maandag 9 november 2009

Bertrand de Merode

Prins Bertrand de Merode is zondag op 57-jarige leeftijd in zijn appartement in Oostende overleden. Dat bevestigt de begrafenisondernemer vandaag. Bertrand de Merode werd geboren op 8 mei 1952 in een adellijke familie. Hij was in de jaren 70 en 80 actief als journalist.
De prins was onder meer het slachtoffer van oplichters, voerde actie voor een naaktstrand en drong ooit het kabinet van de burgemeester van Oostende binnen met een houten pistool om te wijzen op de gebrekkige veiligheid. Hij voerde ook actie tijdens een bezoek van Koning Albert aan Oostende en belandde daarvoor in de cel.
De laatste jaren werd hij ook regelmatig opgenomen in het ziekenhuis. Bertrand de Merode leefde teruggetrokken op een appartement in Oostende. De precieze doodsoorzaak is niet duidelijk. Op vrijdag 13 november is er een uitvaartplechtigheid in de Sint-Petrus- en Pauluskerk in de badstad. (belga/adv)

.

Prins Bertrand de Merode is een 52-jarige telg van de steenrijke adellijke familie “de Merode”. Hij is waarschijnlijk de armste prins die België rijk is want ondanks zijn titel leeft hij naar eigen zeggen met een uitkering die onder het bestaansminimum ligt. In de koningin der badsteden Oostende woont hij in een bescheiden appartementje. De Prins was jarenlang getrouwd en werkte ooit als journalist voor een krant van de NAVO maar na een pijnlijke echtscheiding ging het bergaf met hem.
Door een zware depressie geraakte hij ook psychisch in het slop en omwille van zijn soms wat vreemde gedrag is hij in Oostende een bekende en opvallende man geworden. Hij noemt zichzelf speciaal en “anders”, maar hij doet geen vlieg kwaad. De man is vooral bijzonder eenzaam en alleen. Zijn leven nu is een constante zoektocht naar een beetje liefde van een vrouw. Hij wil dolgraag zijn leven delen met iemand maar omwille van zijn benarde financiële toestand en zijn rare gedrag vindt hij spijtig genoeg niemand.
Zijn steenrijke familie geeft hem om een of andere reden geen geld en daar is hij boos om. Dat deze prins anders is, is zeker. Moest hij morgen geld hebben, dan zou hij het uitdelen aan de armen zegt hij. Hij wil dan ook een actiegroep oprichten die de armen kan helpen. Dit is vooral het verhaal van een man die veel lijdt en zo graag opnieuw gelukkig zou worden.

Bron: RadioVisie.eu/be > Televisie > Prins Bertrand de Merode in De Reporters.
dinsdag 1 maart 2005.

1 opmerking:

Anoniem zei

Van adel zijn soms een vloek wellicht, de man is gestorven op de leeftijd die mijn zus nu heeft. Zij heeft haar tegenslagen (zoals de meeste mensen ooit wel kennen) overwonnen, makkelijk is het zeker niet geweest maar nu, op de leeftijd dat die man gestorven is is zij er wel in geslaagd weer een rustig en goed bestaan op te bouwen. Je laten gaan is de weg van de minste weerstand. Kwaad zijn omdat je familie je geen geld wil geven...wij moeten het toch ook zelf doen? Wat niet wil zeggen dat ik geen medelijden heb hoor.
Marleen