zondag 30 november 2008

Bloemetjes

http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf

Klik : er zal een zwarte pagina verschijnen.
Klik dan met de muis op een willekeurige plaats van deze pagina.
Herhaal dit op diverse plaatsen en zie wat je krijgt.
Laat de muis ook eens ingeklikt over het blad glijden, tot in het oneindige...

Weer een speciaaltje van Odette! .

Week van de Friet



Nu maandag, 1 december, gaat de Week van de Friet van start, nog eens een goed excuus om frietjes te eten. Een hele week lang staat onze Belgische trots in de schijnwerpers.
.

Onze kat


Het eerste gedichtje waar ik ooit kennis van nam, het moet al héél oud zijn want mijn vader leerde het als kind en heeft het aan mij geleerd toen ik een klein meisje was.
Vandaag zou hij 91 geworden zijn maar helaas is hij al enkele jaren heengegaan.
Hier volgt het gedichtje:

Onze kat

Onze kat kan muizen vangen,
dat is waar, dat kan ze fijn.
maar... ze kan ook boter langen,
en dat zou niet mogen zijn.

Moeder stelde gistermorgen
de melkpot op de kas,
onze kat was weer verborgen,
niemand wist waar ze was.

Moeder ging dan naar de kelder,
om wat rapen en wat selder
en wat spek voor hutsepot.
Vrezend dat de slimme kater
daar zou zijn een weinig later
deed ze nog de deur op slot.

Moeder was nog niet beneden
of daar kwam met stille treden
onze poes voor de dag
uit de wieg waar 't kind in lag,
recht naar 't kasken
daar aan krabben, wip erop en toen aan 't slabben.

Maar haar kop was juist zo groot,
dat hij in het pintje sloot.
Moeder deed de deur weer open,
poesje meende weg te lopen,
doch niet ziende waar ze was,
viel ze neder van de kas.

Wipt ineens de trappen op...
met de melkpot aan haar kop.
...

De tuinman en de dood


Een Perzisch Edelman:

Van morgen ijlt mijn tuinman, wit van schrik,
Mijn woning in: " Heer, Heer, één ogenblik!

Ginds, in de rooshof, snoeide ik loot na loot ,
Toen keek ik achter mij. Daar stond de Dood.

Ik schrok, en haastte mij langs de andere kant,
maar zag nog juist de dreiging van zijn hand.

Meester, uw paard, en laat mij spoorslags gaan,
Voor de avond nog bereik ik Ispahaan!"-
.
Van middag ( lang reeds was hij heengespoed)
heb ik in 't cederpark de Dood ontmoet.

" Waarom," zo vraag ik, want hij wacht en zwijgt,"
Hebt gij van morgen vroeg mijn knecht gedreigd?

"Glimlachend antwoordt hij: " Geen dreiging was 't,
Waarvoor uw tuinman vlood. Ik was verrast,

Toen 'k 's morgens hier nog stil aan 't werk zag staan,
Die 'k 's avonds halen moest in Ispahaan."

P.N.van Eyck.

Mechelen in een wit kleed


De prachtigste foto van een winterse stad is volgens mij die van Koinsky, een foto als een gedicht, Mechelen eventjes wit...

Bank verandert van naam

zaterdag 29 november 2008

vrijdag 28 november 2008

Homopinguïns


Twee homopinguïns met een vaderwens proberen in een Chinese dierentuin eieren te stelen van hun heteroseksuele soortgenoten.
Het koppel legt op de plek van de eieren een steen om zo hun slachtoffers voor de gek te houden.
Niet stom
De dieren zijn echter niet stom en houden de homo's in de gaten. Toen het homostel op heterdaad werd betrapt, werd het koppel verbannen uit de groep.
Discriminatie
Daarop voelde het stelletje zich gediscrimineerd vanwege hun geaardheid. Om verdere escalatie in de dierentuin te voorkomen, besloten de verzorgers de dieren op een andere plek onder de brengen.
Verlangen
Beide mannetjes hebben, ondanks hun geaardheid, een natuurlijke behoefte om vader te worden, meent een verzorger van Polar Land."Een van de verantwoordelijkheden van een volwassen mannetje is op de eieren letten. Dat is voor dit koppel fysiek onmogelijk, maar het natuurlijke verlangen blijft bestaan." (lb)

Bron: De Telegraaf.

Kerstverlichting

Kristien's huis is al verlicht voor de komende feestdagen...

donderdag 27 november 2008

Kerstmarkt en ijsschaatspiste



Toerisme Oostende, tel. 059/70.11.99
Van: 28.11.08 tot04.01.09
Waar:Wapenplein

De ijsschaatspiste staat dit jaar opnieuw voor meer dan 1.000 m² schaatsplezier. De kleinsten kunnen opnieuw naar hartelust schaatsen op de aparte kinderijsschaatspiste. In de kerststalletjes kunt u terecht voor leuke geschenken of een typisch winterhapje en drankje : gebrande noten, poffertjes, lederwaren, decoratiemateriaal, … Het volledige Wapenplein baadt in een zee van licht en sfeervolle muziek. Daarnaast wordt ook een uitgebreid animatieprogramma voorzien.
Extra
De horeca-uitbatingen blijven open tot 22.00 uur, op vrijdag en zaterdag tot 01.00 uur. De chalets blijven open tot 22.00 uur. Schaatsen kost 4 euro (1 uur schaatsen en huur schaatsen inbegrepen).
Dit jaar wordt opnieuw een uitgebreid animatieprogramma voorzien op verschillende locaties in de stad. Tientallen straattheateracts nemen in december de winkelstraten over en zorgen voor een aangename sfeer. (In heel de stad 29/11 - 04/01)

Educatie op z'n Arno's


Retro: speelgoed


Speelgoedmuseum MechelenNekkerspoelstraat 21 2800 Mechelen
Open: dinsdag tot en met zondag van 10u tot 17uGesloten: maandag en ook op 1 januari, 24, 25 en 31 december
Afb. komen niet uit het speelgoedmuseum Mechelen.

woensdag 26 november 2008

Retro: religie en reclame


Echt gebeurd

Op een avond kwam een Engelse vriend over omdat hij zaken te doen had in Oostende.
Hij vroeg me mee uit eten. Omdat het tafeltje wiebelde haalde hij een prop geld uit zijn achterzak en stak dat onder een poot om zo op een stabiele tafel te kunnen eten.
Het was een lekkere maaltijd en na de koffie vertrokken we welgezind. Gelukkig keek ik even achterom...zijn geld zat nog onder de tafelpoot. Ik moet zeggen dat hij toch wat bleek rond de neus werd en vliegensvlug zijn geld terug op de juiste plaats stak.
Dit verhaal is voor de volle 100% waar, de foto deed me eraan terug denken.

dinsdag 25 november 2008

Kerst in Londen


Big Ben
Londen is momenteel erg in trek voor een citytrip, dit komt voornamelijk doordat de pond laag staat.
Ideaal dus om er aan kerstshopping te doen, want heel wat dingen zijn er nu goedkoper dan bij ons. Dan heb je nog wat budget over dat je aan jezelf kan spenderen, want Londen is ook een modestad. In Londen start de kerstperiode al vroeg, al vanaf midden november baadt de stad in lichtjes en strikjes. Je kunt er dan niet alleen schaatsen, je komt ook overal kerstzangers tegen. Vooral Hyde Park is een aanrader, dan vind je er een echt kerstlandschap met reuzenrad, carrousel en andere attracties. Op Carnaby Street zie je enorme sneeuwmannen . Regent Street en Oxford Street zijn de bekendste winkelstraten van Londen. Je hebt er het oude, traditionele shoppingcenter Liberty. Je hebt er één winkel die zich volledig aan kerst wijdt, waar je versiering in alle geuren en kleuren vindt. Maar ook ook chiquere merken als Marc by Marc, Jacobs zijn er gevestigd. Jaeger, ook een shoppingcenter, is iets betaalbaarder, maar het blijft niet goedkoop. Voor iPods, die er nu goedkoper zijn dan hier, en andere gadgets kun je in de Apple winkel terecht. Stap er ook zeker de hoofdvestiging van Topshop binnen, Kate Moss ontwerpt regelmatig voor deze keten en is daarmee het Walhalla voor fashionista's. Ben je op zoek naar een cadeautje voor de kinderen, dan moet je in Hamleys zijn, een speelgoedwinkel met zeven verdiepingen.Gezellige kleine wijken:Heb je genoeg van het grote geweld van de ketens, dan is de gezellige wijk Spitalfields meer iets voor jou. Op de posh market vind je er interieurwinkels en gezellige restaurant, maar ook het oude deel van de markt loont de moeite. Breng ook een bezoekje aan Portobello Market, daar zijn talloze kleine boetiekjes, vooral Alice & Astrid, Horace, Alchemie, Oi!, Coco Ribbon lonen de moeite. Voor vintage moet je in de wijk Camden, er heerst een heerlijk alternatief sfeertje. Voor de gezelligheid moet je naar Covent garden. Je vindt er trendy schoenen bij Egoshego, voor leuke kledij en accessoires ga je naar Jigsaw. Andere aanraders zijn Malini voor ontwerpen van designers en The Loft voor tweedehands designkledij. (ep) Uit NINA.

Vroeger zat ik al op de boot... Nostalgie! .
.

Palmares "La Chèvre Folle"

1960 Waljé, Roger Frézin, André Sorel, Nadine Van Lierde, Hubert Minnebo
1961 Jacques Matton, Claude Valois, Lise Oudoire, Marc Pannek, Marcel Verdren, Marie-Claude Haas, Piere Bogaert, Daniel Rommel; groepstentoonstelling met Boel, Carcan, Hendrickx, Lismonde, J.M. Strebelle en Van Thien;
Roger Frézin, Jan De Lee
1962 Willy Bosschem, Maria Roclore (F), M. Van Walleghem, Jo Dustin, Gustaaf Sorel, Amand Vereecke, Jacqueline Hotton, Yves Dendal, Jean Milo, Albert Terken, Marcel Verdren, Guy Lacombe, Vanlerberghe, Gust Kulche; Opnamen voor de film "Béatrice 62" (regisseur L Boogaert; metteur-en-scène : E. Degelin)
1963 Maurice Boel, Lismonde, Marcel Verdren, Urbain Herregodts, Roger Baert; Groepstentoonstelling met Appel, Lars Bo, Bryen, Corneille, Foirini, Frielaender, Le Moal, Mels, Piza, Prassinds, Singier, Sugai, Zao-Wou-Ki; Groepstentoonstelling: Baert, Boel, Bosschem, Burssens, Depière, Elias, Geroen, Herregodts, Hoet, Landuyt, Lismonde, Mendelson, Michiels, Milo, Pannek, Patris, Sorel, Slabbinck, Servais, Van Belleghem, Van Thienen, Vonck, Verdren en Willequet; Paul Van Thienen,Yves Billet, Marcel Michiels; "Jazz-Pohezie-Painting": Happening met de kunstenaars Jan Diels, Kari Bert, Redgy Dergeloo, Frank Van Calster, Tony Rombouts, Frans Neels, Adriaan Peel, Dirk Claus, Hubert Decleer.
1964 Yves Billiet, Piere Bogaert, Crivellaro, Zangs, Yves Rhayé, Roger Wouters, Guy Bulcke, Margo Maeckelberghe, Roger Somville; 19.12.1964: vernissage tentoonstelling "Oosterse reisdagboek" van Hubert Decleer (miniaturen, gouache, kalligrafieën) en Frans Neels (foto's) met poëzieavond (lezen voor uit hun werk: Marcel Boogaerts, Dirk Claus, Redgy Dergeloo, Ivo Kendal, Kinsky, Tony Rombouts) en gitaar (Tony Gérard).
1965 Stanislas Defize, Szobo, Luca; "Beelden van Oostende" M. Van Walleghem, Gil Cowley, Jacques Jauniaux, Paul Van Thienen; 3 april: gitaarrecital met Tony Gérard, "De" Johan, Yves Rhayé, Michel Vereecke en William Brothers (blues, flamenco, chansons, work-songs, spirituals, piratenliederen, Irish songs)
1966 Constant Lambrecht, Pol Lefevre
1967 Kinksy, Karol Bwinski, Alain Depiere
1968 Claude Estang, Denise Verstappen
Jaartal niet gekend : Marc Vosch, Juul Claeys, Georges Durieux en Georges Meurant
Kerstsalon "5 Oostendse kunstenaars" (Billet, Boel, Drybergh, Holmens, Van Tuerenhout) Hanns Studer (graveur)
Tekeningen van Lismonde, Somville, Van Thienen, Van Tuerenhout, Boel en Baert
Charles Bninski, Ivan, Françoise Van Kessel, Jef Van Tuerenhout en Johan Nyssen

T/a van Eric Rosseel.

Bezigheidstherapie

http://www.bernardflach.com/misc/rood_vierkantje.htm

maandag 24 november 2008

La Chèvre folle

Wie in Oostende vanuit de Kerkstraat het Leandre Vilainplein bij de aloude Sint-Pieterstoren opkomt, ziet aan zijn linkerzijde een paal staan met daarop een sculptuur die een geitenkop voorstelt. Op deze plaats stond tot voor paar jaar een huisje, dat altijd al als herberg heeft gediend. In de jaren ’60 was hier een bruisende, dynamische kunstkroeg gevestigd die de ludieke naam "La Chèvre folle" ("De dolle geit") droeg.De idee voor het Chèvre-monumentje kwam van buurtbewoner-inlijster-beeldhouwer Pierre Claes en werd door het stadsbestuur overgenomen. Het werd er voor enkele jaren geplaatst tijdens de heraanleg van de straten en pleinen rond de Sint-Petrus- en Pauluskerk.Kroegbaas Alain Depière, zelf ook beeldend kunstenaar, tapte er tussen 1958 en 1969 niet alleen pinten, draaide er niet alleen hippe jazzmuziek zoals Miles Davis en John Coltrane of songs van Ferre Grignard, maar bood heel wat jonge kunstenaars de kans zich aan het publiek voor te stellen. Grootse tentoonstellingen werden het niet. Daarvoor ontbraken de ruimte en de middelen. Maar de "Chèvre Folle" bood velen een opstapje naar een iets bredere bekendheid. Als café was de "Chèvre" voor vele jonge kunstenaars en dito intelligentia uit eigen stad en uit het binnenland een gedroomde ontmoetingsplaats waar de geest van "mei ’68" al jaren voorheen voelbaar was : Anti-autoritaire opstelling en non-conformisme hingen er in de lucht. Kunstenaars en amateurs die het van dicht hebben meegemaakt, spreken nog steeds met veel nostalgie over de "Chèvre Folle", die als tentoonstellingsplek actief was van 1960 tot 1969.
*** http://www.youtube.com/watch?v=N3bMZCcit_Q ***
In het clipje doet Arno een babbeltje, maar ik plaats het hier omdat jullie dan de sculptuur ter nagedachtenis aan het café 'La Chèvre folle' goed kunnen zien, achter Arno, op een bepaald moment is ook 'de Peperbusse' te zien, zoals Arno aangeeft een overblijfsel van de oudste Oostendse kerk. Daarover later meer.

Comme à Ostende



Born to be wild ( Steppenwolf)



Hij is onderweg....

Ik heb wortels voor het paard van...
Sinterklaas.

Wree(d) wijs

.

Het is sober...
En donker...
En grijs !
.
En ik vind dat
Wree(d) wijs !


Gimycko/24/11/2008.

zondag 23 november 2008

Griepprik niet vergeten!


Decembel in Oostende


Na meel dan 20 jaal succes in de Velenigde Staten komt de “Ocean’s Eleven”-hit, de Peking Aclobats, opnieuw naal Kulsaal Oostende. De Peking Aclobats, opgelicht in 1986, haalde intelnationale bekendheid dankzij lid Shaobo Qin, bekend van de films “Ocean’s Eleven”, “Ocean’s Twelve” en “Ocean’s Thilteen”, waal hij stellen als Geolge Clooney, Blad Pitt en Matt Damon velbijstelde met zijn aclobatische kunsten. Elke wet van de evenwichtskunsten moet el tijdens de visueel welvelende show aan geloven. De plachtig uitgedoste aclobaten voelen met behulp van fietsen, stoelen, ballen of andele voolwelpen de meest opwindende manoeuvles uit. Spectaculaile hoogstandjes en adembenemende stunts, de Peking Aclobats laten na elke voolstelling het publiek vol velbazing achtel.

The Holy Man's Funeral Blues


Eric Rosseel - Unplugged (Eindelijk !)
zondag 23 november 2008

===== The Holy Man's Funeral Blues =====

when the snow is a-fallin' on Amsterdam
I'll be coming home to you
.

de vrouwen verwarmen hun onderkoelde voeten
met zeevruchten en al wat voor het grijpen ligt
een paar provincies verder
spreekt er één tegen muren die altijd antwoorden
en wacht tot de duisternis haar in bescherming neemt
(rond 17 uur in deze tijd van het jaar)

het sneeuwt buiten en binnen
in hart en nieren
en dus zijn de gemoederen bedaard
de opgewarmde radiatoren en de droge lucht
verstijven de synapsen van jan en alleman
die gewoontegetrouw van vader op zoon
naar het veldrijden zijn gaan kijken

gelukkig waken de lijven van de mannen
die zich nog de toekomst herinneren
zij beramen op dit gewijde moment
een gewaagde aanval op het tv-station
(Yvan De Vadder al op een Ryan Air vliegtuig
op weg naar Liechtenstein)

de Heilige Man, de Man van alle regie
die is snel nog in alle geniep
met een Bekende Vlaminge gehuwd
(keus genoeg, nietwaar?)
en is dan grimmig just married
met zijn sputterende SUV ten hemel gevaren
zijn rol is uitgespeeld en het doek is gevallen
over een tijdperk waarin teveel Sinterklazen
elkaar dolken in de rug staken

we applaudiseren in ons zondagskostuum
beleefd en goedgemanierd een laatste maal
zijn fans en de ganse schare armen van geest
vergeven zich aan zijn volmaakte nalatenschap
van rommelhypotheken en waardeloze aandelen
dansend op de maquette van de Lange Wapper
en al wat wankel is en amper gegrond
niet gewoon zich te laven met Leffe Kerstbier
versukkelt in de mist en de illusies
die al eeuwen de stroom vergiftigen

(het stuk is afgelopen en het volk
begeeft zich naar de bar of
vraagt zijn geld terug)

nu het sneeuwt in Amsterdam
keer ik huiswaarts
mijn bivakmuts en kalasjnikov
voor altijd op de achterbank
wanneer alles weer is ontdooid
zal een nieuwe andere lach
de kusten overrompelen
nog vóór de kerstbomen begin januari
in de rozegeur en maneschijn van glühwein
genadeloos op het strand worden verbrand

dan kijk ik even naar de horizon
wuif naar de ranzige lui die
in Dover op de kade staan

en trek terug het hinterland in

de kinderen wachten met
het maken van hun eerste sneeuwman
hun ogen triest en hoopvol
ze weten maar al te goed
ooit eens worden we volwassen

zeker nu de Heilige Man en de schijnheilige dichter
in de hemel aan het uitsterven zijn

.

Raam


Raam
23 november 2008

Ik stond onder je raam vannacht
Eenzaam en alleen
Het was erg koud, die nacht
En de maan, die scheen

Ik kroop toen door je raam, die nacht
Je was niet meer alleen
Het werd toen een hete nacht
En de maan... verdween

Gedicht: Gimycko, zie link: tekentalent.

Romantisch...

Wil je iemands hart veroveren? Dan doe je dit best door hem of haar een schotel met zeevruchten voor te schotelen.


Champagne...
http://nl.youtube.com/watch?v=aS6-b7CONDI

Thats amore...

zaterdag 22 november 2008

Oostende

Op het strand ligt eenzaam en verlaten een kerstboom... Heeft iemand hem verloren? Is hij naar het strand gewaaid? Zal hij nog tijdig gered worden om straks in volle ornaat te prijken met glanzende ballen en flikkerende lichtjes?

Brussel...


Op de Grote Markt in Brussel is de kerstboom aangekomen.De kerstboom is 20 meter lang. De kerstboom maakt deel uit van het kerstevenement Winterpret. Winterpret loopt van 28 november tot 28 december 2008.
We verleggen alvast de stadsgrenzen...

Brugge...


Een beeld van enkele ijssculpturen tijdens het jaarlijkse ijssculptuurfestival in Brugge. Zo'n 300 ton ijs en 400 ton sneeuw waren nodig om deze sculpturen te maken.

Vrijdag 21 november 2008 opent ICE MAGIC zijn ijspoorten voor het publiek. Deze ijskoude belevenis vindt plaats tot en met zondag 11 januari 2009.
Het ijssculpturenfestival is doorlopend te bezoeken, elke dag van 10 tot 19 u, ook op Kerst & Nieuwjaar. Na ruim vijf weken opbouw in het Stationspark!
Dit is aan de voorkant van het Centraal Station in het centrum van Brugge. Warme kledij wordt aanbevolen.
Dankzij spitstechnologische koeltechniek en een extreme isolatie heerste er in de speciaal hiervoor gebouwde ijstent een constante temperatuur van -5°C. Voor de bouw van de metershoge ijsbeelden werd niet minder dan 250 ton kristalheldere ijs uit Lapland ingevoerd, en werd 350 ton sneeuw ter plaatse gemaakt.
Wekenlang hakten en houwden artiesten uit alle hoeken van de wereld aan het reusachtige decor. Dit indoor ijsfestival was toen de première voor Europa.
Brugge... niet ver van Oostende!

We zijn benieuwd!


De Keien van de Wetstraat
Na hun dubbelinterview met Frank Vanhecke en Marie-Rose Morel (De Keien van de Wetstraat, VRT-Canvas, 21 november 2008) wisselden Kathleen Cools en Ivan de Vadder ("Fladderke") bedenkelijke en onzedige emails uit die komende woensdag in het nieuwe nummer van Knack zullen worden gepubliceerd. De Raad van Bestuur van de VRT zou reeds hebben beslist dat Cools en De Vadder gedegradeerd worden om vanaf nu het beruchte programma Plat Préféré te presenteren waarbij zij de geliefkoosde gerechten van ex-VRT-managers Tony Mary, Aimé Van Hecke en Bettina Geysen in een gepast format aan bod zullen laten komen.
Artikel: Eric Rosseel.

donderdag 20 november 2008

Dansshow te Oostende


Het Kursaal van Oostende zal op zaterdag 22 november opnieuw op zijn grondvesten daveren met een wervelende dansshow.
Otango ontsluiert, in twee bedrijven en zestig originele kostuums, de schoonheid van deze (bijna) gelijknamige dans in al zijn erotische en mythische vormen.
Na een ware triomf in Latijns-Amerika komt dit gezelschap van 17 verbluffende Argentijnse kunstenaars voor de tweede maal naar Europa om iedereen mee te slepen in de sensuele en betoverende wereld van de Argentijnse Tango.
Voorproefje op youtube... als je er naar kijkt ga je zaterdag zeker naar het kursaal te Oostende!

woensdag 19 november 2008

Guy Peellaert




Guy Peellaert (Brussel, 1934 - Parijs, 17 november 2008) was een Belgisch graficus en pop art-kunstenaar, die internationaal befaamd was voor zijn fotorealistische portretten van iconen uit de rockgeschiedenis.
Peellaert maakte begin jaren zeventig werk voor platenhoezen van onder meer David Bowie (Diamond Dogs) en The Rolling Stones (It’s Only Rock’n’Roll). Hij ontwierp ook de filmaffiches voor Taxi Driver van Martin Scorsese en Paris, Texas van Wim Wenders.
Peellaert werd de afgelopen decennia bejubeld in The Guardian, Les Inrockuptibles en Vanity Fair. In thuisland België werd zijn werk voor het eerst tentoongesteld in 2008. Recent werd hij door de Belgische weekbladen Knack (Focus) en Le Vif gevraagd om tien weken lang de grootste iconen uit de Belgische muziek te portretteren.
Zijn boek Rock Dreams (met Brits rockjournalist Nic Cohn), is een monument van pop art vol fotorealistische ‘tekeningen’ van de grote iconen van de rockmuziek. Het boek ging meer dan een miljoen keer over de toonbank.

maandag 17 november 2008

Geniet


van deze prachtige foto van Tim Flach

Miss...

http://www.garagetv.be/v/S54QjLEE1kCuZEpiorhycfLO2JRPsGa6PxXPZ8Se6Z3dI6TH2Uxm8pWqmB-KxGtfdj0MazmJV4owk_/v.aspx

Wat een leuk feestje had moeten worden, draaide voor Cassandra D'Ermilio uit op een afgang. Tijdens een recente Miss België-presentatie in discotheek Zuri in Knokke kreeg de 21-jarige finaliste van Miss België een aantal elementaire vragen voorgeschoteld over ons land. Onze nationale feestdag plaatst D'Ermilio op 21 september in plaats van op 21 juli. Hoeveel bollen het Atomium heeft, weet ze niet. Volgens het meisje uit het Waalse Quaregnon is België toe aan zijn vijftiende koning. Dat moet zes zijn. En op de vraag in welk jaar Expo '58 plaatsvond, moet ze het antwoord ook schuldig blijven. Miss België-voorzitster Darline Devos lacht het voorval niet weg. Ik vind dit een spijtige zaak. Je kan als kandidate niet alles weten, maar als je aan een Miss België-verkiezing deelneemt, zijn er een aantal essentiële dingen. Ik betreur het dus dat die kandidate het antwoord op die vragen niet kent.Te meer daar alle finalistes allang een cursus over België gekregen hebben. Ze weten dat ze dit soort vragen kunnen verwachten. Maar goed, ik geef Cassandra het voordeel van de twijfel. Ze is Franstalig en ze zal wellicht in paniek geslagen zijn. Je gaat mij niet vertellen dat je het antwoord niet weet als iemand je vraagt wanneer Expo '58 plaatsgevonden heeft. Ik vind het in haar geval zeker jammer, want ze is een goede kandidate.

Lief...



Liefde over de grenzen van het dierenras heen.
Honden en katten leven niet per se in oorlog met elkaar. Dat bewijst deze Berner sennenhond, die zich moederlijk over een kitten ontfermt.

Uit HLN.

zondag 16 november 2008

Voor Jonathan


Meer dan 35.000 feestbeesten op I Love Techno 2008
Meer dan 35.000 muziekliefhebbers hebben zaterdag het geheel uitverkochte dancefestival I Love Techno 2008 in Flanders Expo te Gent mee beleefd.
De bezoekers konden er terecht in zes verschillende zalen met minstens evenveel verschillende genres. Benevens de gevestigde waarden was er ook plaats voor aanstormend talent.
Volgens de politie van Gent was het een relatief rustige nacht.

Luidsprekers op maximum!

Dames...

Ik bezit iets waar jullie me zeker om benijden... een toverspiegel.

Ik heb nog meer benijdenswaardige dingen... maar dat is voor... later.

Presidenten

44 Presidents of the United States:Change Can Happen...
http://www.bigfun.be/Movie/44%20Presidents%20of%20the%20United%20States.htm
Interessante manier om eens de 44 te bekijken...

http://nl.youtube.com/watch?v=zxYXLcy6WP8

Boudewijn de Groot's 'meneer de president' (the 60's) is spijtig genoeg nog steeds actueel.