vrijdag 20 november 2009

Rellen... het is weer zover...

Rellen in Brussel tussen politie en allochtonen
vrijdag 20 november 2009

Bron: ds, belga Auteur: llo, bdp
ANDERLECHT - Verschillende groepen amokmakers hebben vrijdagavond omstreeks 19 uur onrust gestookt in Anderlecht en Vorst. De herrieschoppers gooiden onder meer een molotovcocktail naar het gemeentehuis van Anderlecht. De brand kon intussen worden gedoofd. Dat werd vernomen bij de politie van de zone Brussel-Zuid, het gemeentebestuur van Anderlecht en de brandweer.
De incidenten zijn er gekomen na de berichten over het politiegeweld in de gevangenis van Vorst. Een motard van de politiezone Zuid werd vrijdagavond bekogeld met stenen. Hij raakte lichtgewond aan de arm. Rond 20 uur werden al twintig administratieve aanhoudingen verricht.
‘De rellen doen zich voor op verschillende plaatsen in Vorst en Anderlecht. Verschillende autoruiten werden her en der aan diggelen geslagen. Ook een telefooncel is al gesneuveld. We blijven extra waakzaam op het terrein’, reageert politiewoordvoerder Fanny Wellens van de zone Zuid.
In de loop van vrijdag kreeg de politie te horen dat er haatboodschappen per sms werden verstuurd tussen jongeren op school. Het bleef de hele avond onrustig in de verschillende wijken. De politie van de zone Brussel-Zuid (Vorst, Sint-Gillis, Anderlecht) heeft extra manschappen op het terrein. Enkele politiemensen van de zone Zuid kwamen in opspraak omdat ze gevangenen in Vorst hebben mishandeld.
De bendes verzamelden voornamelijk op het Dapperheidsplein en aan de metrohalte Aumale. Daarna trokken ze verder om onder meer wagens en telefooncabines te beschadigen. Er werd minstens één wagen in brand gestoken.

Het is inderdaad nooit goed te keuren dat politieagenten misplaatst geweld gebruiken.
Zoiets heet machtsmisbruik.
Wat er gebeurde in de gevangenis van Vorst dient tot op de bodem uitgezocht.
De media liet ons weten dat er een onderzoek gestart werd, ondertussen zijn al twee hoofdinspecteurs geschorst.
Daaruit kunnen we de conclusie trekken dat de bevoegde instanties het menen en dat de manier waarop een paar rotte appels uit de politiemand te keer gingen nooit getolereerd zal worden.
Als weldenkende mensen zijn we daar mee akkoord en laten we het onderzoekend team zijn werk doen.
Maar... dat is buiten de allochtonen gerekend, ze kunnen weer eens de boel terroriseren, wagens in brand steken, winkelruiten aan scherven gooien, politie met stenen bekogelen, de inwoners van Anderlecht, Vorst, Schaarbeek, Molenbeek die autochtoon zijn mogen zich weer eens verschansen in hun woonst.
Dit is ongehoord, dit moet nu toch eindelijk eens ophouden.
De gematigde moslims oordelen eender als wij maar durven het niet luidop toegeven.
Ging de politie in de fout? Zo ja, dan moeten ze gestraft worden.
Is dit een reden voor een bende allochtoontjes om keet te schoppen? NEEN.
Mijn gedacht! Suzanne.

5 opmerkingen:

Gim zei

Suzanne for President !

Suzanne zei

Allez vooruit, je mag minister worden, kies maar voor wat... :-)

E.R. zei

Het zou me niet verwonderen dat het politiegeweld getelfoneerd werd, in de zin dat de politie af wil van deze taal om vervanger te spelen voor stakende cipiers. het was opvallend dat voooral de liberalen uiteraard met Binnelandse Zaken minister Turtelboom voorop in het kamerdebat niet zoeer get geweld aanklaagden maar onmiddelliojk pleiten voor minimale dienstverlening wanneer cipiers staken. Dan is natuurlijk de politie grotendeels van deze vervangerstaak af en de liberalen krijgen een doorbraak in het dossier vna stakende ambtenaren (de NMBS bv). Dus we (de liberalen) vragen de agenten eens driftig te keer te gaan, ze kunnen zeggen dat ze di etaak van cipier niet beheersen en dus om verder geweld bij nieuwe tsakinge te voorkomen: minimale dienstverlening. Ik zou van niets leer verschieten.

Anoniem zei

Tolerantie?
Paul Claudel zei ooit:"La tolérance?Il y a des maisons pour ça!"
Ander woord voor bordeel destijds...
Ook mijn antwoord op degene die zeggen dat we tolerant moeten zijn.

J. K. Forest.

Suzanne zei

2 reacties via FB:

Eric R.: was te verwachten ...

Lucas V.Als we al een beschaving hebben...