zondag 4 januari 2009

Dieren hebben een hart




Hond graaft overleden kat-maatje op
Een hond uit het Engelse Wigan miste zijn overleden maatje Arthur de kat zo erg dat hij wel erg drastische maatregelen nam. Dat schrijft de Britse krant Times.
Oscar de hond besloot in het holst van de nacht om door het kattenluik naar buiten te glippen en Arthur op te graven.
Daarna sleepte hij de kat mee naar binnen en likte de vacht van het beestje helemaal schoon. Toen zijn baasjes, Robert en Mavis Bell, de dag daarna naar beneden kwamen, zagen ze Arthur de kat naast Oscar in zijn mand liggen. Robert Bell vermoedt dat Oscar gezien had waar hij de kat begraven had en dat Oscar daar gaan graven was. "
Hij moet Arthur door het kattenluik naar binnen gesleept hebben", vertelt Bell, "En haar dan helemaal schoon gelikt hebben want haar vacht was weer mooi wit.
Het zal hem toch een nacht gekost hebben want Oscar was een grote kat. Nadien zal hij naast haar in slaap gevallen zijn."Blijkbaar waren de twee dieren heel hun leven onafscheidelijk geweest. "
Toen Oscar nog klein was, hielp onze kat Oscar in de stoel klimmen", vertelt Robert Bell.Ondertussen is Arthur opnieuw begraven en heeft Oscar een nieuw maatje gekregen, de kat Limpet.

1 opmerking:

Anoniem zei

Tja dieren hebben zeker een hart!
Zo heb ik een york-shire de kleine Pincky die op bepaalde momenten melk geeft aan onze mooie kater Clovis! Zalig om te zien, die twee zijn onafscheidelijk! "Van dierenliefde" gesproken.....