woensdag 31 december 2008

Win some, lose some

Volgens de meest recente godsdienststatistieken wordt de mensheid steeds religieuzer. Het aantal aanhangers van de grote godsdiensten stijgt verhoudingsgewijs sneller dan de wereldbevolking, terwijl de aangroei van het aantal niet-religieuze mensen en atheïsten stagneert. Het jaarlijkse groeipercentage van niet-religieuzen (0,8%) en atheïsten (0,2%) ligt namelijk ver onder dat van de wereldbevolking (1,2%). Van de grote godsdiensten groeit de islam met 2,1% het snelst. Het christendom stijgt met 1,3% nauwelijks sneller dan de wereldbevolking. Het aantal boeddhisten neemt jaarlijks met 1% toe.
Uit bovenstaand diagram blijkt dat 33 % van de 6,28 miljard wereldburgers tot het christendom behoort. Dat is ongeveer één derde, wat overeenkomt met 2,1 miljard mensen. Eén vijfde of 21 % van de wereldbevolking noemt zich moslim. Dat stemt overeen met 1,3 miljard mensen. De hindoes zijn met 849 miljoen en maken daarmee 14% uit van de wereldbevolking. 371 miljoen mensen volgend de leer van de Boeddha (5 % van de wereldbevolking). Ongeveer 939 miljoen mensen noemen zich niet-religieus of atheïst. Zij vertegenwoordigen 15%. Het overige deel (12%) is lid van een kleinere religie of een religieuze beweging. Daaronder bevindt zich zowel het jodendom als het sikhisme en het jainisme.

Voor degene die zich afvragen waarom deze tekst, wel omdat het mij blijft verbazen dat een handjevol mensen zo'n ongelooflijke emoties kan opwekken.
Vriendschappen worden verbroken, anderen laten hun sympathie merken doch in het geheim, niet via een publieke blog.
In elk geval voor alle duidelijkheid, ik wens vrede voor iedereen, maar zal nooit om het even welk volk zijn recht op zelfverdedigng betwisten.

Je terminerais par cette phrase de Voltaire: "Monsieur, je ne suis pas d'accord avec ce que vous dites, mais je me batterai pour que vous puissiez vous exprimer"

4 opmerkingen:

Anoniem zei

De opgang van het tegenwoordige Creationisme doet niet alleen al de wenkbrauwen fronsen en doet mij (zuur) lachen. De Mensheid is en blijft nu eenmaal een dom (en achterlijk) wezen.

"Hallo, mensen ! Sinterklaas en de Kerstman zijn ook niet echt !"

Mechelaar

Suzanne zei

Je bent een moedige gast!
Ik ben persona non grata !
Aïe en zeggen dat ik volgend jaar een aparte blog open om tegen de schenen van het establishment te schoppen.
Sprokkel hout, de brandstapel wacht mij in 2009.

Anoniem zei

Dag "Persona non grata"...

Jij bent tenminste nog "alive & kicking", de hersenloze 'grijze' massa(!!!) kan dergelijke discussies jammer genoeg niet aan, dat is dan hun verlies...

Ikzelf kijk uit naar meer 'vandadde'!

Suzanne zei

Nathalie op z'n Mechels! :-)