maandag 17 januari 2011

De liefde van een hond...

Danig triest na de dood van haar baasje, blijft de hond Zelda waken bij het graf van haar verongelukte baasje. Wellicht is de hond innig dankbaar voor het feit dat Josh Reed haar destijds van de dood redde.
Josh vond de hond in 2006 halfdood naast de weg, ergens in de Verenigde Staten. Het dier was aangereden door een auto en de toen twaalfjarige jongen ontfermde zich over het dier.
In september 2009 sloeg het noodlot echter opnieuw toe. Josh Reed werd van de weg gemaaid door een vrachtwagen toen hij een ritje maakte met zijn quad. De jongen, amper vijftien jaar, overleefde het ongeluk niet.
Zijn trouwe viervoeter ging op zoek naar haar baasje en schuimde huilend de omgeving af. Enkele weken na het tragische ongeval nam de moeder van Josh de hond mee naar het graf van de jongen. Sedertdien wil Zelda niet meer van de plaats wijken. (eb)

1 opmerking:

Odette zei

De vriendschap van een hond is hartverwarmend! Mijn Yorkshire hondje "Pinky" houdt mij steeds overal gezelschap.....zijn we slechts korte tijd weg van huis dan hebben we een welkomsconcert als cadeau!