vrijdag 10 augustus 2012

Hartverwarmend

Sinds hij negentien jaar geleden Schoep samen met zijn gewezen verloofde als puppy adopteerde, zijn John Unger en zijn huisdier onafscheidelijk. In die mate dat de Amerikaan uit Wisconsin nu, negentien jaar later, in het water gaat om de stervende Schoep -hij lijdt aan artritis die zo pijnlijk is dat hij nog nauwelijks kan slapen- enkele pijnvrije momenten te gunnen. Een bekende fotograaf heeft het duo geportretteerd en dat bijzonder mooie beeld gaat inmiddels viraal.
De band tussen Schoep, die door zijn ex-baasje mishandeld werd en vernoemd is naar een bekend merk van ijscrème uit Wisconsin, gaat ver terug. Unger vindt immers dat Schoep zijn leven gered heeft, nadat hij na de scheiding met zijn verloofde zo depressief was dat hij met zelfmoordgedachten rondliep. Het gezelschap van Schoep sleurde hem door die moeilijke tijden, waardoor Unger het nu niet meer dan normaal vindt dat hij er alles aan doet om de hond in zijn laatste maanden nog wat levensvreugde te bezorgen. Zo trekt de man om hem in slaap te wiegen naar Lake Superior: water zou immer een therapeutisch effect hebben op het getergde lijf van Schoep. Het was tijdens een van die momenten dat de foto hierboven genomen werd, door Hannah Stonehouse Hudson, eigenares van Stonehouse Photography en een vriend van Unger.

2 opmerkingen:

Harold zei

Een mens is zelf een zoogdier, heeft empathisch vermogen en weet wat compassie is, maar soms is dat gemakkelijker te tonen aan een dier. Vooral om dat een dier zelf onvoorwaardelijk vriendschap kan geven. Hier is de vraag, kan de eigenaar zijn hond niet beter in laten slapen?

Odette zei

De liefde die je krijgt van een dier is onbeschrijfelijk! Wanneer na een ganse dag alleen thuis, verwelkomen de hondjes ons met geblaf en kwispelstaartjes..... Ik zou ze niet kunnen missen samen met de katjes.
Groetjes