 1777. De terugstorting van het kapitaal was al grotendeels in 1737 voltooid. De eindafrekening leverde 7.500.000 gulden zuivere winst op of 166% van het beginkapitaal.
De handelsactiviteiten richtten zich op twee gebieden: China en Bengalen, waarbij de Chinahandel de belangrijkste was. De Oostendse Compagnie was de eerste van het West-Europese vasteland die zich volledig toelegde op de handel met Kanton. De heenlading van de compagnieschepen bestond meestal uit zilverpiasters en lood als scheepsballast. De retourladingen bestonden uit zwarte Boelthee, zijden stoffen uit Nanking, porselein en chinoiserieën.

zondag 25 april 2010

Amazing...


Chinese danseres verloor een arm bij een ongeval, ze kreeg een depressie die jaren duurde.
Iemand raadde haar aan kinderen danstraining te geven, ze besefte dat ze niet zonder dansen kon leven, door keiharde training hervond ze het nodige evenwicht.
Ze leerde een jongen kennen die een been kwijt was, ondanks zijn aanvankelijke tegenstand leerde hij dansen.
Een choreograaf zag hoe pr achtig ze dansten en besloot speciaal voor hen een act te choreograferen.
Onlangs wonnen ze een prestigieuze prijs op een danswedstrijd op de Chinese tv.
Ik geef jullie beknopt deze uitleg, kijk bewonder, wees ontroerd...
Amazing vind ik het woord voor deze dans van twee mensen die samen het noodlot overwonnen. S.
Dank aan Marleen om de clip door te sturen.

vrijdag 23 april 2010

Moederdag 2010


Weemoedig slenterend zie ik
zoveel leuke hebbedingetjes
kopjes bezaaid met koffieboontjes,
kleurige bloementjeschort

Zo’n koekentrommel, de koninklijke
familie erop, die zou je altijd bewaren
fleurige kussens zacht voor je rug
of… een kanten tafelkleed

De tafel netjes gedekt, geurende koffie
taart voor het bezoek
vazen staan leeg te wachten,
op de bloemen die komen


Ik hoor je zeggen:
wat prachtig, dat had niet gehoeven
glunderend in het vooruitzicht
de bewonderende buurvrouw

Je zult niet trots zeggen
kijk voor jou de asbak klaargezet
zo graag zou ik vandaag je
eens dicht willen nemen

Mijn moedertje met haar
zilvergrijze haar netjes
in de krul gezet
voor moederdag.

Suzanita

donderdag 22 april 2010

Wist je dat? :-)


COCHABAMBA - Volgens de Boliviaanse president Evo Morales is de Nederlandse pieper een duivelse variant op de oorspronkelijke aardappel uit de Andes. Dat meldt de Telegraaf. Volgens Morales zou het eten van onze aardappelen homoseksualiteit veroorzaken.
"Er zit zoveel gif in dat je hem moet schillen", aldus Evo Morales op een klimaatbijeenkomst in zijn land. Nederlandse aardappelen zijn volgens de president weliswaar 'groot en mooi', maar onderdeel van een 'kapitalistisch dieet' dat homoseksualiteit en haaruitval veroorzaakt.
"Kaalheid is een ziekte in Europa, bijna iedereen wordt kaal. Wij indianenvolkeren niet", zei de 50-jarige Boliviaan wijzend op zijn eigen weelderige haardos. Een 'afwijking' als homoseksualiteit komt volgens Morales door genetische manipulatie en hormonen in onze piepers.
.
Gimycko stuurde het artikel door, we weten ondertussen al dat onbedekte vrouwen aardbevingen veroorzaken, nu kennen we de oorzaak van homofilie.

dinsdag 20 april 2010

Aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en moslima's


Een vooraanstaande Iraanse geestelijke is van mening dat aardbevingen veroorzaakt worden door losbandige vrouwen en moslima's die zich niet houden aan de strikte kledingsvoorschriften van de islam. Dat meldt het persagentschap AP.

In de Iraanse media trekt de geestelijke Hojatoleslam Kazem Sedighi fel van leer tegen zijn losbollige vrouwelijke geloofsgenoten. "Vrouwen die zich niet zedig kleden, brengen het hoofd van de mannen op hol", redeneert de imam die het vrijdaggebed in Teheran leidt. "Ze zijn een bedreiging voor de goede zeden en zetten aan tot seksuele omgang. Een direct gevolg hiervan is een grotere kans op aardbevingen".

Recent nog wees de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad op de catastrofale gevolgen die een aardbeving voor de hoofdstad Teheran met zich zou meebrengen. Hij wil dat vijf miljoen mensen de stad verlaten in het vooruitzicht van mogelijke aardschokken. (eb)

Betalingen


Beste mijnheer van Belgacom,
Ik heb het genoegen u de ontvangst te melden van uw brief van 12 april jl. waarin u voor de derde keer betaling vraagt voor het geld dat ik u schuldig ben.
Gelieve te noteren dat ik het bedrag dat u eist absoluut niet betwist en dat ik de oprechte intentie heb u zo snel mogelijk te betalen.
Aan de andere kant echter heb ik nog veel meer schuldeisers die ik ook wens te betalen.
Het is daarom dat ik elke maand de namen van al mijn schuldeisers op briefjes schrijf en in een hoed steek, en daaruit de onschuldige hand van mijn dochtertje van drie een naam laat trekken, die dan zo snel mogelijk zijn factuur betaald krijgt.
Ik durf hopen dat uw naam binnenkort getrokken wordt.
Gelieve inmiddels mijn oprechte gevoelens van hoogachting te willen aanvaarden.
.
P.S. : Gezien de onbeleefde en scherpe toon van uw laatste brief, deel ik u mede dat u niet zal mogen deelnemen aan de twee volgende trekkingen.
.
Afbeelding: calculator by Gimycko.

zaterdag 17 april 2010

Alles op z'n plaats...


Tsja, dat zouden de mensen wel willen,
alles op aarde en daarbuiten
zelf een plaats kunnen geven,
baas van de wereld
helemaal oppermachtig
volgens eigen idee...

maar de natuur
en de kosmos
bepalen
dat allemaal
zelf.
En veel beter
dan wij het er ooit van zouden kunnen afbrengen...
.
Dirty Harry (HDW)

vrijdag 16 april 2010

Goede raad...


Goede raad voor het geval de alcohol je parten zou spelen:

Symptoom 1 : koude en vochtige voeten
Oorzaak : U houdt uw glas scheef
Remedie : draai uw glas (niet te snel !!) tot de opening naar boven komt te staan
Symptoom 2 : warme en vochtige voeten
Oorzaak : u hebt op uw voeten gepist
Remedie : ga uw voeten drogen met de handdoek van het dichtstbijzijnd toilet
Symptoom 3 : de toog is wit en blinkt.
Oorzaak : U bevindt zich nog steeds in de toiletten
Remedie : roep om hulp
Symptoom 4 : U hebt nog steeds het pintje niet vast dat u een kwartier geleden bestelde
Oorzaak : de toog bevindt zich achter u
Remedie : draai U 180 graden om
Symptoom 5 : de muur rechtover U geeft licht
Oorzaak : U bent achterover gevallen op uw rug
Remedie : Zet uw rug in een hoek van 90 graden met de grond
Symptoom 6 : uw mond zit vol peukjes.
Oorzaak : U bent voorover gevallen met uw gezicht in de asbak op de toog
Remedie : Spuw alles uit en spoel uw mond met een gin tonic
Symptoom 7 : troebel zicht
Oorzaak : U kijkt door een leeg glas
Remedie : Bestel een nieuw rondje
Symptoom 8 : de vloer verplaatst zich onder uw voeten.
Oorzaak : Twee buitenwippers dragen u naar buiten
Remedie : Vraag dat ze u tenminste vertellen waar ze u naartoe brengen
Symptoom 9 : veelvuldige weerspiegelingen in het water van gezichten die je aankijken
Oorzaak : u hangt boven het toilet, u probeert te kotsen
Remedie : steek uw vinger in uw keel
Symptoom 10 : de mensen rondom u spreken met een eigenaardige echo
Oorzaak : U goot uw glas in uw oor
Remedie : Stop met onnozel doen
Symptoom 11 : de discotheek wiebelt, de mensen zijn allemaal in het wit gekleed en de muziek is eentonig
Oorzaak : U bevindt zich in een ziekenwagen
Remedie : Niet bewegen
Symptoom 12 : Uw vader en broers kijken u aan met een verwonderde blik
Oorzaak : U hebt zich van huis vergist
Remedie : Vraag vriendelijk of ze uw huis willen aanduiden
Symptoom 13 : Een enorme discotheekspot verblindt u
Oorzaak : U ligt op straat en het is reeds daglicht
Remedie : Ga ergens een koffietje met een druppel drinken om te bekomen
.
Bron: Gimycko.

Goed nieuws !


Dieren worden vandaag nog vaak gebruikt om te achterhalen welke nadelige effecten chemische producten op mensen hebben. Daar lijkt nu verandering in te komen door een nieuwe test van de Vlaamse onderzoeksinstelling VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek).

“In plaats van dieren gebruiken we menselijke cellen die in het lab uit navelstrengbloed worden geïsoleerd.” Aan het woord is onderzoekster Chiara Destino. “We werken samen met twee ziekenhuizen uit Geel en Mol; telkens er een baby wordt geboren krijgen wij het bloed uit de navelstreng, natuurlijk na toestemming van de moeder.”
In het laboratorium isoleren de onderzoekers stamcellen uit het bloed. Stamcellen zijn basiscellen die zich nog tot allerhande lichamelijke cellen kunnen ontwikkelen. Dat kan gaan van levercellen tot spiercellen en bloedcellen.
“In het lab kunnen we met een aangepaste kweekmethode deze stamcellen ontwikkelen tot zogenaamde dendritische cellen. In het lichaam bevinden deze cellen zich op plaatsen die in contact komen met de buitenwereld, onder andere in de huid, long en darm. Deze cellen zijn belangrijk om lichaamsvreemde stoffen te herkennen en een allergische reactie op gang te brengen.
Wanneer de huid in aanraking komt met een allergieveroorzakende stof gaat de dendritische cel reageren. De gekweekte cellen zijn perfect geschikt om een levende situatie in het lab na te bootsen en zo na te gaan of een chemisch product al dan niet een allergische reactie op de huid teweegbrengt”, legt Destino uit. “Zeer belangrijk is dat er nu geen dieren meer worden opgeofferd”.

"Patience is a virtue, as long as I am not the one exercising it." -Sarcasm Society-

vrijdag 9 april 2010

Meeuwenfoon ? Nee !

OOSTENDE - Het is opnieuw broedtijd voor meeuwen, en dus is de befaamde meeuwenfoon van de stad Oostende opnieuw actief. Nog tot 15 juli kunnen mensen die een nest in hun dak opmerken tussen 8 en 12 uur telefoneren naar 059-70.10.86.

Dan schudden ze de eitjes kapot, stom want de meeuw legt terug eitjes wat ze niet doet als ze kan broeden.
De meeuw hoort thuis aan de kust, het is de schuld van de onnadenkende mens dat het prachtige dier geen eten meer hoeft te zoeken op zee.
Niet dat ik pleit om dat te beboeten, gewoon mensen op de hoogte brengen dat het verkeerd is, dat ze de meeuwen geen goed doen door ze bv friet te voeren.
Eventueel na vermaning de hardnekkige verstoorders van het natuurlijk habitat beboeten.
Laat onze meeuwen met rust!
.

De meeste meeuwen, met name de soorten uit het geslacht Larus, zijn carnivoor en ze eten zowel aas als levende prooien. De prooidieren bestaan meestal uit krabben en visjes. Met uitzondering van de drieteenmeeuwen zijn meeuwen vogels van de kust en het binnenland die zelden ver op zee of in bossen te vinden zullen zijn. De grotere soorten krijgen na vier jaar hun adulte verenkleed, bij de kleinere soorten is dit over het algemeen na twee jaar al het geval. De grootste soorten hebben een bijzonder hoge levensverwachting, er is een geval bekend van een zilvermeeuw die 49 jaar werd.
Meeuwen broeden in grote, drukke en lawaaierige kolonies. Ze leggen twee of drie gespikkelde eieren in een nest gemaakt van plantaardig materiaal. De jongen zijn nestvlieders; ze worden geboren bedekt met donker gevlekt dons en ze kunnen direct lopen.
Meeuwen (met name de grotere soorten) zijn vernuftige, nieuwsgierige en intelligente vogels, ze spreiden complexe communicatiemethodes ten toon en hebben ver ontwikkelde sociale structuren. Zo is in veel meeuwenkolonies defensief pestgedrag waar te nemen, waarmee potentiële vijanden op afstand worden gehouden. Sommige soorten, zoals de zilvermeeuw, hebben vaardigheden ontwikkeld om gereedschap te kunnen gebruiken. Veel soorten hebben zich op succesvolle wijze aangepast aan het menselijke milieu en zijn nu zeer algemeen in bewoonde gebieden.

woensdag 7 april 2010

Wereldrecord in Oostende


Op de zeedijk van Oostende zijn vier kunstenaars er in geslaagd het wereldrecord kaassculpteren te breken. Het nieuwe record staat op 1.059 kilo of bijna een verdubbeling van het record dat op 4 juli 2008 werd gevestigd in New York. Het kunstwerk wordt nu versneden en verdeeld onder de voorbijgangers.
Onderwerp van deze wereldrecordpoging was bekende muizen. Mickey Mouse kreeg daarbij een hoofdrol.
Het kunstwerk in New York bestond uit 600 kilogram kaas. In Oostende werd op zaterdag 3 april om 11 uur gestart met 100 bollen van 16 kilo Millenniumkaas van Oudendijk, de sponsor van de recordpoging. Alle kaas die werd weggesneden, werd gerecupereerd en aan diverse instellingen in Oostende en omgeving bezorgd. Het kunstwerk zelf wordt versneden en kon vandaag nog steeds worden geconsumeerd.

Met de wereldrecordpoging lanceert Oudendijk in België de 'Dag van de Kaas'. "Die dag, op 7 april, vindt al enige tijd plaats in Frankrijk en Groot-Brittannië", vertelt Jo Thuys van Oudendijk. "Het is niet onze bedoeling om jaarlijkse deze recordpoging te herhalen, wel om jaarlijks de Dag van de Kaas te vieren."
Herr Seele was peter van de recordpoging in Oostende en zorgde er voor wat animatie. (belga/vsv)

Sharia...


ANTWERPEN - Abu Imran, alias Fouad Belkacem, de spilfiguur achter Sharia4Belgium waarvan leden vorige woensdag een lezing van de schrijver Benno Barnard verstoorden, heeft wel degelijk een strafdossier.
'De naam van Belkacem duikt hier op bij een twintigtal feiten', zegt Eva Herreman, woordvoerster van het Antwerps parket. 'In 2002, 2004 en 2007 is hij veroordeeld voor inbraak en weerspannigheid.' Zoals de naam het zegt, pleit Sharia4Belgium voor het invoeren van de sharia in ons land. Op basis van de islamitische wet eist Fouad Belkacem strenge lijfstraffen voor onder meer diefstal. Nu blijkt dat hij zelf heeft gezondigd tegen de regels van de sharia. 'Tijdens de eeuwenlange heerschappij van het islamitische rijk zijn er amper 60 handen afgehakt', vertelde Belkacem in een eerste interview. 'Die straf is alleen voor hardleerse misdadigers. Mensen die het stelen niet afleren.' Belkacem zelf is de afgelopen acht jaar drie keer veroordeeld voor diefstal en weerspannigheid. Zondag vertelde Youssef Slassi, SP.A-gemeenteraadslid in Antwerpen, in het tv-programma Verstrepen & Hermans al dat Belkacem geen onbekende was voor het gerecht. Parket noch politie kon dat een dag later bevestigen. De oorzaak blijkt een vergissing. De achternaam Belkacem werd verkeerd gespeld bij de opzoekingen. 'Ik ben erg blij dat dit toch aan het licht is gekomen', reageert Slassi. 'Mijn bronnen zijn betrouwbaar.' Fouad Belkacem was gisteren niet bereikbaar.
Ook de nieuwe woordvoerder, Abu Jihad, gaf niet thuis. 'Of mijn naam provocatie is?', vertelde Abu Jihad maandag nog. 'Abu betekent vader van en mijn zoon heet Jihad.'
Hij pleit voor de invoering van de sharia, dus we mogen op zijn minst al één van zijn handen afhakken.
Geen woorden maar daden!

maandag 5 april 2010

Paasfile...

Klikje op de foto om te vergroten.
Ter hoogte van 'scooby-doe' veel last van paasfile.
Knipoogje naar 'hondenuitlaatservice' zie favoriete links.

zaterdag 3 april 2010

Pasen 2010


Allemaal een aangenaam paasweekend gewenst.

Welwelwel...


Een drietal allochtone jongeren werd donderdag op heterdaad betrapt toen ze twee cartoons uit een tentoonstelling in CC De Bogaard in Sint-Truiden wilden ontvreemden, omdat ze die beledigend vonden voor de islam.
Een bediende kon hen de cartoons afhandig maken. Daarop dreigden de drie met hardere actie. CC De Bogaard wordt sindsdien extra beveiligd.
De gewraakte tekeningen zijn van de hand van cartoonist Frans Van Rompay, die werkt onder het pseudoniem‘SnarF’. "Ik heb zeker niet willen spotten met de islam. Ik wou mijn interpretatie geven van exotisch fruit en ons eigen inlands fruit, dat meer karakter, smaak maar vooral body heeft”, zegt Frans Van Rompay.


Jozef Croughs

Zonder Edward Roberts geen blogs!


In de Verenigde Staten is de "vader van de personal computer", Edward Roberts, op 68-jarige leeftijd overleden. Roberts was de man die Paul Allen en Bill Gates aanzette tot het oprichten van Microsoft.

donderdag 1 april 2010

Deze paaseieren raap je best niet!



Een recordworp van wel twintig eieren. Dat is de prestatie van de Monocle cobra's in het Serpentarium van Blankenberge. De eieren liggen in de broedmachine en binnen de 60 tot 70 dagen zouden de jongen moeten komen piepen. Let wel: het gaat om agressieve en giftige cobra's, familie van de koraalslangachtigen. Hun gif tast de zenuwen aan en vernietigt cellen: het is dodelijk voor mens en dier.
De Moncole cobra's worden 1m80 tot 2m20 lang en eten vogels en knaagdieren. De soort komt vooral voor in Zuid-Oost Azië. Het Serpentarium van Blankenberge heeft twee volwassen stuks zitten.
Als de cobra zich in het nauw gedreven voelt, dan richt zij zich op met het voorste deel van haar lichaam en zet ze haar verbrede nek of 'hoofd' op. Op de rug zie je dan een ronde op een oog gelijkende vlek.
Het Nederlandse ZooSite nomineerde het Serpentarium in Blankenberge overigens voor de prijs van 'Mooiste Kleine Dierentuin 2009/2010'. Wie die award uiteindelijk ontvangt, bepalen alle mensen die tussen 1 en 15 april www.zoosite.be of www.zoosite.nl bezoeken en er hun stem uitbrengen. (jv)
Voor je op vakantie gaat even kijken naar onderstaande link! Met dank aan M.

Sharia4belgium

http://www.youtube.com/watch?v=WsdtafcbqrE

Sharia4belgium moedigt lessen Hebreeuws aan!
De banner leidt rechtstreeks naar een website die lessen Hebreeuws aanbiedt met ‘de beste docenten uit Israël’. Toch wel opvallend aangezien de mensen achter de website het bestaan van Israël niet eens erkennen.

http://sharia4belgium.webs.com/

De website Sharia4Belgium had vooraf opgeroepen om de lezing van de moslimkritische Barnard met een scherpe tong te beantwoorden. Nog voor de auteur twee zinnen had gezegd, werd de lezing al verstoord.

De stad Antwerpen spant een kort geding aan tegen Sharia for Belgium, nadat de radicale groepering dinsdag een lezing van Benno Barnard had verstoord. Ondertussen haalde iemand de website offline.

Extremisten verhinderen islamdebat in Antwerpen

Tientallen jonge allochtonen maakten woensdagavond amok in een aula van de Universiteit Antwerpen (UA). De bekende Nederlandse schrijver Benno Barnard zou er een lezing over de islam geven. Die lezing kon uiteindelijk niet doorgaan.
Op uitnodiging van de vrijzinnige dienst van de UA zou Benno Barnard (foto), bekend om zijn kritiek op de islam, gisteravond een lezing houden onder de titel 'Lang leve God. Weg met Allah'.
Barnard: "Er zaten tachtig mensen in de zaal, van wie de helft in gewaden. Ik was nog geen twee zinnen ver toen iemand riep 'je maakt geen grappen over de islam'. Daarna begon de hele groep 'Allah akhbar' (Allah is groot) te roepen." De jongeren bestormden vervolgens het podium.
De politie, al discreet aanwezig op de Stadscampus van de universiteit, riep versterking op. De organisatie zette het debat stop. Niemand werd opgepakt. Barnard is diep teleurgesteld. "Zonder de politie en mijn eigen lijfwachten lag ik nu in het ziekenhuis."

Bekijk een filmpje via YouTube:


http://www.youtube.com/watch?v=TQWjmHl7U9Y&feature=player_embedded

Sharia4Belgium
De confrontaties met radicale moslims, zoals afgelopen week nog plaatsvonden tijdens de lezing van Dhr. Barnard aan de Universiteit van Antwerpen, leiden tot veel uiteenlopende discussies. Dat viel mij onder andere ook op tijdens een gespreksavond georganiseerd door Liberales met Ayaan Hirsi Ali. Wat vaststaat is dat het een uiterst moeilijk maatschappelijk debat is.
Ik heb verwezen naar het incident met de aanhangers van Sharia4Belgium dat plaatsvond nog voor Dhr. Barnard aan zijn lezing kon beginnen. Wel, men mag niet dulden dat aan het recht op vrije meningsuiting wordt getornd en men moet in dat verband tegen dergelijk handelen optreden.

Men mag de handelingen van radicale moslims niet beschouwen als de algemene zienswijze van alle moslims. Uiteindelijk heeft het verleden ons bewezen dat beslissingen genomen uit angst of vrees geen goede beslissingen zijn. Volgens het Europees Hof voor Rechten van de Mens moet men tevens een legitiem doel nastreven.

Sarah Dawoud - moslima