woensdag 19 november 2008

Guy Peellaert




Guy Peellaert (Brussel, 1934 - Parijs, 17 november 2008) was een Belgisch graficus en pop art-kunstenaar, die internationaal befaamd was voor zijn fotorealistische portretten van iconen uit de rockgeschiedenis.
Peellaert maakte begin jaren zeventig werk voor platenhoezen van onder meer David Bowie (Diamond Dogs) en The Rolling Stones (It’s Only Rock’n’Roll). Hij ontwierp ook de filmaffiches voor Taxi Driver van Martin Scorsese en Paris, Texas van Wim Wenders.
Peellaert werd de afgelopen decennia bejubeld in The Guardian, Les Inrockuptibles en Vanity Fair. In thuisland België werd zijn werk voor het eerst tentoongesteld in 2008. Recent werd hij door de Belgische weekbladen Knack (Focus) en Le Vif gevraagd om tien weken lang de grootste iconen uit de Belgische muziek te portretteren.
Zijn boek Rock Dreams (met Brits rockjournalist Nic Cohn), is een monument van pop art vol fotorealistische ‘tekeningen’ van de grote iconen van de rockmuziek. Het boek ging meer dan een miljoen keer over de toonbank.

Geen opmerkingen: