vrijdag 30 november 2012

Trots op "onze" Harold!

ZOETERMEER - Voor Harold de Wit is er na zijn installatie als gemeenteraadslid voor TROTS Zoetermeer op 12 november in wezen niet veel veranderd. “Ik ben nog net zo gedreven en gepassioneerd als toen ik nog gewoon commissielid van de partij was, misschien nu zelfs een paar tandjes meer!”

Harold de Wit: ‘Investeren in de bevordering van de maatschappelijke cohesie in de wijken, het wijkonderhoud en armoedebeleid.’
Harold de Wit: ‘Investeren in de
bevordering van de maatschappelijke
cohesie in de wijken, het wijkonderhoud
en armoedebeleid.’

Het Streekblad spreekt het nieuwe raadslid, tevens fractievoorzitter, in de fractiekamer van de partij in het gemeentehuis. De open deur biedt een breed uitzicht op de plek waar het allemaal gebeurt: de raadszaal, de Zoetermeers politieke arena waar wordt gewikt, gewogen en besloten over het wel en wee van de burger. De plek waar Harold de Wit sinds een paar weken officieel zijn stem laat horen als lokaal volksvertegenwoordiger. “Ja, ik heb er veel zin in en doe het graag”, is desgevraagd het antwoord van de 68 jaar geleden in Eindhoven geboren De Wit.

Werkervaring

De aimabele volksvertegenwoordiger is nu met pensioen, maar was tot in 2010 nog volop werkzaam in de sectoren zorg en welzijn. Van 1970 tot 1987 werkte hij in leidinggevende functies in een drietal Noord-Brabantse gemeenten. In 1987 trok hij naar Zoetermeer waar hij tot 1994 werkte bij de Stichting Meerhaven en BOVOS. Van 1994 tot en met 2010 werkte hij als zelfstandig welzijnsondernemer. Door deze werkervaring is Harold gepokt en gemazeld in het bestuurlijke werk en het omgaan met mensen en conflicten. Verdiensten die hij in zijn nieuwe politieke functie uitstekend kan gebruiken. “Ik zal trouwens geen andere koers varen dan mijn voorganger Rick Keller”, meldt De Wit. “Ik ben natuurlijk alleen wie ik bén, en dat is het gemeenteraadslid Harold voor wie rechtvaardigheid en geloof in de zelfbewuste burger belangrijke uitgangspunten zijn.”
De Wit viel op 12 november als nieuwkomer in de gemeenteraad met zijn neus in de boter. Na het uitspreken van zijn maidenspeech, kon hij zich meten met zijn collega’s in het debat over de begroting 2013 – 2017. “Nee, ik was bepaald niet tevreden over de resultaten van die vergadering”, bromt Harold op milde toon. “Ik vind nog steeds dat je in deze tijd van recessie en bezuinigen geen geld moet steken in geldverslindende projecten als het Stadsforum en de Culturele As, maar moet investeren in de bevordering van de maatschappelijke cohesie in de wijken, het wijkonderhoud en armoedebeleid!”

maandag 12 november 2012

Nathalie

Via page : Une Page Bleue
 
Het is al enige jaren geleden..
op 12 november
kwam ze in mijn leven!
 
Gelukkige verjaardag!

maandag 5 november 2012

Doodsbedreigingen...

Stand upcomedian Bart Cannaerts met dood bedreigd
 
Bart Cannaerts engageerde zich voor een nieuwe 11.11.11-campagne, maar deed dat op geheel eigen wijze: hij nam een geënsceneerd optreden op, waarin hij een Senegalees beledigt. Opmerkelijk genoeg zag niet iedereen de humor en efficiëntie van dergelijk filmpje in.
Het is eens wat anders: een komiek die met de grofste moppen de klimaatveranderingen onder de aandacht brengt voor 11.11.11. Geslaagd was het zeker, want het filmpje werd al meer dan 150.000 keer bekeken, maar niet iedereen zag de humor er van in. Zelfs niet toen er onder het filmpje een duidelijke boodschap kwam staan van 11.11.11 dat Cannaerts voor hen het videootje had opgenomen .
"Mijn mailbox zat vol boze reacties. Tot doodsbedreigingen toe. Mails waarin ze me en mijn ouders een wrede dood toewensen. Of: 'Als ik je tegenkom, maak ik je kapot'. Misschien heb ik het zelf gezocht. Ik zit vol goede bedoelingen, maar dat hoort er blijkbaar bij als je de controversie opzoekt", aldus Cannaerts in een krant van Corelio.
Zie video dinsdag 30/10 jl.