donderdag 28 januari 2010

RIP J.D. Salinger


Foto: Salinger in 1951, het jaar waarin de klassieker 'The Cather In The Rye' verscheen.
J.D. Salinger, de auteur van het legendarische boek 'The Cather In The Rye', is op 91-jarige leeftijd overleden in zijn huis in het Amerikaanse New Hampshire. Volgens zijn zoon stierf hij een natuurlijke dood. Dat meldt de BBC.
'The Catcher In The Rye' (vertaald als: 'De Vanger In Het Graan') werd gepubliceerd in 1951 en is een verhaal over tienerangst. Het is een van de meest invloedrijke Amerikaanse romans ooit, een echte klassieker. (adb)


De eerste zin van The Catcher in the Rye:
IF YOU REALLY want to hear about it, the first thing you'll probably want to know is where I was born, and what my lousy childhood was like, and how my parents were occupied and all before they had me, and all that David Copperfield kind of crap, but I don't feel like going into it, if you want to know the truth.

1 opmerking:

Suzanne zei

De vanger in het koren
J.D. Salinger

De vanger in het graan van J.D. Salinger is voor velen het favoriete boek uit de Engelstalige literatuur. De roman vertelt het verhaal van de zestienjarige Holden Caulfield, die van school wordt gestuurd en twee dagen door New York zwerft. Zijn humoristische en aangrijpende speurtocht naar iemand met wie hij echt kan praten, heeft aan het begin van de eenentwintigste eeuw nog niets aan zeggingskracht ingeboet.
"De vanger in het graan" heette in een eerdere uitgave "de vanger in het koren".