donderdag 16 april 2009

Breien is in.

Breien is terug helemaal hip. Vrouwen nemen massaal terug de breinaalden tussen de vingers, en ook naaiwinkeltjes doen gouden zaken met de verkoop van allerlei extravagante kleuren breigaren. Zelfs de kunstwereld waagt de sprong, zij het op een erg eigenzinnige wijze.
Bij breigoedjes denken we instinctief aan mooie truien, sjaals, handschoenen, mutsen en warme sokken. De kunstwereld plaatse de rage nu in een ander daglicht, door met de aloude bezigheidstherapie allerlei organen na te maken.


Een gebreide vagina van Jimini Hignett. Foto NRC Handelsblad
Ook het 'breiwerk' op de onderzste foto is van J.H.
Een Amerikaanse studente geneeskunde was zo geïntrigeerd door de hersenen, dat ze maar besloot een waarheidsgetrouwe, gebreide versie na te maken. De Nederlands Jimini Hignett was dan weer zo aangedaan door anorexia, dat ze maar meteen een skelet begon te breien.
Ondertussen zijn er al allerlei Amerikaanse websites, waarop vrouwen hun creaties tonen, advies geven en prangende vragen stellen. Op de verschillende sites kan je ook patronen vinden voor een lever, vagina of anus waarheidsgetrouw na te maken. Bij de beschrijving staan zelfs kleursuggesties om de organen dat tikje extra te geven.

2 opmerkingen:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anoniem zei

Ik ga beginnen breien!
A.
Mijn ma kan goed breien maar ze zal nooit zoiets willen breien.
Ze zou niet durven. hahaha.
A.