donderdag 31 december 2009

De 10 officiële feestdagen van 2010


Sommige dagen duid je best meteen aan in je agenda.
De officiële feestdagen, bijvoorbeeld. Dan moet je niet gaan werken!
Om jullie vol goede moed het jaar 2010 in te loodsen!

1. Vrijdag 1 januari 2010, Nieuwjaar
2. Maandag 5 april 2010, Paasmaandag
3. Zaterdag 1 mei 2010, Feest van de Arbeid
4. Donderdag 13 mei 2010, O.L.H. Hemelvaart
5. Maandag 24 mei 2010, Pinkstermaandag
6. Woensdag 21 juli 2010, Nationale Feestdag
7. Zondag 15 augustus 2010, M. Hemelvaart
8. Maandag 1 november 2010, Allerheiligen
9. Donderdag 11 november 2010, Wapenstilstand
10. Zaterdag 25 december 2010, Kerstdag

woensdag 30 december 2009

Nieuw jaar ! Nieuwe baan ?

Ik wens alle werkzoekenden een baan zoals te zien in bovenstaand clipje.

Teveel nullen...


Sinds eind april groeide het aantal asielzoekers op hotel aan tot 1.200. Zij logeren er aan een tarief van dertig euro per persoon per nacht. Dat geeft een totale kost van 8 miljoen euro. Let wel niet eens voor een jaar maar voor 7 maanden, komt dus op meer dan 1 miljoen € per maand.
Het jaarbudget van Fedasil, de overheidsdienst die de asielzoekers begeleidt, bedroeg vorig jaar 280 miljoen euro. Acht miljoen daarvan diende voor de opvang in hotels. "Dat is nog altijd minder dan het budget voor de opvang in asielcentra", verduidelijkt Waut Es, woordvoerder van de staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard (PS). "Mensen denken dat asielzoekers op hotel veel geld kosten, maar eigenlijk is het omgekeerd."
Zo krijgen asielzoekers die op hotel verblijven geen begeleiding, maar slechts onderdak en een dagelijkse maaltijdcheque van zes euro.
In opvangcentra zijn wel constant mensen aanwezig en zijn asielzoekers zeker van een warme maaltijd. De factuur per persoon per nacht bedraagt daar 35 euro.
Volgend jaar krijgt Fedasil een enveloppe van 250 miljoen euro. Daar komt een toelage van 76 miljoen euro bovenop voor de creatie van vijfduizend nieuwe structurele opvangplaatsen. Zestien miljoen euro daarvan is bestemd voor de Regie der Gebouwen. (belga/adb)

Teveel nullen om het uit te rekenen in BEF.
8 miljoen euro enkel en alleen voor hotelkosten, de totale som die het beleid ons kostte beter niet omrekenen of we hebben geen zin meer om de jaarwisseling te vieren.
Hoeveel mensen had men ter plaatste kunnen helpen met het ongelooflijke bedrag?
"Geef mensen geen vis, maar een hengel, zodat ze zelf kunnen vissen". Zie post van 17/12 jl. 'manipulatie'

zondag 27 december 2009

Muziek...


Als je de link 'Gimycko's muziekkeuze' bij favoriete links opent kom je op Jukebox M, dan moet je klikken op: Go further 2 Noiz' from the Blue Planet en dan kun je luisteren naar toffe muziek.
Dan kun je meteen de afbeelding in een groter formaat bewonderen, Gimycko heeft deze gemaakt! Tof hé?


Ashura


Asjoera (De tiende dag)Datum: zondag 27 december 2009
Land / gebied: Wereld (Moslims)
Religie: Islam
Soort: Religieus (Herdenkingsfeest, Vasten)

Tijdens de rituelen van het traditionele Ashura-feest gaat het er erg bloederig aan toe bij de sjiietische moslims in Irak. De deelnemers geselen zich tot bloedens toe met een zwaard. Ashura is een tiendaags rouwfeest om de dood van Iman Hussein (de kleinzoon van de Profeet Mohammed) in 680 te herdenken.

vrijdag 25 december 2009

Aardbewoners


Aardbewoners zijn vreemde wezens, ik heb hun geschenkjes gebracht, mijn slede is leeg en ze hangen me aan het kruis tot volgende kerst.
Had ik kunnen weten, elk jaar opnieuw aanbidden ze die kleine joodse baby, voor zover ik weet is dat op zich al een unicum, koningen boden de 'koning der joden' goud, wierook en mirre aan.
Dat is allemaal leuk en aardig maar binnen een paar maanden herdenken ze zijn dood, ze hebben hem laten kruisigen, om hun geweten te sussen lieten ze hem uit de dood opstaan en dat moet gevierd worden, na kerst komt pasen.
Vreemdste fenomeen is dat het kind aanbeden wordt terwijl zijn fans meestal niet veel met joden ophebben. Enkel met Jezus (Jesjoea) en met Maria (Maryam) zijn maagd gebleven moeder.
Zelfs de islamieten die én joden én christenen als ongelovigen beschouwen vereren de profeet Isa/Jesjoea/Jezus.
(عيسى, ook wel Isa bin Maryam, "Isa zoon van Maryam" genoemd) is de islamitisch-Arabische naam voor Jezus, die in de Koran genoemd wordt als een belangrijk profeet en boodschapper van de Indjil. Christelijke Arabieren gebruiken de term Yasu' al-Masih (يسوع المسيح).
En zie nu hang ik, Santa Claus aan het kruis, volgnde kerst zal ik herrezen zijn. :-)

woensdag 23 december 2009

De beste stunt van 2009


De Blooper van Belga
Belga verspreidde vorige maand een satirische kwakkel en zowel VRT-radio als alle krantensites namen het bericht gewillig over. Na controle werd alleen de inhoud ontkend, maar het bericht niet ingetrokken. Wie gelooft die mensen nog? Frank Thevissen bericht over de blooper van Belga.

Op vrijdagnacht 13 februari (!) stuurt Eric Rosseel, een op rust gesteld VUB-docent en blogger, een carnavalesk bericht naar de Belgaredactie. Boordevol kolderieke knipoogjes meldt hij dat die nacht onder zijn leiding een akkoord werd bereikt tussen sp.a Rood, PvdA, KP en CAP om in juni samen aan de verkiezingen deel te nemen met een linkse eenheidslijst. De nieuwe kleinlinkse alliantie krijgt de naam ‘AVE-EVA’ (Allen voor Eén – Eén voor Allen). De lijst en het programma zullen worden samengesteld op 1 april… Het stukje op zijn weblog vermeldt bovendien als bron ‘NTPA – Not True Press Agency’.

Belga verspreidt het bericht ongecontroleerd naar de media. Om 6 uur brengt VRT radio het ‘nieuws’ al. Eric De Bruyn van sp.a Rood schrikt zich een hoedje en gaat meteen op zoek naar de herkomst van het bericht. Een kwartier later krijgt hij telefoon van Belga met de vraag of het reeds verspreide bericht wel klopt. Ook Radio 1 belt hem op om de kwakkel te controleren. Om half acht verstuurt Belga een officieel vervolgbericht om te melden dat sp.a Rood de vorming van een eenheidslijst tussen linkse partijen formeel ontkent. Het oorspronkelijke Belgabericht wordt echter niet ingetrokken. Pas om kwart voor 11 neemt Belga contact op met Eric Rosseel met de vraag waarom hij een vals persbericht verspreidde. Wanneer Rosseel verwijst naar de vele hints in het bericht en erop wijst dat Belga zulke berichten maar beter moet checken, volgt een oorverdovende stilte aan de andere kant van de lijn. De verbinding wordt verbroken.

Schaamrood
Ondertussen hebben zowat alle krantenwebsites het Belgabericht overgenomen (De Morgen, Het Laatste Nieuws, De Standaard, Het Nieuwsblad, De Tijd, De Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg). In plaats van het nadien te verwijderen of ondubbelzinnig recht te zetten, wordt de kwakkel aangevuld met de ontkenning van De Bruyn. Dit maakt alleen de verwarring nog groter. Het wekt zelfs de indruk dat de onderhandelingen mogelijk mislukt zijn en misschien daarom worden ontkend. De Bruyn belt daarop naar De Morgen met het dringende verzoek het dubbelzinnige bericht van hun krantenwebsite te verwijderen. Daar moet men echter met schaamrood op de wangen bekennen dat hun site weliswaar geheel het uitzicht van de krant heeft, maar dat het redactionele beheer ervan bij

Het Laatste Nieuws gebeurt. De redactie heeft bijgevolg geen vat heeft op de berichten die op haar eigen nieuwssite verschijnen.

Twee maten, twee gewichten
Wat hele mediatieke schertsvertoning rond sp.a Rood extra grotesk maakt, is dat zowel de VRT en als de krant De Morgen de voormalige VUB-prof Eric Rosseel geruime tijd systematisch en bewust weren wanneer die met ernstige dossiers bij deze redacties komt aankloppen. Blijkbaar kan alleen een 1 april-bericht als dit nog zijn toegang tot de VRT en De Morgen verzekeren.
De Trotskistische LSP (Linkse Socialistische Partij) vroeg zich ondertussen, niet geheel ten onrechte, gefrustreerd af waarom de media dit soort berichten wel opnemen en pakweg persberichten van LSP volkomen terzijde laten liggen.
Ook PvdA-man Peter Mertens stelde vast dat meer dan negentig procent van de persmededelingen nooit het nieuws haalt, maar een clownesk spookbericht wel.

Ongeloofwaardig
Deze genante journalistieke vaudeville die door het Belgabericht op gang werd gebracht, geeft ernstig te denken over de oorsprong en kwaliteit van informatie diet de mediagebruiker dagelijks voorgeschoteld krijgt.
PR-journalistiek maakt volop furore en naarmate nieuwsmedia meer en meer de richting van de lifestyle- en celebrityjournalistiek inslaan en nieuwsuitzendingen hoe langer hoe minder te onderscheiden zijn van De Rode Loper, geraken de media meer een meer (op)gevuld met ongecontroleerde nepberichten van PR-agentschappen en onderzoeks-bureaus die de redacties bestoken.
Ze slagen er ongegeneerd en ongehinderd in om merken, producten, bedrijven en celebrities te promoten.
Het mantra dat Yves Leterme ooit over zijn politieke concurrenten uitsprak ‘Wie gelooft die mensen nog?!’ begint meer en meer aan de media te kleven.


Frank Thevissen
Achter het Nieuws
http://www.achterhetnieuws.be/
website/log 'frankly speaking':
http://www.frankthevissen.com/

maandag 21 december 2009

Even genieten...



Ook dit jaar kwamen de mooiste kerstwens via Odette tot ons allemaal.
Klikken op het roodborstje.

Kerst...

Kerst... tijd om iedereen een vrolijk feest te wensen, zomaar vrolijk of zalig, naar keus.
Een nieuw lief, een toffe job, een wolk van een baby, een grotere wagen dan die van de buren, een ruimer huis om nog meer onnodige zaken in op te slaan, dat is pas over een week, met nieuwjaar.
Ik zal me ook bezondigen aan het sturen van wensen voor een fantastisch 2010, en ik zal het menen ook, hoe absurd het moge zijn, mensen die ik graag mag wens ik dagelijks het beste, niet enkel op voorgeschreven data.
Als het woord hypocrisie op zijn plaats is, is het wel in deze periode.
Men koopt dure geschenken die niemand nodig heeft met geld dat we zelf kunnen gebruiken, we (vr)eten ons te pletter, de champagne (die we niet eens lusten) vloeit rijkelijk, want het is feest!
Onze kaken krijgen kramp van het voortdurend glimlachen, mensen waar je niet omgeeft en waaarvan je weet zij evenmin om, jou vliegen je rond de hals en geven je minstens drie zoenen, gelukkig belanden de meeste in de lucht.
Sommigen nodigen een eenzame uit, schijnt te horen bij de kerstboom, dat hun bloedeigen moeder alleen zit met haar herinneringen zal ze kalkoen wezen. Geen worst op de kerstdis.
Iedereen schrijft alvast alle goede voornemens voor 2010 op, stel dat je ze al tegen 1 januari zoudt vergeten zijn!
We zouden beter een lijst maken van de goede voornemens anno 2009 die we niet volbrachten, het lijstje zou aanmerkelijk korter zijn.
Dan heb je de goede katholieken, die gaan naar de middernachtmis, dan zijn ze daar weer vanaf tot pasen.
Loop je iemand tegen het lijf dan zijn ze dezer dagen steevast zwaar beladen met kadootjes, je weet wel, die moeten onder de kerstboom, vreemd genoeg zeggen ze allemaal: "ik zal blij zijn als de feestdagen voorbij zijn."
Niemand zegt ooit: "ik verlang naar kerst e/o nieuwjaar", alleen jongeren die een paar uur langer mogen uitgaan op oudejaar kijken daar naar uit.
Gelukkig zijn er nog de kleintjes, die kijken met stralende ogen naar de glans en glitter en verheugen zich op de kadootjes, het mogen opblijven tot de oogjes toevallen.
Zelf distancieer ik me van dat feestgedoe maar geloof me, ik gun jullie van harte prettige feestdagen.
Suzanne.

zondag 20 december 2009

Doe de Sigmund test.



Ik ben stapel op Sigmund, ja G. waanzinnig verliefd zelfs, dus voor de liefhebbers deze test.
Sigmund: Peter de Wit.


"Het Verstomde Spreken"


Voorwoord, 20 december 2009
Het is vandaag weer bitter koud en het heeft vannacht weer een mooi pak gesneeuwd.
De strooidiensten in mijn hersenen waren echter weer niet alert. Dus zit ik met 450 kilometer file in mijn zenuwstelsel. Serieuze praat vertellen of poetisch fantaseren: het zit er niet in vandaag.
Dan verspilt een mens zijn tijd met grasduinen (zeg dat wel hier in Oostende met al dat duinenzand, maar met de sneeuw is er wel geen gras te zien, anders overigens ook niet, zelfs niet in de wijk die het Hazegras heet).
Grasduinen in zaken die je vroeger vertelde of fantaseerde en die blijkbaar bestand zijn tegen de erosie van de tijd. De voorbije dagen trakteerde ik jullie al op stukken uit mijn museum. Vandaag kan ik gezien de hersenverkleumende koude ook niet meer dan dat.
Van dat boek “Het Verstomde Spreken” dat ik in december 2006 en januari 2007 schreef maar dat door 1 of andere coitus interruptus nooit afraakte, zijn wel heel wat hoofdstukken in de loop der jaren op diverse plaatsen verschenen en zelfs terecht bejubeld. Dus klagen kan ik niet.
Ik was een paar maanden geleden, toen het niet sneeuwde maar een orkaan en dagenlange regens mijn leef- en slaapkamer hadden overstroomd met modder en restanten van de Hof van Eden, al begonnen met, als een In Memoriam aan mezelf, een paar hoofdstukken van dat manuscript “Het Verstomde Spreken” hier op deze blog te zetten:
http://zarathoestra.wordpress.com
Val ik dan deze morgen op de slothoofdstukken waarmee ik mezelf uiteindelijk klem reed. Waaronder een tekst over Europa. Wel: daar heb ik daarnet van 10u30 tot 11u mijn hartje aan opgehaald. Die tekst van januari 2007 (toen Yves Leterme en Guy Verhofstadt nog naar onze gunst dingden en het nog wachten was tot marketeers ons zouden bestoken met de zin van het jaar, nl. “wie gelooft die mensen nog?”) had ik jandorie gisteren kunnen schrijven.
Eric Rosseel.
Wie meer wilt lezen gaat naar:
http://zarathoestra.wordpress.com/
Lees in volgorde: Veel Dier, Veel Machines! Waar is de Mens? Deel I (18/12), Deel II (19/12),
vervolgens Europa Ontvoert en Verkracht Zichzelf (20/12).

En toen was er email...

zaterdag 19 december 2009

Hond in de sneeuw...



Een leuk clipje van HDW.

Klapje uit de biecht...


Een gevangenis zonder drugs? Dat is even realistisch als een gevangenis zonder tralies. Aan het woord een penitentiair beambte (cipier in de volksmond) tegen een reporter van HLN. (2005)
"Zonder drugs houden we de situatie niet onder controle."
Lees verder op Intra Muros, daar vind je het volledige artikel en nog veel meer over drugs.

http://suzanne-intramuros.blogspot.com/2009/12/een-gevangenis-zonder-drugs.html

vrijdag 18 december 2009

Mooi en ... gevaarlijk!


Met deze sneeuw ben je verplicht het trottoir voor je deur schoon te maken. In de meeste gemeenten bestaat daar een politiereglement over. Als je niet veegt, riskeer je een boete van 250 euro.

Lou Reed - I Love You, Suzanne


Vlak voor Kerst... :-)


Een poster waarop Jozef en Maria naast elkaar in bed liggen, zorgt voor verhitte gemoederen in Nieuw-Zeeland. Conservatieve christenen vinden het beeld aanstootgevend. De inkt van de poster was nauwelijks droog, of hij was al stevig beklad.
Op de poster ligt een droevige Jozef naast een naar de hemel turende Maria. 'Poor Joseph. God was a hard act to follow' (Arme Jozef. God legde de lat hoog), staat erbij geschreven.
De lokale dominee van een progressieve anglicaanse kerk in Auckland wil met de poster een discussie opwekken over stereotiepe ideeën over de manier waarop Jezus zou zijn verwekt. In de Bijbel wordt de maagd Maria zwanger nadat een engel is verschenen en haar vertelt dat ze de zoon van God zal baren. (bdr)
Bron: HLN

donderdag 17 december 2009

TIP


Ik heb vanavond gekeken naar een cabaretier op ned. 3.
Had ik geweten dat het zo'n fantastisch optreden zou geweest zijn dan had ik jullie tijdig verwittigd.
Gewoonweg fantastisch!
Onthou de naam: Roué Verveer.


Voorsmaakje...
http://www.roueverveer.nl/

Manupilatie


Enkele beelden op tv, station Brussel, een kleine meid krijgt een micro voor haar neusje: "wanneer heb je voor het laatst gegeten" vraagt de reporter, de blik van het kind glijdt naar haar moeder, deze antwoordt: "niets meneer, al dagenlang niets", nu zou ik moeten schrijven dit zei de vrouw met zwakke stem, maar dan zou ik liegen, de volslanke vrouw zei het met heldere zelfs luide stem!
Camera terug naar het kind, ze is vijf jaar, het is een mooi kind met een olijfkleurig glimlachend gezichtje, het ziet er weldoorvoed uit en is netjes en hedendaags gekleed. De donkere ogen glimlachen mee, dit is geen zwak ondervoed wezentje.
Dan trotseert onze reporter de vrieskou, "meneer, meneer", hij schudt aan de schouder van een in vuilniszakken verpakte man, voor de man zich omdraait vang je een glimp op van zijn gezicht, duidelijk een autochtoon die wegens ons onbekende omstandigheden dakloos werd.
De man heeft duidelijk de kracht niet om glimlachend een praatje te slaan voor tv.
De reporter die dit inziet zegt zuchtend, "de man heeft al dagenlang niet gegeten", en hij gaat terug naar het station, daar zijn mooiere beelden te schieten.
Ik vraag me af of dit figuranten zijn die ze voor de gelegenheid laten opdraven of wat?
In juni waren er al asielzoekers op hotel geplaatst, in augustus waren er al 1000, de kosten liepen torenhoog op, en... het vroor toen niet!
Nu mogen de daklozen wegens plaatsgebrek in kartonnen dozen blijven liggen, zou het kunnen dat ze geen kiesvee zijn?
Na regularisatie zijn er partijen die stemmenwinst halen via de 'nieuwe' Belgen.
Pas op, iedereen heeft recht op opvang, maar er is van een asielbeleid geen sprake in dit land, en de daklozen zijn daar de dupe van.
Een beschaafd land zorgt voor zijn inwoners, duidelijk niet het geval in België.
De mensen die 'goed' willen zijn en vooral 'goed' bevonden door de goegemeente zeulen met ketels soep naar plaatsen waar illegalen verblijven, dat is leuk en aardig, maar dat hun buurman in bed blijft met zijn jas aan om niet te verkleumen zal hun worst wezen.
Hier en daar vind je een echt goed mens zoals een vrouw hier in de buurt, ze is zelf rond de 70 jaar en dagelijks gaat ze met de fiets in weer en wind op boodschappentocht voor buren die niet meer goed ter been zijn.
Ze doet dit naamloos, gewoon omdat haar hart het ingeeft.
Deze mensen komen in huizen terecht waar de armoede hoogtij viert, waar de mensen te trots zijn om hun hand op te houden.
Ik weet dat velen het me niet in dank afnemen als ik stel dat 'eigen volk eerst' nog zo'n slechte slogan niet is.
Het geld dat verzwonden is door opvang (zie alleen al hotelkosten) had een gans dorp in bv Roemenië kunnen redden, met dat geld hadden er huizenblokken, een ziekenhuis, een school kunnen gebouwd worden.
Men had er een fabriek kunnen plaatsen waar de mensen dan konden werken voor hun basisbehoeften, op de lange duur bedruipt zo'n gemeenschap zichzelf.
Om terug te komen op het meisje uit het station, in zo'n gemeenschap zou ze school kunnen lopen, ze zou er niet op haar 30ste uitzien als een oud versleten uitgeleefd vrouwtje met een 10-tal kinderen waar ze zich geen raad mee weet.
Mannen zouden hun trots hervinden.
En er was geld genoeg om dat te realiseren, reken gewoon eens uit wat de illegale asielzoeker het land jaarlijks kost.
"Geef mensen geen vis, maar een hengel, zodat ze zelf kunnen vissen".
Een citaat (Confucius?) dat de kern van het probleem kan oplossen.

woensdag 16 december 2009

Op z'n Belgisch...

Terwijl de minister (ECOLO) in Kopenhagen verblijft waar er een hoop geleuterd wordt over de nieuwste hype nl. GW en waar ze dus niets maar dan ook niets nuttigs verricht, laat ze na haar werk te doen, er zijn hier nl problemen waar ze wel iets aan kan doen.

dinsdag 15 december 2009

Silvio B.(73)

Uren zat hij in de biechtstoel...
Met een blanco ziel gaat hij het gepeupel begroeten, het is hem slecht bekomen, hij spuwde een paar tanden uit, schudde het hoofd en dacht, morgen toch maar weer naar de meisjes van plezier...

zondag 13 december 2009

Milieubewust

Mijn bijdrage voor een beter milieu... :-)

Nieuwe reeks op Intra Muros


Nieuw op Intra Muros, reeks over drugs, er zal zoveel mogelijk informatie verstrekt worden, dus het zal een tijdje duren...

http://suzanne-intramuros.blogspot.com/

Afbeelding: Sevens Heaven.

zaterdag 12 december 2009

Klimaattop...


Om de toevloed van prostituees uit Oost-Europa tijdens de Klimaattop binnen te perken te houden, besloot de burgemeester van Kopenhagen tot een aantal maatregelen. Maar dat zinde SIO, een Deense vereniging die de rechten van prostituees verdedigt, niet. Zij sprak van broodroof. Daarom biedt ze al bijna een week de diensten van haar leden gratis aan aan de vele afgevaardigden die Kopenhagen overspoelen. Maar het aanbod kan weinigen bekoren.
“We hebben tot hier toe 4 aanvragen, maar ons aanbod blijft”, aldus Susanne Moeller, voorzitster van SIO. “De reden is wellicht (zeg maar zeker) dat de kandidaten zich moeten inschrijven via onze website en daardoor hun identiteit prijsgeven. Ze gaan zich haasten om hun naam op een website te plaatsen, vooral met hun zakken vol poen! Om van onze vrijgevigheid te kunnen genieten, moeten we immers zeker zijn dat het gaat om een afgevaardigde die de klimaatconferentie bijwoont”.
De actie van SIO is een gevolg van een rondschrijven van burgemeester Bjerregaard van Kopenhagen aan de plaatselijke hotels. Daarin spoorde hij de hoteleigenaars aan de contacten tussen hun gasten en prostituees niet te vergemakkelijken. Er werd ook een affiche verspreid met de melding “Wees verantwoordelijk: koop geen seks”. Op deze manier hoopte de burgemeester de toevloed van prostituees uit Oost-Europa in te dijken.
De deelnemers aan de conferentie blijken wel de weg te vinden naar de bekende stripteaseclub “Waterloo”, waar, aldus de zaakvoerster, de champagne iedere avond rijkelijk vloeit.

Wij zullen wel inleveren, wij zullen wel kraantjeswater drinken...

Man versus chocolade

Een 'retro', dus niets nieuws onder de zon...
Zie 8 december :-)

donderdag 10 december 2009

No comment.

Obama verdedigt oorlog bij ontvangst Nobelprijs voor de Vrede.

Klein maar dapper...


Deze bijzondere foto´s zijn door een 19 jarige Engelse student uit Engeland gemaakt tijdens een project in het kader van luipaarden.
Hij was compleet verbijsterd door het gedrag van dit kleine brutale muisje.
Hij had geen idee waar de muis vandaan kwam . De oppasser had zojuist het vlees uitgedeeld ,de muis springt van uit het niets zo....ploeps...over het eerste stukje vlees en begint, totaal niet onder de indruk ,onder de neus van het roofdier te eten.

.

Zelf wanneer het luipaard verbaasd aan de indringer snuffelt eet muis stug door.Niet uit het veld
(het zand) te slaan.

.
.
De eigenaar van dit project vertelde¨Het was leuk om te zien, "Sheena, het luipaard, duwde de muis een paar keer weg, maar het mislukte, de muis nam er totaal geen notitie van en ging rustig verder, wie is de baas in dit geval....Prachtig toch???
Dit soort dingen....écht genieten!

zondag 6 december 2009

Regen-regen-regen...


Dansen in de regen is best eens plezierig, maar nu mag het toch ophouden!
Het blijft maar regenen, moest het nu nog 's nachts een vlaagje zijn zou ik me daar mee kunnen verzoenen.
Dankjewel Nathalie om het doorsturen van de toepasselijke foto.

vrijdag 4 december 2009

J. E. Agence 'Service'


Het zou van zelfkennis getuigen als bewuste agence het woord service schrapt.
Even een waar gebeurd verhaal:
Een goede kennis van mij besloot Brussel te verlaten voor Oostende.
Er zit hier namelijk meer jodium in de lucht. :-)
Na diverse agentschappen met een bezoek te hebben vereerd besloot hij dat agence E. volgens hem de vriendelijkste bedienden had.
Om een lang verhaal kort te maken, na bezoek aan een appartement waar nog een huurder woonde besloot hij dit te huren.
We schrijven oktober... de huurder verzekerde dat hij begin november al zou verhuisd zijn. Uiteraard had hij het recht er te blijven tot 30/11.
Doch onze toekomstige Oostendenaar kreeg een mail van het agentschap dat hij op zaterdag 28 november vanf 14:00 de sleutel kon ophalen mits een fax van de verzekeringsmaatschappij ( dat brandverzekering betaald was) betaling van de service, de huur voor december...
Na aan al de vereisten te hebben voldaan, belde hij naar het agentschap en het werd bevestigd de zaterdag zou de sleutel klaarliggen vanaf... 14:00.
De nieuwe huurder betaalde de politie in Brussel én in Oostende om de straat verkeersvrij te maken op zondag 29/11. De verhuisfirma zou om 10:00 klaarstaan in Brussel. Er zouden tevens vrienden komen om het appartement ter plaatse nog een beurt te geven zodat alles netjes achtergelaten kon worden.
De zaterdag kwam... geen sleutel!
Die zou pas ter bechikking zijn op 30/11 om 16:00.
Na heel wat gepalaver heen en weer kwamen we met het agentschap geen stap verder, ze weten de fout aan de huurder!
Ze wisten het van de vrijdag want die huurder was niet komen opdagen, maar even verwittigen kwam niet in ze op.
Voor alle duidelijkheid: ik heb persoonlijk van de heren (die moesten toegeven ) te horen gekregen dat ze in de fout gegaan zijn door de huurder te geloven.
Trouwens de mail is opgeslagen.
Van pure schaamte hebben ze dan de sleutel van de voordeur gegeven zodat de verhuis kon doorgaan en alles in de gang kon gezet worden.
Bon, wij naar de huurder, die had naar zijn zeggen een appeltje te schillen met het agentschap, met de eigenaar en patati en patata.
Gepraat als Brugman, zelfs de huurder aangeboden hem die dagen te vergoeden, als hij op z'n minst een lege kamer kon ter beschikking stellen.
Hij zou bellen want daar moest hij over nadenken!
Wetende dat hij een mens dakloos liet heeft hij toch niet gebeld.
Een echte gentlemen die meneer S. (vorige huurder)
De maandag... rond 16:00 een voicemail van het agentschap, de sleutel kon pas de dinsdag afgehaald worden vanf 10:00.
Ik beschrijf niet de hectische toestanden die ontstonden dankzij het agentschap, laat het volstaan met te zeggen dat service kennelijk iets anders betekent dan ik dacht.
De huurder heeft dus de sleutel 's avonds 'laat' in de bus van het kantoor geworpen, ondanks de verzekering dat hij de sleutel ten laatste onm 16:00 ging deponeren, kantoor sluit om 17:00.
Hoe hij de boel achtergelaten heeft willen jullie vast niet horen. In elk geval zal één rol vuilniszakken niet voldoende zijn!
Waarom schrijf ik dit?
Omdat er bijna niemand meer te vertrouwen is!
Hoe kunnen mensen moedwillig een medemens zo de duivel aandoen?
Ondertussen is de bewoner eindelijk in zijn woonst kunnen trekken, als het uitgemest is kan hij beginnen met inrichten.
Dit is beknopt geschreven, de emoties kunnen jullie je wel indenken, gelukkig bestaan er nog mensen die het woord vriendschap niet ijdel gebruiken en zo is alles nog redelijk goed afgelopen voor onze vriend.
.

A gentlemen's agreement.
Twee zakenmannen schudden handen tijdens een gentlemen's agreement. Het is een informele overeenkomst tussen twee of meer partijen.
Het kan schriftelijk, mondeling, of gewoon opgevat als onderdeel van een stilzwijgende overeenkomst volgens afspraak of via wederzijds voordelige etiquette.
De essentie van een gentlemen's agreement is dat zij vertrouwt op de eer van de partijen voor de vervulling, in plaats van op enigerlei wijze uitvoerbaar (door de overheid). Het is daarom, los van een wettelijke overeenkomst of contract, die kan worden gehandhaafd indien nodig.

Een man een man, een woord een woord.

dinsdag 1 december 2009

Drie logeetjes...

Wegens bepaalde omstandigheden had ik drie poezen te logeren.
Zo lief, ik heb zin gekregen me zelf terug een poesje aan te schaffen.
Alvast een goed voornemen voor 2010.

Deze van het clipje lijkt me best leuk!

In memoriam


Ramses Shaffy (Neuilly-sur-Seine, 29 augustus 1933 - Amsterdam, 1 december 2009) was een Nederlands chansonnier en acteur.
Na een carrière als acteur (bij de Nederlandse Comedie) maakte Shaffy sinds de jaren zestig furore als zanger. Liedjes als Sammy, We zullen doorgaan, Pastorale, Laat me en Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder werden in de jaren zeventig klassiekers.
Ramses Shaffy was een einzelgänger. Laat me mijn eigen gang maar gaan, zingt ie zelf in een van zijn grootste hits. Dat zat er al vroeg in. Hij is geboren in Frankrijk, maar werd al snel door zijn ouders in de steek gelaten. Hij woonde een tijd bij een pleeggezin in Leiden, zwierf door Europa en belandde uiteindelijk in Amsterdam, waar hij een zwierig en met veel drank overgoten leven leidde.