vrijdag 30 april 2010

Zongebruinde vrouwen worden opgepakt in Iran


AP

do 29/04/2010 - 15:16In Iran riskeren vrouwen met een bruin zonnekleurtje voortaan een celstraf. Volgens de Iraanse regeringsleiders en politie zou een bruinere kleur in strijd zijn met de islamitische kledingsvoorschriften.

Politieagenten in de Iraanse hoofdstad Teheran zeggen dat ze voortaan hard zullen optreden. “Burgers verwachten van ons dat we streng optreden als we zien dat vrouwen, én mannen, zich niet gedragen volgens de islam”, zegt Brig Hossein Sajedinia, het hoofd van de politie in Teheran.

In eerste instantie willen ze de zondige vrouwen nog een waarschuwing geven, maar wie daarna opnieuw betrapt wordt, zal worden gearresteerd en vliegt de gevangenis in. Volgens Sajedinia moet het gedaan zijn met “zongebruinde vrouwen en jonge meisjes die erbij lopen als catwalkmodellen". Ze zetten volgens de politiechef de waarden van het Iraanse volk onder druk.

2 opmerkingen:

E.R. zei

Wat machthebbers allemaal niet uitvinden om in naam van God, Allahn of de Planeet anderen de duvel aan te doen! Geen vlees eten, je niet laten bruinbranden, ... en zeker niet zeggen: FUCK YOU!

Gim zei

http://www.rawa.org/

http://www.thereligionofpeace.com/

http://www.faithfreedom.org/

Enz...