maandag 9 februari 2009

Oostends bier


Oorsprong: Dit amberkleurig bier van hoge gisting heeft in zijn vijftienjarige bestaan een hele historiek.
Oorspronkelijk werd het gebrouwen in opdracht van een aantal Oostendse bierliefhebbers.
Het moest een typisch Oostends bier worden en voor het ontwerp van het etiket werd een beroep gedaan op Redgy Van Troost, een bekend Oostends kunstenaar.
Hij maakte een sfeerbeeld van Oostende met het casinogebouw en het beeld 'De zee' van beeldhouwer Graer.
De naam van het bier lag meteen op tafel, 'Dikke Mathile' is in de volksmond de naam van dit beeld.
Door toedoen van de nabestaanden van de kunstenaar Graer hebben wij het etiket verandert, en is het nu een beeld van de kleinzoon van C. Permeke geworden.
Ingrediënten: Munich en ambré mout, hop, water
Eigenschappen: 6% alcohol, koelkastfris opdienen
Amberkleurig door het gebruik van Munich mout en ambré mout.
Gehopt tot op 32 EBU met 50% Poperingse hop en 50% Duitse Hallertau aromahop.
De hoofdgisting aan 22° Celsius is na een vijftal dagen ten einde.
Een Lagering van -2° Celsius gedurende 6 weken
.

Ode aan de (naakte) vrouw - naar het beeldhouwwerk ‘De Zee' van Georges Grard, opgesteld vóór het Casino-Kursaal van Oostende.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik moet dringend nog eens naar Oostende toe !

:-D

Mechelaar

Suzanne zei

Oké, ik trakteer je eerste 'Dikke
Mathile'