zondag 4 januari 2009

Heet van de pers



Hoe vlugger Hamas onschadelijk gemaakt wordt, hoe vlugger de wederopbouw kan beginnen voor de Palestijnse burgerbevolking.
Hamas werd verwittigd dat er een grondoffensief kwam, hopelijk hebben ze de vrouwen en vooral de kinderen in veiligheid gebracht.

http://nl.youtube.com/watch?v=CRRa0kyYz-o

http://nl.youtube.com/watch?v=1OnWAOqZj58


De Decker bewijst dat hij gezond verstand bezit, hij vraagt zich af wat er gebeurt als één van de heethoofden die vandaag op bezit van o.a. molotovcocktails betrapt werden er eentje lanceert midden de kooplustigen die zondag profiteren van de solden en de speciale opening van de winkels op de Meir!

4 opmerkingen:

eric rosseel zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Suzanne zei

:-)

Suzanne zei

Soms vraag ik me af of ik op dezelfde planeet verblijf!
Iedereen sleept er iets bij, de francofonen, de nazi's, de Hottentotten je kunt het niet echt bedenken, maar in principe is het simpel,Hamas hoeft enkel te verklaren dat ze én Israël erkennen én dat ze de wapens neerleggen (stenen inbegrepen).
Dan moet er onderhandeld worden en zowel Israël als de Palestijnen moeten water bij de wijn doen.
Dit moet eindelijk eens stoppen!
De oorlog is meer dan 60 jaar geleden afgelopen, waarom Napoleon er niet even bijsleuren?
Het gaat om het heden, nu moet er vrede komen in het MO.
Met betogen en via betogingen oproepen tot jihad en weet ik veel komen we er niet.
Mij ga je niet wijsmaken dat er geen mensen zijn die kunnen rond de tafel zitten en een oplossing vinden!
Kunnen geen blauwhelmen ingezet worden om een buffer te vormen tussen Israël en de Palestijnen, zo is er toch wapenstilstand tot er een fatsoenlijke oplossing komt?
En willen de mensen er even bij stilstaan dat voor de 30-ers en eronder WOII geschiedenis is?
Het is goed om te herdenken en te beseffen dit kan en mag nooit meer gebeuren.
Maar neem allemaal even de atlas en wijs even aan waar er onlusten zijn, wijs even aan waar kinderen noch voldoende voedsel noch de meest elementaire bassics moeten missen.

Suzanne zei

Enkele reacties op Suzanne 11:55
Just Shoshan, maar dit is te eenvoudig en dit zal jammer genoeg niet gebeuren zo lang de Ajatollahs de macht hebben in Iran.
***
... iedereen sleurt er weer wat anders bij en er is zelden iets relevants bij.
Wat heeft Noord-Ierland in godsnaam te maken met de Gaza? Om maar dat te noemen.
Ik heb Vermeersch ook (gedeeltelijk) aan het woord gehoord op de autoradio. En zoals dat wel meer gebeurt, was ik het in grote lijnen met hem eens.
Wat te weinig belicht wordt is bovendien het feit dat Israel een enorme macht vertegenwoodigt in het M.O. en trouwens in de wereld. Een sterk leger, een alomtegenwoordige Mosad, ongelimiteerde steun van de V.S. Daar tegenover staat een ongeregelde bende, die op mafieuse manier navolging afdwingt onder de Palestijnen en met primitieve oorlogsmiddelen een conflict in stand houdt waarvan ze financieel en politiek beter van menen te worden.
In zo'n situatie is het aan de sterke mededinger in het conflict om al de nodige initiatieven te nemen om de conflictsituatie op te heffen. En door zijn macht kan de staat Israel dat doen op een humanitaire manier.
Dat ze kiezen voor massale vernietiging is gewoon een bewijs van het dwaalspoor waarop hun politieke leiders zich bevinden.
***
Het is normaal dat voor een toestand waar men wel emotioneel op reageert, maar concreet niets mee te maken heeft en de enige informatie van anderen komt, men vergelijkingen gaat zoeken met omstandigheden waar men wel mee te maken heeft of meent de juiste informatie over te hebben. Het leuke is dat men uit deze reacties eigenlijk het emotionele verleden van iemand leert kennen.

Ik heb al eerder gezegd dat ik helemaal niet weet hoe men het daar moet oplossen. Wat ik wel merk is dat hoe langer het duurt hoe moeilijker een menselijke oplossing en hoe groter mijn angst dat het een heel onmenselijke oplossing zou kunnen worden. Zo eentje waar heel de wereld van wegkijkt om het niet geweten te hebben.

Ik voel mee met de slachtoffers van beide groepen en maak me kwaad op de leiders van beide groepen die elk alleen maar uit zijn op de meeste macht. Dat is dan ook de zwakte van elke leider.

Gelukkig wordt er hier nog op alle mogelijke manier gereageerd. Een teken dat we nog niet naar de andere kant kijken.
***
Enorm veel reacties, negatief, positief, evenwel heeft ieder recht op zijn/haar mening.