zondag 19 oktober 2008

Kent u nog...


Wendy Van Wanten… Nee? Dan heeft u zeker vroeger nooit met uw kloppend heft in handen naar de Pin-up-club gekeken, een klassieker van het oude Veronica. De Pin-up-club, je had het nooit gezien, maar je kon de dag erna er wel over meepraten.
In 1987 bracht Veronica maandelijks een aflevering van “de PinUp Club” op het scherm. Maar liefst drie Tv-seizoenen lang produceerde Jef Rademakers dit spraakmakende soft erotische programma vol vrouwelijk schoon op naaldhakken.
Het programma begon steevast met het nummer “We Cheer You Up (join The Pin-up Club)” van de meidengroep Barbarella. Aan het einde van het programma verscheen Wendy van Wanten in beeld die op zwoele toon brieven van kijkers behandelde.
Wendy Van Wanten of Iris Van De Kerckhove werd geboren op 6 februari 1960 in Oostende. Haar middelbare school heeft ze afgemaakt aan het Koninklijk Lyceum van Oostende. Na deze studies heeft zij nog enkele jaren medische wetenschappen gestudeerd maar de roep van de modewereld werd steeds sterker zodat zij daarvoor haar studies onderbrak. Iris besloot zich aan te sluiten bij een modellenbureau in Gent en kort nadien was er al haar 1ste modeshow in Zomergem. Zo werd ze al gauw een internationaal model.
In 1986 nam zij deel als Iris aan de fel begeerde Baccara-beker in de ploeg van Johan Verminnen met het liedje If I could only …. Ze won deze liedjeswedstrijd en ging naar huis met de persprijs, de personalityprijs en tenslotte de hoofd- en ploegprijs. Eveneens stond zij met groot succes in het voorprogramma van Gilbert Bécaud.

Geen opmerkingen: