dinsdag 14 februari 2012

Rood Valentijnsalarm in Saoedi-Arabië


RIYAD 14/02 (AFP) = Uit vrees voor de alomtegenwoordige religieuze politie hebben dinsdag, Valentijnsdag, de bloemisten in Saoedi-Arabië hun rode rozen verborgen, de geschenkenwinkels hun rozerode pluchen beertjes en alle winkels hun cadeauverpakkingen in de vorm van een rood hartje. In het fundamentalist...ische Saoedi-Arabië is het vieren van het "westerse" Valentijnsfeest verboden.
Door die beperkingen gingen rode rozen van de hand voor 70 rial per stuk, zowat het tienvoudige van de gewone prijs.
Het verbod is het gevolg van een fatwa (religieus edict) door de mufti (de hoogste religieuze autoriteit) die Sint-Valentijn verbood wegens "christelijk en heidens".
Naar weinig loffelijke gewoonte ging de religieuze politie (officieel: de commissie voor het bevorderen van de deugd en het verijdelen van de ondeugd) driftig op zoek bij de bakker, de bloemist en de geschenkenwinkels naar alles wat rood en dus verdacht is.

1 opmerking:

E.R. zei

Een goeie truc om de prijzen op te drijven. De verliefden zullen daar een stuk armer zijn geworden !!! Dat komt ervan van je te laten gaan door passies: ze slaan er overal geld uit, ook bij de fundamentalisten .