woensdag 30 december 2009

Teveel nullen...


Sinds eind april groeide het aantal asielzoekers op hotel aan tot 1.200. Zij logeren er aan een tarief van dertig euro per persoon per nacht. Dat geeft een totale kost van 8 miljoen euro. Let wel niet eens voor een jaar maar voor 7 maanden, komt dus op meer dan 1 miljoen € per maand.
Het jaarbudget van Fedasil, de overheidsdienst die de asielzoekers begeleidt, bedroeg vorig jaar 280 miljoen euro. Acht miljoen daarvan diende voor de opvang in hotels. "Dat is nog altijd minder dan het budget voor de opvang in asielcentra", verduidelijkt Waut Es, woordvoerder van de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS). "Mensen denken dat asielzoekers op hotel veel geld kosten, maar eigenlijk is het omgekeerd."
Zo krijgen asielzoekers die op hotel verblijven geen begeleiding, maar slechts onderdak en een dagelijkse maaltijdcheque van zes euro.
In opvangcentra zijn wel constant mensen aanwezig en zijn asielzoekers zeker van een warme maaltijd. De factuur per persoon per nacht bedraagt daar 35 euro.
Volgend jaar krijgt Fedasil een enveloppe van 250 miljoen euro. Daar komt een toelage van 76 miljoen euro bovenop voor de creatie van vijfduizend nieuwe structurele opvangplaatsen. Zestien miljoen euro daarvan is bestemd voor de Regie der Gebouwen. (belga/adb)

Teveel nullen om het uit te rekenen in BEF.
8 miljoen euro enkel en alleen voor hotelkosten, de totale som die het beleid ons kostte beter niet omrekenen of we hebben geen zin meer om de jaarwisseling te vieren.
Hoeveel mensen had men ter plaatste kunnen helpen met het ongelooflijke bedrag?
"Geef mensen geen vis, maar een hengel, zodat ze zelf kunnen vissen". Zie post van 17/12 jl. 'manipulatie'

Geen opmerkingen: