woensdag 7 april 2010

Wereldrecord in Oostende


Op de zeedijk van Oostende zijn vier kunstenaars er in geslaagd het wereldrecord kaassculpteren te breken. Het nieuwe record staat op 1.059 kilo of bijna een verdubbeling van het record dat op 4 juli 2008 werd gevestigd in New York. Het kunstwerk wordt nu versneden en verdeeld onder de voorbijgangers.
Onderwerp van deze wereldrecordpoging was bekende muizen. Mickey Mouse kreeg daarbij een hoofdrol.
Het kunstwerk in New York bestond uit 600 kilogram kaas. In Oostende werd op zaterdag 3 april om 11 uur gestart met 100 bollen van 16 kilo Millenniumkaas van Oudendijk, de sponsor van de recordpoging. Alle kaas die werd weggesneden, werd gerecupereerd en aan diverse instellingen in Oostende en omgeving bezorgd. Het kunstwerk zelf wordt versneden en kon vandaag nog steeds worden geconsumeerd.

Met de wereldrecordpoging lanceert Oudendijk in België de 'Dag van de Kaas'. "Die dag, op 7 april, vindt al enige tijd plaats in Frankrijk en Groot-Brittannië", vertelt Jo Thuys van Oudendijk. "Het is niet onze bedoeling om jaarlijkse deze recordpoging te herhalen, wel om jaarlijks de Dag van de Kaas te vieren."
Herr Seele was peter van de recordpoging in Oostende en zorgde er voor wat animatie. (belga/vsv)

1 opmerking:

gim (of wie dacht je - LOL) zei

Ratten en muizen
moeten verhuizen
omdat er teveel
poezeminnekes zijn...

...op Shoshan's Blog !

:-D