vrijdag 18 november 2011

Plannen voor eroscentrum in Oostende :-)

Onze badstad speelt nog altijd met de idee om een eroscentrum te bouwen. “Alleen is de juiste locatie voor zo’n centrum momenteel niet te vinden”, zegt schepen Yves Miroir (SP.a). In de jaren 90 was een eroscentrum in de Oostendse wijk Hazegras bijna realiteit, maar de onderhandelingen met twee eventuele uitbaters sprongen toen uiteindelijk af en de rode lichtjes bleven aanschouwelijk in de straten van de wijk.
Vandaag telt de wijk Hazegras nog zo een 26 vitrines. Nu de wijk opgewaardeerd wordt en na de herinrichting van de stationsbuurt ongetwijfeld ook meer voorbijganger zal krijgt, rijst de vraag of de rode lichtjes er nog wel in het straatbeeld passen. “Een van de voordelen van een eroscentrum is de aparte ingang: wie de lichtjes niet wil zien, moet ze ook niet zien”, zegt schepen Yves Miroir (SP.a), die ook wijst op de economische realiteit. “Steden zonder red ligth district zijn voor bepaalde doelgroepen gewoon niet aantrekkelijk.”Bron: KW

De burgers van Oostende werden jammer genoeg niet gevraagd. Dit is een manco in de politieke beslissingen. Meer een meer komt naar voor, dat de burgers graag bij sommige beslissen zouden willen meespreken of gevraagd worden. Maar daar willen de politici niet van horen. Burgers schijnen alleen te tellen, als het op hun stem gaat bij verkiezingen.

1 opmerking:

ikke en de rest kan stikken zei

1. zelfs de hoeren, en niet alleen de burgers, werden niet geconsulteerd...
2. misschien kan men het Eros-centrum installeren op de verdiepingen van een woning in de Van Loostraat. De Vuurtoren is toch een fallisch symbool, nee?