donderdag 7 juli 2011

VAN 9 JULI TOT 11 SEPTEMBER: KUNSTENFESTIVAL WATOU 2011. TUSSEN TAAL EN BEELD - VERZAMELDE VERHALEN 

Van 9 juli tot 11 september 2011 vindt in het kunstdorp aan de Schreve voor de derde maal het Kunstenfestival Watou plaats.
Verschillende curatorenkunstenaarsdichtersschrijvers enillustratoren krijgen dan de kans om een karakteristieke locatie naar hun hand te zetten. Taal en beeld worden verwerkt tot unieke installaties.

Het tentoonstellingsparcours van het Kunstenfestival Watou leidt je dit jaar langs 10 bijzondere locaties.
De tocht start aan het onthaal in het Douviehuis en voert je via verschillende locaties aan de markt tot aan de Douviehoeve en het Blauwhuys.

Hilde Teerlinck, directeur van het FRAC, Nord - Pas de Calais brengt een eigenzinnige selectie uit haar collectie naar Watou en stelt die tentoon in het Rusthuis. Willy Tibergien van het Poëziecentrum maakt een bijzondere keuze uit de hedendaagse poëzie, die te ontdekken is op verschillende locaties:
- in de Douviehoeve vind je spiegelgedichten, een ZAP-locatie metbeeldfragmenten van binnen- en buitenlandse dichters en een Rilke-ruimte waarin aan deze belangrijke Duitse dichter een eerbetoon gebracht wordt. Op 11 september is er een Rilke-dag. Meer uitleg hierover volgt later.
- aan het Blauwhuys kan je wegdromen op schommels en op eenligplatform bij de stemmen van een keur aan Nederlandstalige dichters
- in het oude Klooster brengen Lies Van Gasse en Peter Theunyncksamen een graphic poem
- in het Gemeentehuis brengt Rozalie Hirs haar digitale dichtbundelGeluksbrenger. Op 16 juli is Hirs zelf te gast op het Kunstenfestival en ligt ze haar project toe.
- in de Douviehoeve kan je een documentaire bekijken van de Poolse dichteres en Nobelprijs-winnaar Wislawa Szymborska
- in de Rode Hoed laat Erik Spinoy zich inspireren door het beeldend werk van Tamara Van San

Deze zomer brengt het Kunstenfestival Watou o.a. werk van Hans Op de Beeck, Maria Roosen, Gerolf Van de Perre, Nedko Solakov, Elke Boon, Anno Dijkstra, Erik Spinoy, Sara Bomans, David Claerbout, Natasja Lefevre, Yves Velter, Hugo Claus en Albert PepermansAnn Veronica Janssens enBart Janssen tonen een bijzonder concept rond taal, beeld en geluid. Erik Spinoy laat zich inspireren door het beeldend werk van Tamara Van San.
Dit jaar heeft het Kunstenfestival Watou opnieuw diversebelevingsactiviteiten voor u in petto. Elk weekend kan u in Watou genieten van bijzondere evenementen in het kader van kunst en poëzie. Er zijn o.a. workshops voor kinderen, een poetry slam (31/07), eenboekenmarkt (14/08),  ...
Het Poëziecentrum is tijdens het kunstenfestival Watou ook aanwezig met een gezellige bookshop waar onder meer het werk zal verkocht worden van de dichters die werden opgenomen in het poëzieparcours.
Praktisch
Openingsuren:
9 juli tot en met 11 september 2011
Gesloten op maandag en dinsdag.
Woensdag - donderdag - vrijdag open van 14u tot 19u
Zaterdag - zondag & feestdagen open van 11u tot 19u
UITZONDERLIJK OPEN OP MAANDAG 11 JULI EN
MAANDAG 15 AUGUSTUS VAN 11U TOT 19U!
LET OP: De bookshop is op woensdag, donderdag en vrijdag is open van 15u tot 20u.
Zaterdag, zondag & feestdagen is de bookshop open van 13u tot 20u.
Prijzen:
Toegangskaart € 10,- (inclusief € 2,- korting Hopmuseum Poperinge)
Groepen > 15 pers., kinderen -12 jaar, studenten/CJP, houders lerarenkaart, mindervaliden begeleid door betalende valide betalen € 7,-
Kinderen < 5 jaar = gratis toegang
Gids voor geleid bezoek € 85,-
Tentoonstellingscahier € 20,-
Meer info:
Kunstenfestival Watou

Geen opmerkingen: