maandag 30 mei 2011

Genoeg!

Een of meerdere dierenbeulen hebben in de nacht van woensdag op donderdag in een weide in Ghoy in de provincie Henegouwen op gruwelijke wijze een merrie doodgeslagen.
De eigenaars vonden hun merrie India donderdagochtend dood in de wei. Het dier was gruwelijk toegetakeld. Haar twee achterbenen waren gebroken en ze was gescalpeerd. Het dier had twee gaten in het hoofd en een wonde tussen de ogen. Overal had ze bloeduitstortingen. Een dierenarts gaat ervan uit dat het dier doodgeslagen werd.

"Ze moet verschrikkelijk geleden hebben", weet de eigenares. "Het martelen moet erg lang geduurd hebben. De dader verdient eigenlijk om hetzelfde lot te ondergaan." De familie diende een klacht in tegen onbekenden, schrijven de kranten Le Courrier de l'Escaut, Le Courrier.

Ook in de streek rond het Zuid-Limburgse Ulbeek en Zepperen werd de afgelopen weken een viertal paarden mishandeld door onbekenden. In het dorpje Dréhance bij Dinant zouden kajakkers begin deze maand twee paarden met stenen en stokken hebben bewerkt. (belga/vsv)


Dit is gvd een schande! In plaats van een patattenveld te vernielen zouden actievoerders daar tegen moeten optreden! 
Wat is dit voor een land! Die een paard kan doodslaan zit er niet mee dit met een mens te doen!
Vatten die laffe dader(s) en straffen, de zwaarste straf zal niet voldoende zijn, dit zijn gewetenloze individuen die uit de maatschappij verwijderd moeten worden. S.



2 opmerkingen:

Harold zei

Ja, dit zijn psychopaten die dergelijke dingen doen, en ze moeten nagenoeg volwassen zijn als je rekening houdt met de mate van geweld en kracht die daarvoor nodig is.

Odette zei

Verschrikkelijk! Zulke mensen hebben geen gevoelens om zoiets dergelijks aan te richten....Een paard is zo'n prachtig en edel dier en dan nog zoveel pijn aandoen! Niet te begrijpen voor een normaal liefdevolle dierenvriendin zoals ik Suzanne