dinsdag 8 november 2011

Australische kat Jessie loopt 3000 km

Katten vinden altijd de weg naar huis. Voor de Australische kat Jessie speelt afstand geen rol. Het dier heeft kriskas door Australië gelopen en in totaal 3000 kilometer afgelegd. Tenminste dat beweren zijn baasjes op tv-zender ABC.

Het verhaal

De kat Jessie was met zijn eigenaren Sheree en Andre Gale verhuisd van Ungarra aan de Australische zuidkust naar Darwin. Dat ligt helemaal in het noorden, een afstand van 3000 kilometer. Na een paar weken verdween Jessie. 15 maanden kwam de vierpotige topatleet weer 'boven water' bij zijn oude woning.
Wanneer Jessie daar aankomt, blijken er in het huis inmiddels andere mensen te wonen. Die nemen foto's van Jessie en sturen die naar de vorige eigenaar, Gale. De Gales zien onmiddellijk dat het om hun kat gaat.

Hoe kan dat?

Hoe de kat het zolang heeft kunnen volhouden? Het was regentijd. Bovendien heerste er een muizen- en sprinkhanenplaag. Er was onderweg dus voldoende te eten en te drinken.

Nog meer lange-afstand katten

Jessie is niet de eerste en ook niet de enige die een dergelijke afstand heeft afgelegd. Eerder legde een kat een afstand van 3800 kilometer af, van Tasmanië naar Queensland in Australië. Deze kat ging echter als 'verstekeling' mee op een boot.
Ooit vloog een kat 'stiekem' mee met een vliegtuig dat van Indonesië via Abu Dabi naar München vloog. Een afstand van ruim 11.000 kilometer.
©EditieNL

Geen opmerkingen: