vrijdag 14 augustus 2009

Anno 2009


Afghaanse man mag vrouw uithongeren als ze seks weigert!

Dit meldt vrijdag de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW).
Zo mogen echtgenoten hun vrouw alle voedsel onthouden als zij seksuele betrekkingen weigeren.
HRW ziet in het goedkeuren van de wet een verkiezingsmanoeuvre van president Hamid Karzai, die hoopt bij de presidentsverkiezingen van volgende donderdag herkozen te worden. De wet werd op 27 juli in het Afghaanse staatsblad gepubliceerd.
Officieel is geen enkele melding van het onderwerp gemaakt.
De Afghaanse regering was vrijdagochtend niet voor commentaar bereikbaar. Volgens de Amerikaanse mensenrechtenorganisatie is de wet een nieuwe versie van degene die in maart door het parlement was goedgekeurd en door Karzai ondertekend.
Toen die van kracht werd, zorgde dat voor verontwaardiging in het Westen omdat zij in feite verkrachting binnen het huwelijk toestond.
In de nieuwe versie, die HRW heeft kunnen inkijken, zijn de scherpste kantjes afgevijld, maar bevat zij nog steeds 'verscheidene regressieve bepalingen' wat de rechten van de vrouw betreft. Zo mag de echtgenoot, indien de vrouw weigert zijn seksuele behoeften te bevredigen, alle materiële steun aan zijn vrouw onthouden, voedsel en het hoederecht over de kinderen inbegrepen.
Vrouwen moeten hun man ook toelating vragen om te gaan werken, en een verkrachter kan voortaan zijn straf ontlopen als hij 'bloedgeld' aan het slachtoffer betaalt.
Bron: alle media.

3 opmerkingen:

Gim zei

En dat gieten die mafkezen dan in een wet en Karzai ondertekent het nog ook ! Dit allemaal ter eer en glorie van die idiote Maansekte en hun stenen afgod !

Erg ! Heel erg !

Suzanne zei

Inderdaad, vrouwen zijn van zodra ze daar op de wereld komen een ding, gewoon om de man te dienen, zonen te baren, klaarliggen als het de man belieft...
Scholing is er nagenoeg onbestaande, vrouwen moeten onwetend gehouden worden.
Zelfs de zonen hebben vanaf hun 6de jaar geen respect meer voor hun moeder, zo'n cultuur zal nooit vrede kennen.

eric zei

1 geluk misschien: die regering van Karzai heeft nergens wat dan ook te zeggen. Ze maken daar wetten, nu eens op de amerikanen, te plezieren, dan voor de taliban, maar hoe dan ook, niemand trekt er zich vermoedelijk niets aan.