maandag 31 augustus 2009

Perfect harmony

Mens en dier in harmonie:

Prachtig, gewoon een meisje en een fantastisch paard,

ongezadeld, zonder teugels, hoofdstel, bit, halster...

vrijdag 28 augustus 2009

50 jaar geleden leerden meisjes dit op school:


Maak dat het eten klaar is
Maak de zaken op voorhand klaar, de avond voordien als het moet, zodat een heerlijke maaltijd hem opwacht als hij terug keert van zijn werk. Het is een vorm van duidelijk maken dat je aan hem hebt gedacht en je bezorgd bent over zijn noden. De meeste mannen hebben honger als ze thuis komen en het vooruitzicht op een stevige maaltijd (vooral als het hun lievelingskostje is) maakt deel uit van de noodzakelijke warme verwelkoming.

Wees op tijd klaar
Neem voor jezelf een kwartier rust voor hij thuis komt om te ontspannen.Werk uw opmaak een beetje bij, doe een band in je haren en wees fris en bevallig.Hij heeft een zware dag achter de rug samen met mensen die hem overladen met werk en zorgen.Wees dus opgewekt en een beetje interessanter dan laatstgenoemden. Zijn zware dagtaak moet opgevrolijkt worden en daar ligt ergens jouw taak dat het zo wordt.

Breng orde op zaken
Maak nog een laatste ronde door de voornaamste kamers van het huis juist voor je man thuis komt.Verzamel de schoolboeken, speelgoed, papieren enz. en neem nog vlug het stof af op de tafels.

Gedurende de koudste maanden van het jaar
Je moet een gezellig vuurtje aanmaken waarnaast hij zich kan koesteren en ontspannen. Uw man zal het gevoel krijgen van in een ordelijke en rustige haven te zijn aangekomen en dat maakt jou ook gelukkig.Voor zijn comfort zorgen bezorgt jou een enorme persoonlijke voldoening.

Breng het geluid op een minimaal niveau
Bij zijn aankomst zet je best al het geluid af van wasmachine, droogkast of stofzuiger.Probeer de kinderen kalm te krijgen. Wees blij hem te zien. Verwelkom hem met een warme glimlach en toon de oprechtheid van uw wil om hem te bevallen.

Luister naar hem
Het zou kunnen dat je een dozijn belangrijke zaakjes aan hem wilt vertellen, maar daarvoor is zijn thuiskomst niet het geschikte moment. Laat hem eerst spreken, herinner je dat zijn onderwerpen belangrijker zijn dan de uwe. Maak ongeveer dat het zijn avond wordt.

Maak nooit je beklag als hij laat thuis komt
Klaag nooit als hij laat thuis komt voor de maaltijd of zelfs als hij de hele nacht wegblijft. Bekijk het als kleinschalig in vergelijking met wat hij heeft moeten doorstaan gedurende de dag. Instaleer hem comfortabel. Vraag hem zich te ontspannen in de zetel of te gaan rusten in bed.
Maak een warme of frisdrank klaar.Schud de kussens op en stel voor zijn schoenen uit te trekken. Spreek hem aan met een zachte, vredelievende en plezante stem. Stel hem geen vragen wat hij heeft gedaan en twijfel nooit aan zijn oordeel of zijn rechtschapenheid. Denk er aan dat hij de meester is in huis en uit deze functie zal hij steeds zijn wil uitoefenen met eerlijkheid en waarheid.Wanneer hij klaar is met eten, ruim de tafel af en doe vlug de afwas.
Als je man vraagt om te helpen wijs zijn voorstel af want hij zou zich kunnen verplicht voelen om het steeds weer te doen en na een zware dagtaak heeft hij geen nood aan extra werk.Zet hem aan om zich aan zijn favoriete bezigheden te wijden. Toon je interesse hiervoor zonder hem het gevoel te geven dat je op gelijke voet komt op zijn gebied. Als je zelf kleine bezigheden hebt, doe ze zonder praten en storen, want zijn interesse punten zijn meestal belangrijker dan die van de vrouw.

Uiteindelijk de avond
Breng het huis in orde zodat het klaar is voor de volgende morgen. Denk er aan eventueel een ontbijt op voorhand klaar te maken. Het ontbijt van je man is uiterst belangrijk als hij op een positieve manier zijn zware dagtaak moet aanvatten.Eenmaal dat jullie in de slaapkamer zijn aangekomen maak je je klaar om zo vlug mogelijk in bed te komen.

Niettegenstaande de vrouwelijke hygiëne
Een grote rol speelt, mag het niet de bedoeling zijn dat uw man de rij moet doen om in de badkamer te komen, zoals hij moet doen om zijn trein te halen. Zorg er echter wel voor dat je het beste voorkomen hebt als je gaat slapen. Tracht een voorkomen te hebben dat innemend is zonder uitdagend te zijn. Als je een nachtcrème moet aanbrengen of krulspelden, wacht tot hij slaapt want het zou hem kunnen ergeren bij het zien van een dergelijk schouwspel net voor hij slaap.

Wat de intieme relaties betreft met je man
Het is heel belangrijk je te herinneren wat jullie elkaar beloofden bij het huwelijk en voornamelijk de belofte van gehoorzaamheid. Als hij van oordeel is onmiddellijk te willen slapen dan zal het zo zijn. Te allen tijde word je geleid door de wil van je man en oefen je op geen enkel moment druk op hem uit om hem tot een intieme relatie te stimuleren.

Als je man voorstelt te paren
Aanvaardt met nederigheid maar houdt steeds in het achterhoofd dat het plezier aan de man is besteed en veel belangrijker is dan dat van een vrouw. Als hij zijn orgasme bereikt is een beetje gekreun van jou kant niet misplaatst, integendeel het zal hem overtuigen dat jij er ook plezier aan hebt beleefd.

Als je man minder normale handelingen voorstelt
Gedraag je gehoorzamend en lijdzaam maar geef je eventueel ongenoegen aan door een stilzwijgen. Het is waarschijnlijk dat je man onmiddellijk zal inslapen. Breng je kledij weer in orde, breng je schoonheidsproducten aan alsook je haarverzorging.

Nu mag je de wekker zetten
Om zeker even voor je man op te zijn in de morgen. Zo kan je hem een kop thee maken tegen dat hij wakker wordt.

donderdag 27 augustus 2009

Er was laatst een meisje loos, die ging varen

Ik begrijp heel goed dat de ouders van Laura hun dochter de wijde wereld in sturen. Scheelt een boel geld. Wie kan zich vandaag de dag nog een kind veroorloven?
Ik niet. Mijn vrouw en ik hebben laatst uitgerekend dat het alleen zou lukken als zij achttien jaar lang borstvoeding zou geven.
En wat is er eigenlijk mis mee, als Laura zo graag buitengaats wil gaan?
Helemaal niks natuurlijk. Behalve dat het van de wetgever niet mag. Minderjarig is minderjarig.
Maar nu Laura wil emigreren naar Nieuw-Zeeland is er geen vuiltje meer aan de lucht. Niets houdt haar tegen.
Het leven is een avontuur! Tuurlijk. De vraag is alleen of je daarvoor de wereldzeeën moet bevaren.
Toen ik zo oud was als Laura ging ik pootje baden in de zee, veel verder kwam ik niet. De fietsrit door de duinen naar Scheveningen was een wereldreis op zich. Ik had geen zeilboot. Ik had een klepper op mijn fiets - en ik was gelukkig.
Meisjes van 13 zijn niet meer zo schuchter als Paul van Vliet ze ooit bezong. Toen hadden ze 'van die wapperende voeten' - nu moeten ze de zee op, om een record te halen. Wat moet dat geintje trouwens wel niet kosten?
Je stuurt je kind op zijn minst op weg met een prepaid mobieltje, maar daar red je het niet mee op zee. Een beetje satelliettelefoon kost 1500 euro en een gesprek is duurder dan een volle tank benzine.
Haar ouders zwemmen in het geld, kan niet anders. Gisteren zag ik Laura, op tv. Ze zei niets. Dat liet ze over aan haar advocaat - die had ik ook niet toen ik 13 was. Hooguit had mijn moeder er een, met slagroom.
De vrijheid van het individu is een groot goed. Maar dan moet dat individu wel rijp zijn voor die vrijheid. Minderjarig is meer dan een woord; het is een morele afspraak.
We hebben grenzen gesteld.
Om te voorkomen dat er straks een 13-jarig individu, dood en verkracht, langs de rand van het Suez-kanaal ligt.
sjaak@ad.nl

woensdag 26 augustus 2009

Respect

Ontroerend mooi... een bedankje voor Odette.

Niet in strijd in sharia


Een hoogbejaarde man uit Saoedi-Arabië krijgt alsnog de beschikking over zijn onlangs weggelopen 10-jarige bruid.
Dat meldden media in het strengislamitische koninkrijk.
Het meisje was onlangs gevlucht naar de woning van een tante.
Haar vader, die haar had uitgehuwelijkt, kwam erachter en bracht het kind terug naar haar 80-jarige echtgenoot.
"Mijn huwelijk gaat niet in tegen de sharia (islamitische wetgeving)", meent de man.
De bruidegom op leeftijd wees er verder op dat hij recht meent te hebben op het meisje, aangezien hij eerder verloofd was met haar oudere zus.
Die verbrak de relatie echter omdat ze naar school wilde gaan.
"Onder deze omstandigheden bood haar vader zijn jongere dochter aan", aldus de man tegen een plaatselijke krant.
"Zoals de sharia voorschrijft, mocht ik haar bekijken en ik vond haar acceptabel."
Een woordvoerder van een mensenrechtenorganisatie heeft geen goed woord over voor de gang van zaken, die vaker voorkomt in Saoedi-Arabië.
"Dit soort huwelijken zijn een grove schending van de internationale verdragen voor de rechten van het kind, die door het koninkrijk zijn ondertekend." (eb)

dinsdag 25 augustus 2009

Dylan Thomas



Prachtig, klik op de link en dan op play boven het gedicht.

Dank aan Eric R.

Geitje...


Een beschonken 18-jarige boer op de Filippijnen heeft zich vergrepen aan een tweejarige geit.
De geit overleefde deze passionele daad niet.
Straffer nog. Volgens de boer heeft de geit hem door haar "pronte houding" verleid en is het haar eigen schuld.
Het gruwelijke incident gebeurde volgens
Ethiopian Review, dat radiozender dzXL als bron aanhaalt, zondag in de provincie Iloilo. Rogie Calamaan, zo heet de jongeman, was rijst gaan planten en had het na zijn werk op een stevig zuipen gezet.
Rogie geeft de feiten toe, maar zegt dat de geit hem heeft uitgelokt.
Dat staat letterlijk in het politierapport.
Omdat de geit niets van de opdringerige boer moest weten, heeft Rogie het dier gewurgd.
De eigenaar van de geit zag het tafereel en is in shock.

Zwijgen en betalen!


Al meer dan 1.000 asielzoekers op hotel !
25/08/2009 08:00

Verdere uitleg via de media te verkrijgen.
Dit wil ik nog even kwijt: de factuur bedraagt nu reeds meer dan 250 000 € per week.
Fedasil betaalt zo niet met de glimlach dan toch met ons geld.
10 000 000 BEF per week.

Bloemen...prachtige tekeningen


Klik op de link en kies één van de afgebeelde bloemen en zie wat ze jou te zeggen hebben. Maak je keuze puur op je gevoel, denk niet na. http://home.hetnet.nl/~spirituelereis/arta/bloemenkaarten.htm
Afbeelding: Gimycko.

Blondje...

zaterdag 22 augustus 2009

Belg rijdt 245 per uur met Ferrari


LYON - Een 44-jarige Belgische trader is donderdag op een snelweg in het oosten van Frankrijk geflitst aan een snelheid van 245 kilometer per uur. De in Genève gedomicilieerde Belg man was op weg van de Zwitserse stad naar Luxemburg.
Om inbeslagname van zijn Ferrari te verhinderen, diende de man reeds 750 euro op te hoesten. Voorts is zijn rijbewijs, in afwachting van een bezoekje in de rechtbank, tijdelijk ingetrokken. De brave man kan er evenwel niet van beschuldigd worden plankgas te hebben gereden. Hij verplaatste zich immers in een ongeveer 200.000 euro dure bolide die met zijn 455 pk een maximumsnelheid van 320 km/uur kan bereiken.
oom (belga, afp)


Als je met zo'n dure wagen rijdt kun je gemakkelijk de boete betalen. :-)

Veilig België


België krijgt Iraakse folteraar niet uitgewezenDienst Vreemdelingenzaken probeerde man al drie keer te repatriëren.
Een 31-jarige Irakees die toegaf dat hij onder het regime van Saddam Hoessein mensen halfdood folterde, is in ons land ondergedoken.

De Belgische politie probeerde de man, die asiel hoopte te krijgen, al meermaals het land uit te zetten.
Maar omdat hij door andere landen telkens weer naar België wordt teruggestuurd, is hij dan maar op vrije voeten gesteld.
Het bizarre verhaal begint midden juni wanneer de 31-jarige Mousa A. in ons land asiel aanvraagt, nadat hij met Turkish Airlines vanuit Istanbul in Brussel arriveert. Tot verbazing van de ambtenaren bij het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen geeft de man als reden voor zijn asielaanvraag op dat hij in Irak groot gevaar loopt. Hij heeft er onder het Saddamregime immers mensen ei zo na dood gemarteld. En dat zijn ze ginds niet licht vergeten.

Op basis van die bekentenis beslist het Commissariaat-generaal de man geen asiel te verlenen. Het is immers niet onmogelijk dat de man in zijn thuisland misdrijven pleegde waarvoor hij zelfs in België nog kan worden vervolgd.
Beslist wordt dat de man het land uit moet. Echter, niet naar Irak, zo besluit het Commissariaat-generaal, omdat zijn leven daarmee ernstig in gevaar wordt gebracht. Waarop wordt beslist dat de man terug moet naar Turkije, van waar hij zonder geldige papieren naar België reisde.
'Dat is ondertussen drie keer gebeurd, telkens stond hij enkele dagen erna alweer op de luchthaven van Zaventem', klinkt het bij de bevoegde diensten. 'Want ook Turkije wil hem onder geen beding aanvaarden.
De Irakees heeft het systeem ondertussen goed door. In het begin verzette hij zich hevig bij zijn repatriëring naar Turkije, moest hij zelfs door de politie worden geboeid. Maar met dat verzet is hij gestopt, hij weet toch dat Turkije hem op de eerste vlucht naar België zet.'
Dat spelletje beu heeft de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) de man donderdag op vrije voeten gesteld en hem een bevel gegeven 'het grondgebied te verlaten', wat in de realiteit niet meer is dan een papiertje.
'Dat komt erop neer dat hij zoals zoveel lotgenoten nu illegaal in België blijft en vermoedelijk binnen enkele jaren zal eisen dat zijn verblijfssituatie wordt geregulariseerd.'
Het is niet duidelijk of de man België uitkoos, omdat hij van de nieuwe, weliswaar tijdelijke regularisatieprocedure hoorde.
'Feit is wel dat België niet meer van die man afgeraakt, ondanks zijn bijzonder zware verleden. Alle andere Europese landen zullen hem telkens opnieuw naar België sturen, omdat hij in ons land zijn asielaanvraag deed.
' Mousa A. zou trouwens geen alleenstaand geval zijn. Nog meer mensen met een bijzonder verdacht verleden die tevergeefs hoopten in België asiel te krijgen, zouden uiteindelijk op gelijkaardige wijze op straat zijn beland.
'Je krijgt zo iemand niet uitgewezen. Met alle gevolgen van dien voor onze samenleving, want vaak zijn dit allesbehalve doetjes.'

Bron:Werner Rommers

vrijdag 21 augustus 2009

PALMA DE MALLORCA - Op het Spaanse eiland Mallorca heeft in de nachtelijke uren van donderdag op vrijdag een gigantische vechtpartij plaatsgevonden. Circa duizend zigeuners en Afrikanen waren betrokken bij het geweld. Dat meldden de Spaanse politie vrijdag.
Meer op:

http://suzanne-intramuros.blogspot.com/2009/08/palma-de-mallorca.html

27 augustus

2 manen... kijk want het duurt tot 2287 voor dit nog eens gebeurt.
Blijf wakker op 27 augustus 30 minuten na middernacht en kijk met ver- en bewondering!
Dit gebeurt maar één keer in een mensenleven.
De planeet Mars zal de helderste zijn aan de sterrenhemel.
Ze zal even groot zijn als de maan, alhoewel Mars zich op 34.65 miljoen kilometer van de Aarde zal bevinden.
Zorg er voor dat je deze gebeurtenis niet mist…
Met het blote oog zal het lijken alsof de Aarde 2 Manen heeft !!!
Niemand die vandaag in leven is zal dit nog een tweede keer meemaken.
Attentie: naar het schijnt zou dit niet kloppen!
Lees de reacties op deze post.
Dus op eigen risico naar de hemel kijken!

woensdag 19 augustus 2009

catastrophe theory


she is where she is not

my eyes command my ears command my nostrils command my dispersed skin cells command my deaf tongues command my fragmented brains command my disarmed hormones command my mexican immune systems command my left and right hands that question the ceiling command my flat feet that question the floor
.
still
she is not where she is

she owes me no slice of bread no pumpkin soup no chocolates no au revoir greetings

no flesh no blood
no sweat no tears

oh oh
she is where she never/always was

ignorance is
not an argument
(Spinoza)
.
Eric Rossseel.
19/08/2009.

dinsdag 18 augustus 2009

Apartheid

Zolang de moslim geen respect heeft voor de vrouw zal de islam geen respect krijgen van de westerse wereld.
Nu krijgen de moslima een aparte kleedkamer (met spiegel) om hun hoofddoek op en af te zetten.
Sedert een aantal jaren eten ze enkel nog halal, daar waar de moslim die hier als gastarbeider kwam gewoon varkensvlees van het menu bande.
Zwemmen deden ze gewoon in het zwembad of in de zee, nu is er een apart tijdstip voorzien voor de moslima.
Stapje per stapje wordt de islam hier geïntegreert.
Die het niet gelooft moet maar eens een blik werpen uit het nieuws dat ons toekomt uit Engeland.
Daar eisen de dames nu dat er enkel gezwommen mag worden in boerkini.
Hier gaan de jongemannen die fitnessen enkel onder de douche met hun onderbroek aan!
Naast de hygiënische kwestie vraag ik me af of hun edele delen een ander uitzicht hebben, btw ik kan getuigen van niet.
Indertijd riep gans België (eensgezind) dat het nu maar eens moest afgelopen zijn met het apartheidsregime in Zuid Afrika.
Nu zien we dagelijks dat ingeweken moslims om een apartheidsregime vragen.
Het kan nog een tijdje duren maar we stevenen af op een burgeroorlog.
Veel kans dat de moslims de overhand nemen want zij zijn tot alles in staat om hun godsdienst de wereld te laten regeren.
Er bestaan uiteraard gematigde moslims die het zelf met lede ogen aanzien, maar als puntje bij paaltje komt zullen ze de kant van hun moslimbroeders kiezen.
Het ergste is dat de moslima van kleinsaf geïndoctrineerd wordt om zich op te stellen als onderdanig aan de man.
De moslima zou moeten beseffen dat ze hard op weg zijn om net als hun zusters in (om maar één land te noemen) Afghanistan enkel nog een ding te zijn, een ding dat er is om de man te dienen op eender welke manier, een broedmachine vooral.
Het is zelfs zo dat meisjes kunnen gegeven worden als geschenk, niemand kijkt er van op dat een tandeloze grijsaard een klein meisje krijgt in ruil voor een vriendendienst.
Respect, een woord dat blijkbaar niet bestaat in het arabisch, hoewel naast het woord racist is het het bekendste woord want ze eisen respect, van hun vrouw(en) en van ons, de in hun ogen onreine ongelovigen.
Laat ons even denken aan de toekomst van hen die na ons komen, en nee, we kunnen niet stellen dat we het niet wisten.
Suzanne P.

18 augustus 1960: de anticonceptiepil


Anticonceptie is van alle tijden.
Duizenden jaren vóór de pil uitgevonden werd, gebruikten mensen al allerhande middelen om zwangerschap tegen te gaan. Maar tot de uitvinding van de pil, was het vooral behelpen met weinig betrouwbare voorzorgsmaatregelen.
Een van de allereerste geschreven 'recepten' is een stuk papyrus uit Egypte, daterend van 1550 voor Christus met de ingrediënten voor een contraceptieve tampon: een beetje ruwe wol doordrenkt met honing, bestrooid met acacia en fijngestampte dadels.

Hoe primitief het ook klinkt, de tampon werkte omdat de acacia melkzuur voortbrengt, een stof die vandaag in zaaddodende middelen gebruikt wordt.
Drieduizend jaar geleden dichtte men in Egypte en India mystieke krachten toe aan uitwerpselen van dieren, zoals de olifant of de krokodil. Ze werden vlak voor de geslachtsgemeenschap in de vagina aangebracht om de vrouw voor een zwangerschap te behoeden. De geur zal ongetwijfeld niet bijgedragen hebben tot de romantiek van de situatie, maar de zuurtegraad van deze uitwerpselen zorgde voor een zekere zaaddodende werking, met wisselend succes.
In de Middeleeuwen werd het bijgeloof belangrijk. Amuletten met oorsmeer van muilezels, testikels van wezels of een bot van de rechterzijde van een zwarte kat hadden waarschijnlijk weinig effect. In de 18de eeuw raadde de Italiaanse vrouwenverleider Casanova zijn partners aan een halve citroen in hun vagina te steken om ongelukken te vermijden. Dat middel zou best wel eens efficiënt geweest kunnen zijn.
Pas na de Tweede Wereldoorlog kwam met de komst van de pil een eind aan de stroom van lapmiddelen. Op 18 augustus 1960 komt de eerste anticonceptiepil onder de naam Enovid op de Amerikaanse markt. De pil werd eerst als middel tegen menstruatiestoornissen verkocht. Op de bijsluiter was als bijwerking tijdelijke onvruchtbaarheid vermeld.
De impact van de pil was enorm. Vrouwen kregen er de controle over hun vruchtbaarheid door en werden tijdens de seks niet langer gehinderd door allerhande voorbereidingen om zwangerschap tegen te gaan. Volgens sommige sociologen ligt de pil ook aan de basis van de economische ontplooiing van de vrouw. Ze konden het huwelijk uitstellen, gingen langer naar school en konden hun carrièreplannen veel gemakkelijker waarmaken.

maandag 17 augustus 2009

Papier


't papier, nu tot een boek geworden,
is ooit een voddenhoop geweest;
gewezen lorren zijn de bladen
waarop gij thans deez' regels leest.
Indien gij later zelf zult schrijven,
schrijf dan iets goeds en schrijf iets waars;
iets wat verlichten kan en leren,
maar nooit iets kwaads en nooit iets naars.
Men mag papier van lorren maken,
opdat men't door het schrift versier';
maar niet door d'inhoud van het schrijven
weer lorren maken van papier!

Bron: 'Focaal'

vrijdag 14 augustus 2009

Anno 2009


Afghaanse man mag vrouw uithongeren als ze seks weigert!

Dit meldt vrijdag de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW).
Zo mogen echtgenoten hun vrouw alle voedsel onthouden als zij seksuele betrekkingen weigeren.
HRW ziet in het goedkeuren van de wet een verkiezingsmanoeuvre van president Hamid Karzai, die hoopt bij de presidentsverkiezingen van volgende donderdag herkozen te worden. De wet werd op 27 juli in het Afghaanse staatsblad gepubliceerd.
Officieel is geen enkele melding van het onderwerp gemaakt.
De Afghaanse regering was vrijdagochtend niet voor commentaar bereikbaar. Volgens de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie is de wet een nieuwe versie van degene die in maart door het parlement was goedgekeurd en door Karzai ondertekend.
Toen die van kracht werd, zorgde dat voor verontwaardiging in het Westen omdat zij in feite verkrachting binnen het huwelijk toestond.
In de nieuwe versie, die HRW heeft kunnen inkijken, zijn de scherpste kantjes afgevijld, maar bevat zij nog steeds 'verscheidene regressieve bepalingen' wat de rechten van de vrouw betreft. Zo mag de echtgenoot, indien de vrouw weigert zijn seksuele behoeften te bevredigen, alle materiële steun aan zijn vrouw onthouden, voedsel en het hoederecht over de kinderen inbegrepen.
Vrouwen moeten hun man ook toelating vragen om te gaan werken, en een verkrachter kan voortaan zijn straf ontlopen als hij 'bloedgeld' aan het slachtoffer betaalt.
Bron: alle media.

woensdag 12 augustus 2009

Nee, bedankt!
.

Reclamecampagne gebruikte "Flamand" als scheldwoord. (bron Knack on-line) 12/08/2009
De nieuwe mobiele operator Mobile Vikings wilde het woord "Flamand" als belediging gebruiken in zijn Franstalige advertentiecampagne.
De reclamesector zelf reageert verbolgen. In het middagjournaal van La Une werd woensdag bericht over de heuse campagne. Ondertussen heeft Mobile Vikings besloten om de campagne ernstig bij te sturen.
"Gratuit, c'est pour les connards" ("Gratis, dat is voor stommelingen") of "Gratuit, c'est pour les Flamands" ("Gratis, dat is voor Vlamingen") zijn de slogans die Mobile Vikings op affiches en bierviltjes had laten drukken.
Op datzelfde thema wordt ook gevarieerd met andere scheldwoorden zoals "varkens", "sletten" en "sukkels".
In Vlaanderen pakt de operator overigens uit met eenzelfde campagne waarbij Nederlanders geviseerd worden.
De Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame (JEP) is allesbehalve opgezet met de beledigingen en heeft de operator aangemaand om drie van de tien slogans te verwijderen. Concreet gaat het over die waarin Vlamingen, Nederlanders en "les jeannettes" of homo's te kijk worden gezet. Koen Delvaux van Mobile Vikings liet woensdag weten dat de operator zich neerlegt bij de vraag om de drie slogans te verwijderen. (TIP)

Niet te missen op Intra Muros

Just do it!
Klik op Jailhouse (favoriete links) en geniet van
'10 gouden onstnapingstips' en verbaas je over
'interessante beelden'.

Gemist debuut...

http://www.youtube.com/watch?v=jtx-x7Ck56M&feature=player_embedded

Een erotische dans van pornoster Milly d'Abbracco werd een 26-jarige Italiaan te veel.
Op het podium viel de man in zwijm voor de ogen van zowat 2.000 toeschouwers.
Marcello S. uit Lecce prijsde zichzelf gelukkig toen hij tijdens een show op een eroticabeurs in Italië door de schaarsgeklede dame op het podium werd uitgenodigd voor een stripact.
Hij danste gretig met de wulpse schone. Geheel opgaand in zijn rol, trok de kerel zelf zijn t-shirt uit.Maar toen ging het mis.
De nieuwbakken mannelijke stripper viel in zwijm en donderde languit op de podiumvloer.
Voor de ogen van tweeduizend toeschouwers nog wel. De geschrokken pornoster wist niet wat haar overkwam.
De man kon volgens de krant Il Giornale weer bij bewustzijn worden gebracht.
Het filmpje op het internet van zijn gemist debuut in de pornosector zal hem wellicht heel zijn leven lang blijven achtervolgen. (eb)
12/08/09

Paulusfeesten-Oostende


Op zondag 16/08 komt Gorki langs in het kader van hun 20ste verjaardagstournee. Een best-of staat op het programma. Preuteleute registreert op 13/08 hun live-cd. Het volledig programma per dag staat online:
Di 11/08/09:
The Milleniums, Omar Perry & Band, Cyberpiper, Bob Wayne, …
Wo 12/08/09:
Luka Bloom, Jamie Clarck’s Perfect, Daytunes, Voodoo District, …
Do 13/08/09:
Guido Belcanto, Preuteleute, Los Willems Vermandeiros, …
Vr 14/08/09:
Okan, Johnny Berlin, Fuif! met DJ Dirk Stoops, Les Amis de Louis, … (tot 02u00)
Za 15/08/09:
Lucy Loes, Elliott Murphy, The Experimental Tropic Blues Band, Reena Riot, …
Zo 16/08/09:
Gorki, Hannelore Bedert, Rocola Bacalao, Oostende Terminus, …
Ma 17/08/09:
Jaune Toujours, Neon Judgement, Refugees, …

Lucy Loes en Preuteleute nemen afscheid
Deze Paulusfeesten zijn de “terminus” voor Lucy Loes en Preuteleute, het worden hun laatste concerten. Wij wuiven ze alvast stijlvol uit.

maandag 10 augustus 2009

Worldparty

Hier Gimycko's 'worldparty' voor de muziekliefhebb(st)ers, wat zeggen we nu?
Dankjewel Gimycko.
.
Klik op de link en dan op het liedje dat je wilt horen!
En... de foto's van Mechelen zijn allemaal van Gimycko, een site om jaloers op te zijn, ik zet hem vlug bij de favoriete links.

Gevangenen verkiezen...

...palen boven netten.

Meer lezen over gevangenissen? Klik via favoriete links op 'Jailhouse' en je komt op 'Intra Muros'

zaterdag 8 augustus 2009

TAZ

Arno en Toots Thielemans, twee grote namen die van Theater aan Zee dit jaar een groot succes maakten.
Flip Kowlier heeft in Oostende de dertiende editie van Theater aan Zee afgesloten.
Het festival was een echte topper met 25.000 verkochte tickets voor theatervoorstellingen en een zaalbezetting van 91 procent.
De concerten trokken 35.000 bezoekers, de voorstellingen voor kinderen 10.000, zo blijkt uit cijfers van de organisatoren.
In totaal waren er 245 voorstellingen, waarvan 46 gratis. In het oog sprongen vooral de producties van KVS die door centrale theatergast Jan Goossens werden geprogrammeerd.
Op de slotavond werden de theater- en muziekprijzen uitgereikt.
Bij de dertien voorstellingen van jonge theatermakers haalde "De Thuiskomst van FC Bergman" met studenten van Studio Herman Teirlinck het.
Ze krijgen 7.000 euro en maken voor de editie van volgend jaar een nieuwe productie.
Uit acht muziekacts koos de jury de groep Blackie and the Oohoos.
De groep krijgt eveneens 7.000 euro en een uitnodiging voor volgend jaar.
"We konden ons geen betere editie voorstellen dan met centrale gasten Arno en Jan Goossens", besluit festivalcoördinator Luc Muylaert. "
Dit festival bevestigt de overtuiging dat er bij de Oostendse bevolking een grote honger is naar cultuur. We zijn tevreden dat niet enkel de grote publiekstrekkers volk lokken maar dat ook ongekend talent ontdekt wordt." (belga/adb)

vrijdag 7 augustus 2009

Willy (Mink) DeVille


De Amerikaanse rockzanger Willy DeVille is op 58-jarige leeftijd aan alvleesklierkanker gestorven. Willy DeVille had een geschiedenis van drank- en drugmisbruik.
Via Londen naar San FranciscoAls tiener speelde Willy, als William Borsay geboren in Connecticut, in een band: Billy and the Kids. Hij verhuisde naar Londen waar hij een band wilde opstarten, maar er niet in slaagde om muzikanten met eenzelfde visie te vinden.
Uiteindelijk belandde hij in San Francisco, waar hij een band oprichtte. De band trad op onder de namen Billy DeSade & the Marquis en de Lazy Eights voordat ze de naam Mink DeVille aannamen.
De band verhuisde naar New York, waar ze een rol speelde als een van de pioniers van punk en een van de huisbands waren van CBGB, de New Yorkse nachtclub die een grote rol heeft gespeeld in het ontstaan van punkmuziek, midden jaren 70.
De nummers van DeVille staan bol van hunkering en romantiek. Hij verwerkt in zijn muziek latin, blues en country. 'Spanish Stroll' was een internationale hit in 1978.
De albums 'Le Chat Noir' ('80), Savoir Faire ('81) en Coup de Grâce ('81) zijn klassiekers. 'Storybook Love' (genomineerd voor een Academy Award in 1987) is gebruikt in de film 'The Princess Bride'. DeVilles 'Just to Walk that Little Girl Home' (geschreven met Doc Pomus) komt in de film 'The Pope of Greenwich Village'.
DeVille heeft vele jaren onder zijn drugsverslaving geleden, wat zijn carrière tevens beïnvloed heeft. Onder muzikanten en liedjesschrijvers is hij zeer gerespecteerd. De jongste jaren woonde hij in muziekstad New Orleans.
Spanish Stroll.

dinsdag 4 augustus 2009

Geluksbrengertjes


Meer lieveheersbeestjes dan ons lief is.
Entomologen verklaren de opkomst van de enorme zwermen lieveheersbeestjes door te wijzen op het warme, vochtige voorjaar.
In zo'n klimaat gedijen ook de bladluizen bijzonder goed. En laat dat nu net het favoriete voedsel van de lieveheersbeestjes zijn.
'Bij ons zorgen de lieveheersbeestjes traditioneel in oktober en november voor veel overlast wanneer grote zwermen in huizen proberen binnen te dringen om daar te overwinteren', zegt Wim V. van de studiedienst van Natuurpunt.
Het fenomeen is nog maar vrij recent.
'Deze plagen hebben alles te maken met de invasie van het veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje dat eind de jaren '90 in onze contreien is uitgezet om in serres de bladluizen te lijf te gaan.
Maar een aantal exemplaren is ontsnapt, met alle gevolgen vandien voor hun inheemse soortgenoten. Want de larven van de Aziatische soort deinzen er niet voor terug om de larven van de inheemse lieveheersbeestjes op te peuzelen. Gevolg is nu al dat je bijna geen tweestippelig lieveheersbeestjes meer vindt in Vlaanderen, nochtans jarenlang hier één van de meest voorkomende soorten lieveheersbeestjes.'

maandag 3 augustus 2009

Op de goede weg...


.
Mijn tweede gedicht is geplaatst, een woord van dank aan dhr Rosseel (mijn grote voorbeeld) en aan dhr Deleu eindredacteur van 'de geletterde mens'.

Gelukkig maar...


De nota van de federale politie waarin staat dat enkel vrouwelijke agenten nog de identiteit mogen controleren van vrouwen in boerka, is maandagnamiddag ingetrokken.
Dat zegt woordvoerster van de federale politie Astrid Kaisin.
Afgelopen zaterdag lekte uit dat de nota in kwestie door de federale politie naar de korpsen was gestuurd.
Voordien had de nota al reacties losgemaakt, en vanmiddag besliste commissaris-generaal van de federale politie Fernand Koekelberg vervolgens om hem in te trekken.
"De nota wordt voortaan als nietig beschouwd", aldus Kaisin. belga/edp

zondag 2 augustus 2009

04:05:06:07-08-09


Op 7 augustus van dit jaar krijgen we om 5 minuten en 6 seconden na 4 uur de volgende tijdsaanduiding:

04:05:06:07/08/09

Dit zal nooit meer voorkomen !
.
Leek me tof om precies op dat moment te trouwen,
pech, heb geen gegadigde gevonden. :-)

Mexico


Drugsoorlog in Mexico: recordaantal van 4.300 doden sinds 1 januari
De drugskartels in Mexico hebben het eerste halfjaar van 2009 4.300 mensen vermoord.
Dat is aanzienlijk meer dan de 2.650 doden in de eerste helft van recordjaar 2008.
Dat meldt de Mexicaanse pers zaterdag.
De maand juli 2009 was de meest bloedige sinds het aantreden van de huidige regering, eind 2006.
Drugsgerelateerd geweld kostte aan 854 mensen het leven, meldt de krant Milenio.
"Het recordaantal moorden is voor de tweede opeenvolgende maand overschreden", zo valt in de krant te lezen. In juni vielen 769 dodelijke slachtoffers. (BVH)
Waarom niet gewacht op de Mexicaanse griep, ze zitten notabene aan de bron!

zaterdag 1 augustus 2009

Hoe de dichter zich een weg geselt tegen wind...

Allelujah (Amanda!)
avanti populo
la lutte finale
laat de beesten nu maar komen
alle Menschen werden Brüder

(15 oktober 2006)
Eric Rosseel
°Koekelare, 1950.
Gepensioneerd docent psychologie aan de VUB.
Hij publiceerde talrijke werken rond actuele mens- en maatschappijwetenschappelijke onderwerpen.
Reeds vanaf zijn twaalfde schrijft hij gedichten en korte verhalen, maar pas rond 1990 en vooral na zijn opruststelling in 2004 kwam hij met literair werk naar buiten.
Naast drie gedichtenbundels verscheen werk van hem in Vlaamse en Nederlandse tijdschriften.
Bron: De 50 Meesterdichters van de lage landen bij de zee. Jaarboek 2007-2008
Op Intra Muros vindt u het gedicht 'nimf gezeten aan een keukentafel' algemeen geprezen als één van zijn beste werken.
Favoriete links: Intra Muros: Jailhouse. E.R. : Meesterdichter.

Het raam

Het raam

Oud, alleen en ongewassen
Starend door het raam
Ze wandelen hand in hand
Krijg de Mexicaanse griep

Hond heft poot tegen zwarte
Mercedes
Bling-bling pooier komt er aan
De ouwe baas zoekt op straat
zijn uitgeslagen tanden

Daar is miss vijf euro
Geen borsten, rok bedekt
net haar billen
Cinq euro monsieur
Ben te oud voor aids
Gaf toch vijf euro

Politie, moet politie bellen
Op het terras hier rechtover
Sekkaki, zit er muntthee
te slurpen met die andere twee
Krijg de tyfus

Afghanistan te ver
Heli’s boven het noord
Ze kruipen op het dak
illegalen
Ik hoef niet op reis

Uit mijn raam
Zie ik de wereld
Koffie en sigaret
Met mijn katten
.
Suzaninka