zaterdag 30 januari 2010

Doodsbedreigingen voor anti-boerka-imam

De Parijse imam, die zich uitsprak voor het boerkaverbod in Frankrijk, heeft gisteren onder begeleiding van de politie zijn moskee moeten verlaten. De man werd bedreigd en gelovigen eisten dat de "verrader, ongelovige en jodenimam" zijn functie neerlegt. Dat melden Franse media.
Volgens imam Hassen Chalghoumi moeten vrouwen die de gezichtsbedekkende kleding willen dragen, maar verhuizen naar Saoedi-Arabië of andere islamitische landen, zo zei hij recent in de krant Le Parisien. De imam van de moskee in de gemeente Drancy is van mening dat het dragen van boerka's en niqabs behoort tot een kleine minderheidstraditie binnen de islam die schadelijk is voor het geloof. Ook stelde hij in het interview dat boerka's een gevangenis vormen voor vrouwen.

De kleding is volgens Chalghoumi een vorm van seksistische onderdrukking. De geestelijke ontving doodsbedreigingen wegens zijn uitlatingen, net als voor het aangaan van een dialoog met de Joodse gemeenschap in de Franse hoofdstad.
Een Franse parlementscommissie pleitte dinsdag in een rapport voor een verbod op de boerka. Frankrijk telt ongeveer vijf miljoen moslims. Minder dan tweeduizend vrouwen dragen er het allesverhullende gewaad. (eb)

vrijdag 29 januari 2010

Tip voor de lenteschoonmaak...

DECORENO
Renovatie-Decoratie
Gipskarton/plakwerk
Vloer en faïence
Schilderwerk
0494 79 12 60

Rapper die België beledigt, kreeg daar subsidies voor

Een videoclip van de Brusselse rapper "Redouane la déglingue" waarin te horen is: "Ik zal trouwen met Marokko, nadat ik België genaaid heb"* Voor de ontwikkeling van de clip ontving de rapper steun van de Etterbeekse "Régie mobile pour la culture". In het kader van de strijd tegen werkloosheid ondersteunt die organisatie ondermeer de productie van videoclips, waarvoor ze zelf steun krijgt van de Franse gemeenschap, Actiris, de Europese instellingen, de federale overheid en de RVA

http://www.youtube.com/watch?v=Q76UBPhoH0U

*“J'épouserai le Maroc après avoir baisé la Belgique”.

Tijgervrouwen


Opgelet, je kijkt niet in de ogen van een tijger, maar naar de rug van drie naakte vrouwen. Dit prachtige kunstwerk is van de hand van bodypainter Craig Tracy uit New Orleans. Hij beschilderde de drie vrouwen in opdracht van de Verenigde Naties die de tijger hebben uitgeroepen tot meest bedreigde diersoort van 2010.

donderdag 28 januari 2010

De laatste Cartwright is heengegaan...


http://www.youtube.com/watch?v=Hx5yBzYrC3A

Lorne Greene (Ben Cartwright) leefde van 12 februari 1915 tot 9 september 1987. Hij stierf, 72 jaar oud, aan een longontsteking.
Dan Blocker (Hoss) leefde van 10 december 1928 tot 13 mei 1972. Hij stierf, 43 jaar oud, aan de gevolgen van een complicatie bij een operatie waarbij er een bloedprop in zijn hersenen kwam.
Michael Landon (Little Joe) leefde van 31 oktober 1936 tot 1 juli 1991. Hij stierf, 54 jaar oud aan kanker aan de alvleesklier.
Pernell Roberts werd geboren op 18 mei 1928 en overleed op 24 januari 2010, 81 jaar oud, aan kanker.
N. en J. bedankt voor de tip.

RIP J.D. Salinger


Foto: Salinger in 1951, het jaar waarin de klassieker 'The Cather In The Rye' verscheen.
J.D. Salinger, de auteur van het legendarische boek 'The Cather In The Rye', is op 91-jarige leeftijd overleden in zijn huis in het Amerikaanse New Hampshire. Volgens zijn zoon stierf hij een natuurlijke dood. Dat meldt de BBC.
'The Catcher In The Rye' (vertaald als: 'De Vanger In Het Graan') werd gepubliceerd in 1951 en is een verhaal over tienerangst. Het is een van de meest invloedrijke Amerikaanse romans ooit, een echte klassieker. (adb)


De eerste zin van The Catcher in the Rye:
IF YOU REALLY want to hear about it, the first thing you'll probably want to know is where I was born, and what my lousy childhood was like, and how my parents were occupied and all before they had me, and all that David Copperfield kind of crap, but I don't feel like going into it, if you want to know the truth.

dinsdag 26 januari 2010

Het einde van een sprookje: ook zwanen scheiden !

Voor mensen is een scheiding de normaalste zaak van de wereld. Bij zwanen is het uniek als een koppel een punt zet achter een relatie. Britse wetenschappers zijn dan ook verbaasd dat twee zwanen voor de 'echtscheiding' kozen. Zo komt een sprookje in de dierenwereld ten einde...
De legende vertelt dat zwanen blijven rouwen als hun partner sterft. Ook de wetenschap heeft dat tot nu toe altijd bevestigd: zwanen blijven verschillende seizoenen 'single' als hun wederhelft overlijdt. En dat is veel voor vogel die in het wild maar ongeveer 15 jaar leeft. In Bewick is het ondenkbare toch gebeurd: twee zwanen zijn uit elkaar gegaan.
Ieder jaar verhuizen de zwanen van Bewick duizenden kilometers van Groot-Brittannië naar Scandinavië en Rusland. De zwanen vertrekken als koppel en keren ook altijd als koppel terug. Het personeel kent de alle zwanen individueel en dus weten ze welke zwanen een koppel vormen. De mannelijke zwaan Sarindi keerde onlangs zonder partner terug met een nieuwe partner. Even later dook ook zijn ex-partner Saruni op met een ander mannetje.
Het is nog maar de tweede keer in 40 jaar dat twee zwanen van Bewick scheiden. Mogelijk heeft het met de voortplanting te maken. Als een koppel vaak faalt om eitjes te produceren, kunnen ze besluiten om hun geluk elders te beproeven. (gb)

zaterdag 23 januari 2010

't Staat geschreven en gedrukt...


"Geen vrouw die ik hoger inschat dan eentje boven de 40 jaar". Aan het woord is Andy Rooney, een Amerikaanse TV-persoonlijkheid. In zijn programma '60 minutes' vertelt de ervaren rot waarom dat zo is.

1. Een vrouw boven de 40 jaar maakt je in het midden van de nacht nooit wakker met de vraag: 'wat denk je?' Het kan haar toch niet schelen.
2. Zit je naar een sportmatch te kijken, zal ze niet beginnen jammeren over het spel waarnaar ze moet meekijken. Ze staat op en doet wat ze wil doen. Wedden dat het veel interessanter is?
3. Rijpere dames zijn waardiger. Ze zijn gul met hun lofbetuigen, zelfs bij onverdiende. Ze weten immers hoe het voelt om niet te worden gewaardeerd.
4. Je zal hen zelden een scène horen maken op restaurant of op theater. Tenzij je 't echt verdient, dan schieten ze goed raak.
5. Vrouwen worden psychologisch sterker met de leeftijd. Je zonden hoef je niet meer op te biechten.
6. Wie voorbij één of meerdere rimpels weet te kijken, ziet meteen dat een veertigplusser meer seks uitstraalt dat een jongere dame.
7. Oudere dames zijn eerlijk en oprecht. Ze zeggen meteen als je een idioot bent of je zo gedraagt.
8. Voor elke formidabele, vindingrijke, mooi gekapte dame, is er een kale man met dikke bierbuik die denkt nog met een 22-jarige te moeten flirten. In naam van hen, verontschuldig ik me, Andy Rooney.
9. Voor alle mannen die ik hoor zeggen: 'waarom de koe kopen als de melk gratis is?' Oudere dames kennen een beter gezegde: waarom een heel varken kopen voor een kleine worst?' Zo weten we meteen waarom 80 procent van de oudere vrouwen niets meer zien in een huwelijk. (lvl)
Klikje op de afbeelding om te vergroten...

dinsdag 19 januari 2010

AZG


AZG België heeft al meer dan 550 gewonden verzorgd, vooral breuken, trauma’s en brandwonden door ontploffende gasleidingen. Ondertussen blijven de gewonden binnenstromen’, zegt het informatiecentrum.
Op dit ogenblik probeert AZG de toestroom van gewonden in het Trinite-ziekenhuis op te vangen. Dit is het enige ziekenhuis in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince dat gratis operaties verleent, maar door de aardbeving ‘zwaar beschadigd is’.

Omdat de artsen ter plaatse hulp bieden lijkt het mij als je toch iets wilt bijdragen zinvol het via hun rekening te doen. (Mijn gedacht.)
.

zaterdag 16 januari 2010

Reportage over transitillegalen in Oostende

http://www.youtube.com/watch?v=oPp24HUCWQM&feature=player_embedded

Probleem is ook Nederlandse televisie niet ontgaan.
Oostende - De Nederlandse televisie maakte recent een reportage in Oostende over de problematiek rond transitillegalen. De volledige reportage kan je hier bekijken.
(ongeveer 8 minuten)

woensdag 13 januari 2010

Voorproefje...


Toerisme Oostende mikt in 2010 met Cirque du Soleil op het grote publiek.
De stad aan zee zal in 2010 ook volop haar titel van Cultuurstad van Vlaanderen uitspelen, onder meer met de expositie 'Bij Ensor op Bezoek' van 12 februari tot eind augustus in Mu.Zee.

Gsm-jammer


Een islamitische stichting van imam Salam uit Tilburg is veroordeeld tot een boete van 650 euro. De geestelijke had in een moskee in Tilburg-Noord een zogenaamde gsm-jammer geplaatst om ongestoord te kunnen bidden. Het gebruik van een gsm-jammer is wettelijk verboden.
Een gsm-jammer is een toestel dat sterke radiosignalen uitzendt die gsm-verkeer in een straal van enkele tientallen meter onmogelijk maken. De politie kwam de gsm-jammer op het spoor na klachten uit de buurt. Dat meldt BN/De Stem.
Het bestuur van de 'Islamitische Stichting voor Opvoeding en Overdracht' werd een minnelijke schikking voorgesteld van 550 euro, maar wees dat voorstel af. Maar toen gisteren de zaak voor de rechter kwam, daagde niemand van de Stichting op.
De rechter noemde de praktijk van de imam een "naar feit". Hij zei dat er andere methoden zijn om mensen hun toestel te doen uitschakelen. "Een bordje ophangen bijvoorbeeld."
Idee: gsm-jammer in de gevangenissen!

maandag 11 januari 2010

Superlink voor jullie...

http://casper.frontier.nl/

Als je met je cursor op het vliegtuig gaat staan, zie je wat voor vliegtuig het is, welke maatschappij hij voor vliegt en of hij opstijgt of daalt. Als je er op klikt, komt in het hokje links een plaatje van het vliegtuig te voorschijn. Daar kun je ook op die verschillende symbolen klikken en zien voor welke maatschappij hij voor vliegt , enz.
Omdat de link zoveel succes heeft bij mijn emailvrienden plaats ik hem op de blog,
zo kunnen jullie allemaal meegenieten.
Suzanne

zondag 10 januari 2010

donderdag 7 januari 2010

Kerstboomverbranding 16 januari 2010


OOSTENDE - De jaarlijkse kerstboomverbranding, een organisatie van de vzw Paulusfeesten in samenwerking met de stedelijke diensten van Oostende, vindt plaats op zaterdag 16 januari om 18 uur op het Klein Strand. (dji)
Met dank aan Patricia, na lang zoeken bleek het evenement op 16 januari plaats te hebben, meerdere infodiensten geven nog steeds een verkeerde datum door!
Kerstboomverbranding 16/01/2010
Op zaterdag 16 januari organiseren we de traditionele Kerstboomverbranding op het Klein Strand in Oostende. Om 18 u00 ontsteekt Compagnie Doedel het vuur en kan je er terecht voor gratis vis en tal van warme hapjes en drankjes.

dinsdag 5 januari 2010

Mislukt, 1008 maagden blijven nog even maagd


Veertien militanten van de Taliban zijn omgekomen in Afghanistan toen de explosieven die ze in een minibus plaatsten, te vroeg afgingen.
De opstandelingen bereidden een terroristische aanslag voor in de provincie Kunduz.
"De bom explodeerde toen ze de bom in het voertuig in elkaar aan het knutselen waren", aldus de politiechef van de Noord-Afghaanse provincie.
Gouverneur Mohammad Omar van Kunduz bevestigde het incident maandagavond. De provincie die lang als relatief veilig gold, is steeds vaker het doelwit van geweld door de radicaalislamitische Taliban. (anp/mvl)

zondag 3 januari 2010

Mexicaansegriepvaccins in de uitverkoop


Verschillende Europese landen verkopen hun overschot aan vaccins tegen de Mexicaanse griep door. De piek van de ziekte zou voorbij zijn.
Onder meer Frankrijk, Nederland en Duitsland zijn van plan om een overschot van miljoenen vaccins door te verkopen.
België verkoopt geen vaccins door omdat ons land er veel minder gekocht heeft. "Andere landen hebben 2 vaccins per inwoner gekocht, wij gelukkig maar 1 vaccin per inwoner", zegt griepcommissaris Marc Van Ranst.
De vaccins die België heeft aangekocht, zouden ook langer houdbaar zijn, omdat de vaccins in verschillende componenten zijn aangekocht. "We kunnen onze vaccins of delen ervan nog een vijftal jaar bewaren", weet Van Ranst.
Ons land heeft wel al ruim een miljoen vaccins aan de Wereldgezondheidsorganisatie geschonken. Belga.
--------------------------------------------------------------------------------
Gelukkig dat er geen grieppandemie uitgebroken is, de farmaceutische bedrijven hebben ondertussen toch weer enorme winsten gemaakt door in te spelen op de onnodige paniek.
--------------------------------------------------------------------------------