zaterdag 22 november 2008

Brugge...


Een beeld van enkele ijssculpturen tijdens het jaarlijkse ijssculptuurfestival in Brugge. Zo'n 300 ton ijs en 400 ton sneeuw waren nodig om deze sculpturen te maken.

Vrijdag 21 november 2008 opent ICE MAGIC zijn ijspoorten voor het publiek. Deze ijskoude belevenis vindt plaats tot en met zondag 11 januari 2009.
Het ijssculpturenfestival is doorlopend te bezoeken, elke dag van 10 tot 19 u, ook op Kerst & Nieuwjaar. Na ruim vijf weken opbouw in het Stationspark!
Dit is aan de voorkant van het Centraal Station in het centrum van Brugge. Warme kledij wordt aanbevolen.
Dankzij spitstechnologische koeltechniek en een extreme isolatie heerste er in de speciaal hiervoor gebouwde ijstent een constante temperatuur van -5°C. Voor de bouw van de metershoge ijsbeelden werd niet minder dan 250 ton kristalheldere ijs uit Lapland ingevoerd, en werd 350 ton sneeuw ter plaatse gemaakt.
Wekenlang hakten en houwden artiesten uit alle hoeken van de wereld aan het reusachtige decor. Dit indoor ijsfestival was toen de première voor Europa.
Brugge... niet ver van Oostende!

1 opmerking:

eric rosseel zei

Een Westvlaams spreekwoord zegt: "Zijt ge van Bruggen zet je vanachter!" Word je nu ook al door de burgemeester van Brugge "gesponsored" ?