maandag 23 januari 2012

Jaar van de draak...

Een jaar van geluk en beweging
De Chinezen bezien een Drakenjaar als een jaar van geluk, een jaar dat zich leent om nieuwe zaken op te starten. Het jaar van de Draak biedt mogelijkheden voor ons allemaal.
Bruisend en opwindend
Drakenjaren zijn altijd jaren van veel acties en grote initiatieven. Vanwege de grote economische problemen die bedrijven en overheden de afgelopen jaren hebben meegemaakt wordt er in het jaar van de Draak extra veel aandacht gegeven aan ondernemerschap en zullen investeringen worden gestimuleerd.
Grote projecten
De infrastructuur wordt op diverse plaatsen aangepakt en uitgebreid. Ook op medisch vlak worden er grootschalige projecten opgezet en kunnen er spannende resulaten worden verwacht. Groene energie krijgt wereldwijd steeds meer aandacht en op de Expo 2012 in Zuid-Korea kunnen we wellicht enige hele innovatieve oplossingen verwachten. Op het vlak van transport zullen er ook meer milieuvriendelijke vervoermiddelen komen.
Nieuwe verkiezingen
In diverse landen worden verkiezingen gehouden en daarbij zal de economie prominent in het programma staan. Vooral bij de verkiezingen in de VS, die op 6 november 2012 plaats zullen vinden, zal dit een hot item zijn. Er zullen zich drama's afspelen en grote tegenstellingen manifesteren.
Veel prikkels
In veel landen worden werkgelegenheidsprojecten van de grond getild en zullen er prikkels komen om dit een extra stimulans te geven. Ook zal er weer meer aandacht komen voor opleiding en bij- en omscholingsprojecten. Een Drakenjaar stimuleert altijd vooruitgang.
Nationale identiteit
Veel mensen maken zich momenteel zorgen over hun plaats in de wereld, en steeds vaker zullen mensen aandacht geven aan de nationale identiteit en zich afvragen welke rol hun natie in het wereldgebeuren speelt. De stem van de minderheid en kleinere overheden wordt groter.
De aarde en ons zonnestelsel
In vorige Drakenjaren werden nieuwe planeten ontdekt, en de kans is goot dat ons zonnestelsel nu opnieuw weer enkele geheimen prijs zal geven. Het jaar van de Draak heeft veel positieve energie, maar helaas kan het ook rampen veroorzaken, en ook 2012 zal gekenmerkt worden door een aantal grote natuurrampen.
De creatieve Draak
Een Drakenjaar bevordert de creativiteit en de expressie. Op vlakken als muziek, film, mode en kunst zullen nieuwe stijlen tot onze verbeelding gaan spreken. Ook internet zal een grote invloed op ons leven blijven uitoefenen met een aantal grote nieuwe sites met spannende ontwikkelingen op het vlak van home entertainment.

Geen opmerkingen: