dinsdag 30 maart 2010

Asielzoekers met machetes vallen café in Florennes binnen


Zowat vijftig asielzoekers van het Fedasil-opvangcentrum in Florennes hebben gisteravond een café in de Naamse gemeente aangevallen en beschadigd. Ze waren gewapend met machetes, knuppels en messen. Een voertuig en de ramen van meerdere aanpalende woningen moesten het eveneens ontgelden.
Een klant van café 'Chez Ronald', aan de Place de la Chapelle in Florennes, werd maandag omstreeks 19 uur aangevallen door drie bewoners van het asielcentrum die nadien op de vlucht sloegen.
Omstreeks 22.30 uur begaven zich zowat vijftig bewoners naar de drankgelegenheid, voorzien van knuppels, machetes en messen.
Drie personen raakten gewond toen projectielen tegen de ramen en luiken werden gegooid. De aanwezige klanten kondenzich achteraan de zaak in veiligheid brengen. De wagen van een buur werd vernield en meerdere ramen van aanpalende huizen sneuvelden.
Een twintigtal agenten van de politiezone Flowal snelde ter plaatse, maar de daders waren bij aankomst al gevlucht. Het parket van Dinant onderzoekt het incident. De identificatie van de daders kondigt zich moeilijk aan, zo luidt het. (belga/eb)

1 opmerking:

O.R.S. zei

50 ?
Hebben die allemaal machetes?
Wat staat ons nog te wachten?