vrijdag 18 december 2009

Vlak voor Kerst... :-)


Een poster waarop Jozef en Maria naast elkaar in bed liggen, zorgt voor verhitte gemoederen in Nieuw-Zeeland. Conservatieve christenen vinden het beeld aanstootgevend. De inkt van de poster was nauwelijks droog, of hij was al stevig beklad.
Op de poster ligt een droevige Jozef naast een naar de hemel turende Maria. 'Poor Joseph. God was a hard act to follow' (Arme Jozef. God legde de lat hoog), staat erbij geschreven.
De lokale dominee van een progressieve anglicaanse kerk in Auckland wil met de poster een discussie opwekken over stereotiepe ideeën over de manier waarop Jezus zou zijn verwekt. In de Bijbel wordt de maagd Maria zwanger nadat een engel is verschenen en haar vertelt dat ze de zoon van God zal baren. (bdr)
Bron: HLN

5 opmerkingen:

Eric R. zei

Een engel in het Grieks "angelos" is een boodschapper. Het was in die tijd in volksstammen de gewoonte dat een stam die een boodschapper van een adere stam op bezoek kreeg een maagd ter beschikking stelde om de boodschapper op adem te laten komen van de reis. cf. de hethaeren bij de ingang van sommige Griekse steden uit de Oudheid. Ook de aborigenes in Australië kenden deze gewoonte.

De vraag is dus niet of Maria "onbevlekt" ontvangen is of niet, maar wat de inhoud was van de boodschap die de boodschapper ("Gabriël") op zak had.

Suzanne zei

Interessant!

Nathalie zei

Inderdaad interessant, en is de laatste zin opzettelijk zo geformuleerd?

Suzanne zei

Bedoel je Eric's zin: wat de inhoud van Gabriël's zak was?
Shame on you Nathalie.

Anoniem zei

Eric zegt:
Ach nee, dat moet een Freudiaanse slip of the tongue zijn geweest ...

Sorry, ik had per ongeluk op 'weigeren' gedrukt, dus ik heb het nu gekopiëerd...