zaterdag 3 januari 2009

Wie is daarmee geholpen?


50-tal jongeren opgepakt bij pro-Palestijnse betoging Antwerpen
03/01/2009 15:36
De Antwerpse politie heeft zaterdagmiddag voorlopig al een 50-tal jongeren opgepakt bij een niet-toegelaten pro-Palestijnse betoging in Antwerpen. De jongeren verzamelden om 14 uur aan de Antwerpse Groenplaats om er te betogen tegen de bombardementen van Israël in de Gazastrook, zo meldt de lokale politie.
De situatie in Antwerpen is op zijn minst explosief te noemen. Sommige jongeren zouden molotovcocktails en andere verboden wapens bij zich hebben. Ze maken veel kabaal en zouden ook al vernielingen aangebracht hebben in het centrum van de Scheldestad. De lokale politie is massaal aanwezig om rellen zoals afgelopen woensdag te voorkomen. Wie opgeroepen heeft tot de betoging van zaterdag, is nog niet duidelijk. Volgens de politie werden de jongeren via sms opgeroepen om zich te laten horen voor de Palestijnse zaak. Manifestanten die niet vrijwillig willen vertrekken nadat de politie hen dat gevraagd heeft, worden bestuurlijk aangehouden. Jongeren met potentiële wapens worden gerechtelijk aangehouden. (TIP)
Is daar ook maar één enkele modale Palestijn mee geholpen?
Als die heethoofden echt niets beters te doen hebben zouden ze naar ginder (als ze weten waar het ligt) kunnen trekken en er daadwerkelijke hulp bieden.
Te beginnen met de evacuatie van de kinderen, simpel, de tunnels langs waar wapens binnengesmokkeld worden gebruiken in de omgekeerde richting.
Jaren geleden toen er onlusten waren in Hongarije, in Argentinië bood iedereen onderdak aan aan de kinderen, zodat ze niet moesten lijden onder het geweld, het eerste dat je doet is kinderen uit de vuurlinie halen.
Gaza: Meer dan 600 betogers aan Brusselse beurs
03/01/2009 18:20
Meer dan 600 personen betogen sinds 16 uur aan de Brusselse beurs tegen het Israëlische geweld in Gaza. Dat werd ter plaatse vernomen.
De situatie wordt er met de minuut grimmiger. De betogers scanderen leuzen tegen het Joodse volk, de Europese Unie en de Arabische regeringen. De lokale politie is massaal aanwezig om incidenten zoals afgelopen vrijdag te voorkomen. (TIP)
Zaterdagmiddag hebben 6.500 mensen deelgenomen aan de jaarlijkse ijsberenduik in de Noordzee, een recordaantal. Op de Zeedijk volgden naar schatting 10.000 mensen de 22ste editie van het evenement. Dat heeft Toerisme Oostende bekendgemaakt.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Allemaal oppakken en zonder retour richting Mekka of Gaza. De hele familie, vanwaar ze ook kwamen !

Suzanne zei

Drastisch...