zaterdag 25 september 2010

Gevonden op: http://www.allemaalpolitiek.nl/

Fidel Castro noemt Ahmadinejad een antisemiet

september 2010
Fidel Castro, de leider van het communistische Cuba heeft de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad een antisemiet genoemd. 'Ahmadinejad moet eens wat boeken lezen over de Tweede Wereldoorlog. Wat hij zegt over de Holocaust is fout.'
Fidel Castro heeft ongekend hard uitgehaald naar Mahmoud AhmadinejadFidel Castro heeft ongekend hard uitgehaald naar Mahmoud Ahmadinejad
Castro zei te vrezen voor een nucleaire oorlog als het conflict tussen Iran enerzijds en Amerika en Israël anderzijds escaleert. Hij zegt de angst voor een Iraanse atoombom te begrijpen, maar zegt dat de recent ingesteldesancties niet zullen helpen.Dat zei Castro in een interview met het Amerikaanse maandblad The Atlantic. Het nieuws baart veel opzien omdat Castro juist als een bondgenoot van Iran wordt gezien.
Banden aanhalen
Een dag na het interview met Castro maakte zijn geestverwant, de Venezolaanse president Hugo Chavez bekend dat hij de banden met de Joodse gemeenschap in Venezuela gaat aanhalen. 'Wij respecteren en waarderen de Joden,' zei Chávez tijdens een bezoek aan een toerismebeurs. Chávez heeft eerder eens gezegd Ahmadinejad als zijn broer te zien.
Ahmadinejad laat zich in steeds dreigender bewoordingen uit over Joden en Israël. In een recent interview met televisieprogramma Nieuwsuur noemde Ahmadinejad PVV-Kamerlid Geert Wilders en andere 'vijanden van de islam, marionetten van de zionisten'.

Geen opmerkingen: