zondag 26 oktober 2008

Sexual Healing


Begin jaren tachtig strandde Marvin Gaye, berooid en aan cocaïne verslaafd, in Londen. De Oostendenaar Freddy Cousaert, een part-time concertpromotor, nam Gaye onder zijn hoede, hield hem van de drugs weg en zette hem opnieuw op het juiste spoor. Anderhalf jaar later zou Gaye vanuit Oostende, met de in België opgenomen elpee 'Midnight love' en vooral met de single 'Sexual Healing' een weergaloze come­back maken.'Freddy's the best thing that ever happened to Marvin', zegt Gayes vriend en advocaat Curtis Shaw in 'Trouble Man', een BBC-documentaire waarin de laatste jaren van Marvin Gaye aan de hand van interviews
Marvin Gaye heeft twee jaar in Oostende geleefd en gewerkt, hij beleefde er zijn comeback met 'Sexual Heeling'. In de inkomhal van het Kursaal staat een prachtig standbeeld van deze Soul-zanger en de Lounge Bar in het Kursaal werd opgedragen aan Marvin Gaye.
Sexual Healing schreef Marvin Gaye in Oostende.

1 opmerking:

Anoniem zei

SlowTime from the Eighties.

Goeie keuze, Shosh.

En wat zit er voor nieuw muzikaal talent in de Oostendse Bodem ? We kennen allemaal Arno, maar zit er ook jong grut aan te komen ? Nieuwe bandjes uit Oostende ?

Ik ben razend benieuwd !

Keep up the good work !

Mechelaar