vrijdag 27 november 2009

Halal ?



Ik ga hier geen pleidooi houden om jullie tot het vegetarisme te bekeren.
Dat dieren gekweekt worden om als voedsel te dienen voor de mens, daar kan ik inkomen.
Maar... dieren worden dus geslacht, je kunt ze moeilijk levend verorberen.
Het is evenwel perfect mogelijk dit op een respectvolle wijze te doen.
Verdoving:
Wanneer dieren verdoofd zijn, uit zich dit eerst in kalmering. Dit heet sedatie en is te herkennen aan het buigen van het hoofd, het naar beneden vallen van de oogleden, het laten hangen van de onderlip en het vaak speekselen.
Daarna volgt de toestand van verdoving (anesthesie): het dier heeft geen pijn, is bewusteloos; de spieren zijn slap en het dier heeft vertraagde of afwezige reflexen.
De kalmering vangt aan na 5 minuten en neemt toe gedurende 15 minuten. Het is van belang de dieren niet te storen tijdens deze periode. Verdoofde dieren moet men steeds kalm en stil benaderen.
Is het teveel gevraagd om even te wachten tot het dier verdoofd is of kost het teveel?
Iedereen weet via authentieke beelden wat dieren te lijden hebben alvorens hun keel wordt doorgesneden.
Ik plaats deze beelden niet, ik word er misselijk van. Je hoort de dieren gillen in doodsnood, ze schreeuwen het uit van de pijn.
De Koran:
Dieren zijn geen producten.
Moslim: ik betreur het onverdoofd slachten van dieren. "Dieren zijn geen producten, maar levende wezens. Dat hier economische overwegingen boven dierenwelzijn primeren, is onaanvaardbaar en in strijd met de geest van het offerfeest, waar uitdrukkelijke criteria bestaan voor het slachten van een dier"
"Zo mag het dier zeker niet te jong zijn, zo min mogelijk pijn lijden en moet een gebed opgezegd worden voor de ziel van het dier."
Ritueel slachten gebeurt in landen als o.a. Marokko met verdoving.
In België gaan er strenge controles uitgevoerd worden, zegt men, verleden jaar zei men dat ook, nu blijkt dat er enorm veel thuisslachtingen uitgevoerd werden, volgend jaar horen we hoeveel er dit jaar uitgevoerd worden.
Er moet een waterdichte wet komen, geen enkel dier mag zonder verdoving geslacht worden.
We weten allemaal dat het gebeurt, het is tijd dat we er wat aan doen.
Europese Federatie van Dierenartsen: "onaanvaardbaar in alle omstandigheden"
Slachten zonder verdoving is het middelpunt van discussies over dierenwelzijn in Europa. Zweden, Noorwegen, Zwitserland en IJsland hebben het al verboden, terwijl het standpunt van de wetenschap onbetwistbaar is: de wetenschappers van EFSA, het Europese Voedselagentschap, en de Europese Federatie van Dierenartsen pleiten allebei voor het systematisch verdoven van dieren om ze zo onnodig lijden te besparen. EFSA heeft berekend dat het meerdere minuten kan duren voordat onverdoofd gekeelde dieren geen pijn meer voelen.
De Koran maakt nergens melding dat een dier onverdoofd geslacht moet worden.

Dus die vlieger gaat niet op, het enige dat tegen die barbaarse toestanden kan gedaan worden is een dier dat onverdoofd geslacht werd vernietigen, dat kost geld en dat is blijkbaar het enige dat het geweten van de slachters kan belasten: geld.

Zolang mensen massaal dieren slachten, zullen zij ook elkaar vermoorden. Inderdaad, hij die het zaad zaait van moord en ellende kan geen vreugde en liefde oogsten - Pythagoras

1 opmerking:

Anoniem zei

Je plaatst zulke lieve dieren (foto's) ik zal maar geen vlees meer eten dit jaar.
David.