Dank aan E.R.
Bewerkt door: Mick Van Loon −31/08/12, 13u17 − Bron: belga.be
Vanavond is er een zeldzaam verschijnsel aan de nachthemel: een "Blauwe Maan", alias een tweede Volle Maan van de maand, zo heeft de Volkssterrenwacht Urania getwitterd.
De benaming Blauwe Maan komt van het Engelse begrip "Blue Moon" en betekent niet dat de natuurlijke satelliet van de Aarde blauw zal kleuren. In het Engels bestaat ook de uitdrukking "Once in a Blue Moon", of iets wat maar zelden gebeurt.
Een Blauwe Maan komt slechts om de 2,7 jaar voor. De eerste Volle Maan van deze maand was op 2 augustus. De vorige Blauwe Maan was op 31 december 2009, de volgende is op 31 juli 2015.
In 1999 was er twee keer een Blauwe Maan te zien. Dit nog zeldzamer verschijnsel doet zich opnieuw voor in 2018.
2 opmerkingen:
Tussen die 2 keer gaat de Blue Moon gewoon NIET onder, ze blijft hangen – of haperen, zoals je verkiest. Ene Josua deed in éne Bijbel toch ook de zon stilstaan. Waarom zou Frank De Winne dan niet de veel lichter wegende maan kunnen doen stilstaan?
Het kan natuurlijk ook dat de Chinezen hierachter zitten. Vroeger was het “blue moon” “made in China”, maar tegenwoordig is alles “made BY China”. Een blauwe maan moet voor die gasten een klein kunstje zijn, tenslotte zijn ze met 1.3 miljard.
Ofte:
这两个时代之间,只是不包括蓝月亮,他们挂 - 或蹒跚而行,为您喜欢。一位约书亚就在一本圣经尚未太阳停滞不前。为什么弗兰克·德温内不轻得多,体重周一能忍受吗?
也有可能的是:中国这背后。以前的“蓝月亮”,“中国制造”,但现在一切“由中国制造”。蓝月亮必须为客人谁是一个小把戏,他们终于为1.3亿美元。
Tiens, die Chinezen toch. Frank De Winne vertalen ze met "EURO De Winne". Hoelang nog ?
Een reactie posten