maandag 1 juni 2009

Zonnig succes


200 schepen op Oostende voor Anker
De tiende editie van het festival van de authentieke scheepvaart, Oostende voor Anker, kon gespreid over vier dagen 300.000 toeschouwers boeien. Er namen meer dan tweehonderd schepen aan deel.

10 jaar Oostende voor Anker
Zoals het dikwijls gaat is Oostende voor Anker ontstaan aan de bar.
Het idee om klassieke schepen bijeen te brengen in een periode die voor de Stad aan zee Oostende sowieso stil was heeft toen wind in de zeilen gekregen.
En hoe. Jaar na jaar is dit festival de aantrekkingspool geweest voor honderden schippers van klassieke schepen.
Het is een kwestie van zien en gezien worden en nergens werd hen een feest aangeboden waarin ze een hoofdrol speelden.
Van de amper twintig schepen bij de eerste editie, is het nu een gepuzzel om de meer dan honderdvijftig schepen een plaats te geven in een alsmaar groter wordende radius van kaaien, dokken en de vaargeul van Oostende.
Het festival van de authentieke scheepvaart is doorgedrongen van op de kaaien tot op de pleinen en straten van Oostende.
Als een vloedgolf die de mensen opvrolijkt en enthousiasmeert. En de hele streek doet vibreren op de frequentie die eigen is aan de zee.
En het publiek komt, - met honderdduizenden tegelijk- loopt zich de hele tijd te verwonderen, herinnert zich hun gemeenschappelijke maritieme oorsprong en gaat naar huis met de idee bijlange nog niet alles gezien of meegemaakt te hebben.

2 opmerkingen:

Gim zei

Daar heb je toch wel wat fotootjes van, hoop ik.

:-)

Suzanne zei

Er waren zat fotograferende mensen, ik hou niet van mensenmassa's, zie je mij al tussen 300 000 mensen?
Je had ook kunnen komen om naar de schepen te kijken! :-)