zaterdag 5 september 2009

Anwar Malek

http://www.youtube.com/watch?v=nzTRT5M6Kxg&feature=player_embedded

Algerian author Anwar Malek lets off some steam to discuss the current plights facing the Arab World today. He deems that the Arabs today have lost their worth, their humanity, their culture, and ...

En nu maar hopen dat deze moedige man lang genoeg leeft om van invloed te kunnen zijn. Alhoewel het veel waarschijnlijker is dat de man eerstdaags wordt aangeklaagd voor het spioneren voor de Israëli ’s en Amerikanen en nog dezelfde dag tot de strop zal veroordeeld worden en opgehangen. Ze zouden er beter aan doen – voor het heil van zichzelf – om de dialoog aan te gaan met hun tegenstanders, eerder dan altijd weer de manchete boven te halen en de opponent letterlijk het hoofd af te hakken.

Vertaling van het interview (clip):

Interviewer: “Drieenzeventig procent van onze kijkers geloven dat de Arabieren een grote macht vertegenwoordigen, veel invloed kunnen uitoefenen, enzovoort.”
[...]
Anwar Malek: “Dit cijfer wijst er op dat de Arabieren lijden aan fantasieën en ouderwetse overmoed.”
Interviewer: “Misplaatste overmoed?”
Anwar Malek: “Misplaatste, lege overmoed, die voor niemand goed is. De Arabieren hebben de nul uitgevonden, of ontdekt – maar wat hebben ze ermee gedaan? Sommigen van hen gingen erop zitten, sommigen stopten ze in hun hoofden, terwijl anderen ze rond hun heupen droegen en begonnen te schudden met hun heupen, hun buiken en hun borsten om aan de wereld het idee te geven dat de moderne Arabieren iets uitvoeren. Vandaag brengen de Arabieren niets anders voort dan duizenden nullen helemaal van rechts tot aan de linkerkant…”
“De Arabieren hebben hun waardigheid verloren, hun menselijkheid, hun cultuur en al het andere. Er is niets dat er op wijst dat de Arabieren in staat zouden zijn om ook maar iets te produceren.”
“Deze misplaatste overmoed heeft zich tot een onvoorstelbare graad diep genesteld in de Arabieren. Het zit zo diep genesteld dat de Arabieren geloven dat ze naar de maan kunnen reizen. Wanneer u aan uw kijkers zou vragen of de Arabieren tegen 2015 in staat zouden zijn om naar de maan te vliegen, zouden ze zeggen: ‘Ja, de Arabieren landen op de maan.’ Bij Allah, de Arabieren raken niet verder dan een paar honderd kilometers van hun deurdrempel. Dat zijn loze woorden.”
“In alle eerlijkheid, gaan de Arabieren erop achteruit en zijn ze helemaal niet klaar voor de beschaving. Ik heb het niet over de geschiedenis. Ik heb het over de Arabieren van vandaag. Ik heb het niet over de Arabieren uit het verleden, uit de tijd van de Islamitische veroveringen. Ik heb het over de Arabieren van vandaag. Ze hebben hun Arabische identiteit verloren en zijn begonnen met het exporteren van shoarma, falafel en lupine bonen naar Europa, en ze beelden zich in dat ze ‘iets Arabisch’ naar Europa brengen.”
Interviewer: “Beschaving?”
Anwar Malek: “Zij noemen dat beschaving.”
[...]
“De Arabische leiders zijn een afspiegeling van de bevolking. De Arabische heersers komen niet van Mars of van de zon. Zij zijn voortgekomen uit het volk en hebben dezelfde overtuigingen. Wanneer u gelijk welke Arabische burger aan de macht…”
“Ik daag elke Arabische burger uit, als die ooit een regering zou leiden, om iets te anders te doen dan wat de huidige Arabische leiders aan het doen zijn. Er is geen verschil tussen de Arabische heersers en de Arabische volkeren. Al degenen die ‘Arabieren’ worden genoemd zijn allemaal dezelfden.”
[...]
Interviewer: “Kijk wat kleine verzetsbewegingen hebben bereikt in hun strijd tegen aanvallers en vijanden, met slechts zeer primitieve wapens. Kan je dit ontkennen? Dit weerlegt compleet wat u zegt.”
Anwar Malek: “Over welk verzet heeft u het? Als u het verzet bedoeld van Hezbollah – Hezbollah heeft Libanon verwoest binnen het kader een Perzische samenzwering. Ik zeg het zoals het is. Hetzelfde geldt voor het verzet in Palestina – zij zijn [nauwelijks] in staat om zichzelf te verdedigen. Het is een groep mensen die zich verdedigen tegen aanvallen vanuit alle richtingen. Wat hebben ze bereikt? Hebben zij Israël één nederlaag toegebracht of het kunnen vernietigen? Ik vind het al een mirakel wanneer iemand erin slaagt zichzelf te verdedigen.”
“De realiteit van de Arabieren is één grote nederlaag, een complete afgang… We zijn verslagen, politiek en militair … en economisch, sociaal en zelfs psychologisch. We doen ons voor als samenzweerders en schuiven de schuld [van ons falen] door op de anderen.”
[...]
Interviewer: “Neem nu Egypte, als voorbeeld. Wat heeft Egypte – die grootmacht – ons te bieden? Ik vraag het u, wat kan Egypte ons bieden?”
Anwar Malek: “Niets. Het is niet in staat om ook maar iets te doen. Het heeft niets anders dan lupine bonen – en ik zeg dit in alle ironie. Het is niet in staat iets te doen. Het kan niet bestaan zonder de Amerikaanse steun. Zonder [die steun] zouden ze verhongeren.”
[...]
“Egypte is niet in staat om oorlog te voeren, noch op strategisch en noch op militair gebied. Het is niet in staat iets te doen.”
Interviewer: “Maar Egypte heeft toch verscheidene oorlogen gewonnen?”
Anwar Malek: “Nee. De oorlog van 1973 [tegen Israël] was geen overwinning. Het was een zoveelste nederlaag.”
Interviewer: “Heeft het die oorlog niet gewonnen?”
Anwar Malek: “Nee. Het werd enkele jaren later gevolgd door de Camp David akkoorden. Het heeft die oorlog niet gewonnen. Geen enkel Arabisch land heeft ooit een oorlog gewonnen in de moderne tijd. Er is geen enkele noemenswaardige overwinning geweest. Het enige wat we hebben zijn nederlagen, die we verpakken als overwinningen.”
[...]
“Kijk hoe de Arabieren leven in het Westen. Bij Allah, geven zij toch het slechte voorbeeld. Als je over dieven hoort spreken zijn het altijd Arabieren. Telkens wanneer een jonge kerel een meisje lastig valt in de straten van Londen of Parijs blijkt het telkens weer om een Arabier te gaan. Al de negatieve morele waarden zijn terug te vinden in het Arabische individu.”


Bron: Memri TV: Special Dispatch – No. 2312 van 13 april 2009 / Algerian Author Anwar Malek: The Arabs Have Lost Their Worth, Humanity, and Culture – Following are excerpts from an interview with Algerian author Anwar Malek. The interview aired on Al-Jazeera TV on March 3, 2009; transcriptie vertaald van het Engels naar het Nederlands door Brabosh

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Daar gaan ze een fatwa over uitroepen!
Greg

Gim zei

Onlangs las ik dat in de 60 jaren dat Israel bestaat, de Joodse Staat meer patenten heeft afgeleverd dan de Arabieren (en de hele "Islamwereld") in de voorbije 1.000 jaar.

Ze kunnen hun eigen olie nog niet eens ophalen, want dit wordt gedaan door buitenlandse firma's, laat staan dat ze zelf olie kunnen vinden of weten waarvoor het dient !

Cultuur : noppes ! Muziek : noppes ! Dans, theater : niks ! nada !

Architectuur la même chose : getekend door bv Franse architecten en gebouwd op de onderbetaalde slavenarbeid van Filippijnse Christenen.

Zoals ik reeds aanhaalde : het is een...

International
Standard for
Losers,
Assholes and
Motherfuckers