woensdag 7 april 2010

Sharia...


ANTWERPEN - Abu Imran, alias Fouad Belkacem, de spilfiguur achter Sharia4Belgium waarvan leden vorige woensdag een lezing van de schrijver Benno Barnard verstoorden, heeft wel degelijk een strafdossier.
'De naam van Belkacem duikt hier op bij een twintigtal feiten', zegt Eva Herreman, woordvoerster van het Antwerps parket. 'In 2002, 2004 en 2007 is hij veroordeeld voor inbraak en weerspannigheid.' Zoals de naam het zegt, pleit Sharia4Belgium voor het invoeren van de sharia in ons land. Op basis van de islamitische wet eist Fouad Belkacem strenge lijfstraffen voor onder meer diefstal. Nu blijkt dat hij zelf heeft gezondigd tegen de regels van de sharia. 'Tijdens de eeuwenlange heerschappij van het islamitische rijk zijn er amper 60 handen afgehakt', vertelde Belkacem in een eerste interview. 'Die straf is alleen voor hardleerse misdadigers. Mensen die het stelen niet afleren.' Belkacem zelf is de afgelopen acht jaar drie keer veroordeeld voor diefstal en weerspannigheid. Zondag vertelde Youssef Slassi, SP.A-gemeenteraadslid in Antwerpen, in het tv-programma Verstrepen & Hermans al dat Belkacem geen onbekende was voor het gerecht. Parket noch politie kon dat een dag later bevestigen. De oorzaak blijkt een vergissing. De achternaam Belkacem werd verkeerd gespeld bij de opzoekingen. 'Ik ben erg blij dat dit toch aan het licht is gekomen', reageert Slassi. 'Mijn bronnen zijn betrouwbaar.' Fouad Belkacem was gisteren niet bereikbaar.
Ook de nieuwe woordvoerder, Abu Jihad, gaf niet thuis. 'Of mijn naam provocatie is?', vertelde Abu Jihad maandag nog. 'Abu betekent vader van en mijn zoon heet Jihad.'
Hij pleit voor de invoering van de sharia, dus we mogen op zijn minst al één van zijn handen afhakken.
Geen woorden maar daden!

Geen opmerkingen: