zondag 5 april 2009

Anti-NAVO betoging

"Bijzonder gewelddadig"
Ongeveer 10.000 mensen betoogden vannamiddag in Straatsburg tegen de NAVO, zo heeft de plaatselijke prefectuur gemeld. Een duizendtal van hen is volgens de prefectuur "bijzonder gewelddadig". De organisatoren van de manifestatie spreken van 30.000 deelnemers.

IJzeren stavenGemaskerd en uitgerust met ijzeren staven, hebben zowat honderd Black Blocksmilitanten vernieligen aangericht en brand gesticht. Daarbij moesten een onbemande politiepost, een Ibis-hotel, een kapel, een apotheek maar ook de lege geouwen van de toeristische dienst nabij de grens en de Europabrug over de Rijn het ontgelden, zo stelden journalisten vast.
Ongeveer 7.000 andere betogers uit Duitsland werden in de Duitse grensstad Kehl door de Duitse ordediensten tegengehouden, voegt de prefectuur er in een mededeling aan toe.


De meeste betogers waren dus vreedzaam bezig, een 1000-tal amokmakers die er een hobby van gemaakt hebben om elke betoging te verstoren zorgden ervoor dat het geweld de bovenhand kreeg.
Eén brandende vraag, wat zonder de NAVO?
Volgens de betogers staat de NAVO voor geweld, tof idee om de boel af te breken, te doen branden, vernielingen allerhande aanrichten, de ordediensten aanvallen... of heet het dan geen geweld?
Zouden de betogers weten waar de NAVO voor staat?
.

Geen opmerkingen: