vrijdag 23 juli 2010

De varkens zijn vervangen door koeienschilderijen. FOTO HANS ROEST

LEERDAM - De Lingepolikliniek in Leerdam heeft geen spijt van het weghalen van de varkensschilderijen. De schilderijen van Sylvia Bosch werden verwijderd na een klacht van een patiënt, die zelf geen moslim is. Deze patiënt wilde islamieten confrontaties met de varkens besparen en diende een klacht in.

Dit schrijft het AD vandaag. Volgens woordvoerster Claudia Busato wilde de kliniek slechts die ene klacht oplossen. ,,Voor ons is het absoluut geen politiek standpunt. We hebben het ook gevraagd aan medewerkers van ons die moslim zijn, maar die hadden geen klachten. We betreuren de commotie, maar we zijn een zorgverlener, geen politieke organisatie.''

De kunstwerken zijn nu vervangen door schilderijen van koeien. De varkens komen niet terug, verzekert Busato. Kunstenares Sylvia Bosch is verbijsterd. ,,We leven toch in Nederland? Hier verwacht je zulke dingen niet.'' (EBO)
23/07/10
Met dank aan Harold.

2 opmerkingen:

Gim zei

De "politiek correcte" linkse kerk in Nederland zal morgen Miss Piggy ook wel slachten op het hoogaltaar van het (mislukt) multiculturalisme.

Zij die gisteren de papen nog uit de straten (en terug in de kerken) joegen, pamperen en bewieroken nu de fundamentalisten.

Het zal wel aan de thee liggen dat links deze dhimmitude aanneemt.

Enfin, binnenkort kunnen we onze lol weeral eens niet op, want de uithongeringsmaand komt er weeral an. Ook gekend als korte-lontjes-maand.

Harold zei

De kunstenares heeft - kennelijk onder de indruk van de reacties - van haar eigen site, de varkentjes ook maar verwijderd, en zo een mogelijke blaam, schoongewassen.

De varkens zijn dus inmiddels, zoals uit het artikel blijkt vervangen door koeien, die hangen er nog wel...

http://www.bluebells.nl/Site/Portfolio/Paginas/Schilderijen.html