zondag 31 mei 2009

Aïe


Als protest tegen de keuze van zijn ouders met wie hij moet trouwen, heeft een Egyptenaar zijn penis afgekapt.
De 25-jarige arbeider uit Sheikh Eissa, in het zuiden van Egypte, werd in stabiele conditie naar het hospitaal afgevoerd, al werd daar duidelijk dat de man ook zijn testikels verminkt heeft.
"Hij was verliefd op een meisje, maar zijn ouders weigerden haar te aanvaarden en verplichtten hem een ander meisje te trouwen waar hij niet van moest weten.
Waarop hij in zijn kamer naar een mes greep en zijn penis afsneed", aldus een officiële bron. Volgens diezelfde bron konden de dokters het lid niet meer terug aanhechten. (odbs)

vrijdag 29 mei 2009

Mosselseizoen


Goed nieuws voor de liefhebbers van de Belgica-mosselen.
De eerste 300 kg is vandaag in Oostende geleverd.
De kenners spreken van een delicatesse.
De Stad aan Zee kreeg dit weekend met Oostende voor Anker de primeur van de nieuwe oogst.
De rest van de kust en het land moet wachten tot woensdag op de officiële nationale start van het nieuwe Belgica-mosselseizoen.

Pro of contra B.B., het is 5 voor 12

Islam
In Somalië is een dertienjarig meisje gestenigd, omdat ze door drie mannen was verkracht en de fatale domheid beging die misdaad bij de politie te melden.
De executie nam twee uur in beslag. Op het internet zijn foto's van haar verbrijzelde schedel te zien.
O bevreemdende stilte die opstijgt uit de kringen der multiculturele apologeten!
Intellectuelen... velen slikken de eenheidsworst van het politiek-correcte denken, terwijl die charcuterie toch al jaren bedorven is.
'De laatste vijf jaar nemen de racistische boodschappen op het internet fors toe. Vooral islamofobie en antisemitisme zijn bezig aan een opmars,' lees ik in De Standaard.
Maar brave katholieken toch! Islamofobie betekent angst voor de islam.
Deze rationele vrees heeft niets met racisme te maken, om de simpele reden dat de islam niets met ras te maken heeft - integendeel, geen heilsleer streeft ijveriger naar de bekering van alle volkeren op onze steenklomp, ongeacht hun huidskleur.
De gedachte dat de islam democratisch inpasbaar zou zijn, vloeit voort uit het misverstand dat het hier een godsdienst betreft. Maar de islam, gesticht door een liefhebber van bruut geweld, is een anti-emancipatorische politieke ideologie, met genoeg metafysisch verguldsel om de ongeletterden te verblinden.
Als de intellectuelen in het westen op het zwaaien van een toverstaf Arabisch zouden kennen, verloren ze ogenblikkelijk al hun toegeeflijkheid.
Onze tolerantie jegens de islam - dat sublieme wapen van de jihadisten - is dichtgeklapt als een wolfsijzer.
We zitten in de val en moeten nu onze eigen poot doorknagen. Tariq Ramadan, die permanent vervellende slang, spreekt over een 'gematigde Europese islam'. Dat is een dubbele contradictio in terminis, een stapeling van oxymorons.
In het Arabisch vertelt hij zijn de broeders hoezeer hij homoseksuelen veracht. Daarmee geconfronteerd beroept hij zich op 'vertaalfouten'.
Het is met dit product van de Moslimbroederschap gesteld als met zijn achternaam, die bijzonder geschikt is voor een frauduleuze Arabische hotelketen.
Volgens de Nederlandse arabist Hans Jansen is de islam uitleggen aan westerse lettrés vergelijkbaar met seksuele voorlichting geven aan kleuters: ze hebben geen idee wat je bedoelt. Brahim Harchaoui, bestuurslid van de Arabisch-Europese Liga - de propagandabeweging van Hezbollah en Hamas in de Lage Landen - heeft zich samen met Samir Kuntar laten fotograferen. Deze terrorist heeft vier Joodse burgers vermoord, onder wie een tweejarige kleuter.
De AEL noemt Samir Kuntar een 'verzetsheld'.
Waarom moeten de Joden slikken dat fijnzinnig links Israël met het Derde Rijk vergelijkt, terwijl Wilders wordt vervolgd omdat hij de Koran met Mein Kampf en de islam met het nazisme vergelijkt?
Welk zwakzinnig makend virus heeft onze linkerhersenlob aangetast? Zelfs tot de meest dikhuidige Vlaamse marxisten moet het toch zijn doorgedrongen dat je de Koran niet kunt vernietigen, maar dat Israël permanent met vernietiging wordt bedreigd, meer bepaald door de bewonderaars van de Koran?
Als ik de politieke ideologie van de islam bekritiseer, krijg ik van Nadia Fadil, sociologe aan de KUL, een reactie ad hominem, wat een dure uitdrukking is voor een Marokkaanse scheldpartij zoals ik die ken van het voetbalveld.
Als ik een Joodse wijk was, stuurde ze vijfduizend heethoofden op me af.
De KUL... het instituut is duidelijk in verval.
De scheldpartij: de mildste vorm van de politieke islam. Je kunt niet debatteren met trouwe volgelingen van de Profeet, aangezien de aard van zijn ideologie ieder debat uitsluit.
Op het eerste Nationaal Islam Congres in Amsterdam, begin mei 2009, sprak de eregast, Abu Ameena Bilal Philips, deze woorden: 'Salafisme is de correcte islam.
De verwoestende invloed van de westerse samenleving moet worden tegengegaan met onderwijs. Kinderen naar een niet-islamitische instelling sturen is honderd procent haram'.
De Palestijn Haitham al-Haddad op zijn beurt zei: 'De definitie van islam is niet vrede. Moslims die dat beweren, hebben een minderwaardigheidscomplex.
Islam betekent overgave aan de wil van de schepper.
Lijfstraffen als handen afhakken en onthoofding moeten in die context worden gezien.'
De spreker roemde de veiligheid in Saoedi-Arabië. Een chanterende omstandigheid is dat extreem-rechts zich tegen de islam kant (en dus de juiste analyse aan de verkeerde motivatie paart).
Links zwijgt. En als links niet zwijgt, wordt het voor rechts uitgemaakt.
Non sequitur - maar het is de prijs die je betaalt voor het bestrijden van een inhumane ideologie, die de Hebreeër haat, de vrouw instrumentaliseert en de dood in de armen valt.
Benno Barnard

Moslimversie

Adam en Eva

donderdag 28 mei 2009

Ze varen binnen...

De 'Hydrograaf' vaart Oostende binnen...
.

In Oostende zijn vandaag al meer dan 150 historische schepen binnengevaren voor de tiende editie van Oostende voor Anker.
Het festival voor varend erfgoed lokt elk jaar meer dan 200.000 kijklustigen. Pronkstuk van de editie dit jaar is de Nederlandse Hydrograaf. Het is een oud stoomschip van het Nederlandse koningshuis dat de Oostendse haven voor het eerst aandoet.
Het hele Mercatordok ligt vol historische zeilschepen.
Ze komen vooral uit Nederland, maar ook Duitsland en Engeland helpen om hier een van de grootste evenementen voor varend erfgoed te maken. Heel speciaal is dit jaar dit stoomschip.
Het oudste scheepje in het dok dateert al van 1898.
Naast de vele schepen zijn er ook bijna honderd exposanten van maritieme producten en maar liefst veertig muziekgroepen zullen dit weekend proberen sfeer te maken. Er komt weinig sleet op de formule.
Oostende voor anker start vanavond en loopt het hele weekend om tegen maandagavond de sluisdeuren te openen en iedereen weer naar de thuishaven te sturen.

Bono

Ik ben Bono, de hond van het 'baasje' van Scooby-Doe.

Je vind allerlei weetjes over mij als je klikt op de link 'hondenuitlaatservice'

Een hondenleven?


Nu heb ik een vondst gedaan! (met behulp van H.)
Een site boordevol honden, prachtige foto's, ik zal er nu en dan eentje plaatsen.
De site heet 'Scooby-Doe' je zou willen reïncarneren als hond als je ziet hoe gelukkig de honden zijn!


Fantastisch, elke hondenliefheb(ster)ber kan zijn hart ophalen.

Kijk, deze zou ik zo in huis nemen, ze heet Pinta.

woensdag 27 mei 2009

Ostends

http://www.youtube.com/watch?v=fc9lSGqpyfo&feature=player_embedded


Oostende - Enkele sfeerbeelden van Oostende bij het passende liedje 'Ostende' van Preuteleute, een Oostendse versie van Les Lacs du Connemara van Michel Sardou...

In uus land ist wreed gesteld met de mens
De bourgeoisie zet uus ol an de kant"
't Is do da ‘t spant" zoudn me zeggn in
't Ostends
Van Kortryk toet in Lauwe wordt het verteld
"het stinkt no geld", mo wiederschen twei
zyn rap content, wa m' zien van de zei

De menschen van Ostende voeln udder tuus in under stad
en één keer in 't joar op 't Pauluspling, ton vliegn me der in
An 't Marie Jose, doar stopt er een tram, tadam tadam
en je doet heel de kust en an de kust, wel, doar ein me dust
Van 't Petit Paris is 't moeilik voe ryen
No 't peerd in 't stad, 't is schoone voe 't zien
't staketsel, 't sas en 't strange nadien
De pisser pist op 'n dyk, den anderen kykt ot niemand ziet
Toeristen van 't land komn ol noar ier want doar en ze niet

Ostende is de zee, de vis en de trap
Den Armenonville in 't bosje an de lac
Op 't hoazegras lop j' op je gemak
De Peperbusse brandde en wer vervangn deur Pier en Pol
E vuste in myn ol, den eesten die 't riekt, ze gatje die piept

De weireld kent zyn ende diep in Ostende juuste nie
De Ostendsche Pretensche van die twei van Preuteleute

zaterdag 23 mei 2009

Prachtig initiatief

Beagle-pupEen honderdtal actievoerders van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) heeft zaterdagmorgen aan de poorten van geneesmiddelenproducent Janssen Pharmaceutica in Beerse geprotesteerd tegen de proeven op honden die er uitgevoerd worden.
Ze namen vijftig honden mee die symbolisch hun woedde uitten door tegelijk te blaffen.
Janssen Pharmaceutica zegt dat het enkel geneesmiddelen test op dieren als het niet anders kan. Het bedrijf kiest naar eigen zeggen indien mogelijk altijd voor alternatieve onderzoeksmethoden.
Woordvoerder Danny Flies van de ADC noemt de parktijken van Janssen Pharmaceutica barbaars en wil dat er voluit gekozen wordt voor de ontwikkelingen van stamcellenonderzoek en computermodellen.
"Zo'n onderzoeken kunnen perfect de honden vervangen", legt Flies uit.
De ADC laakt ook de keuze van het bedrijf voor honden van het Beagle-ras.
" Dat zijn erg makkelijke en nieuwsgierige honden die keer op keer meewerken aan tests en zich nooit zullen verzetten", zegt Danny Flies.
ADC zegt nooit reactie te hebben gekregen op haar uitnodigingen om met Janssen Pharmaceutica rond de tafel te gaan zitten.
"Onzin", zegt Janssen Pharma-woordvoerder Stephan Gijssels.
"Ik heb nooit een brief gekregen van de actievoerders." (KWO)

STOP PROEVEN OP DIEREN !

Gebedje


O, Heilige Maagd Maria,
gij hebt het gekregen zonder het te doen,
laat het ons doen zonder het te krijgen.

Het klopt, weet elke dierenliefhebber!


Ook poes en hond zijn boos of jaloers !
Wie een huisdier heeft, wist het al, maar een universitaire studie bevestigt het nu: dieren zijn soms jaloers of boos. Het is dus niet zo vreemd dat poes je straal negeert als je thuiskomt van vakantie.
Volgens professor Paul Morris van de universiteit van Portsmouth (VS) hebben veel dieren absoluut een 'eigen ik'-gevoel. Alleen zo kan je volgens hem verklaren dat zij emoties krijgen als jaloezie, schaamte of naijver. Dierendokter Rob Lückerath bevestigt dit. 'Observeer maar eens je eigen huisdier. Dan weet je meteen dat hij of zij jaloers kan zijn', zegt hij. 'Die jaloezie kan zich richten tegen iemand uit het gezin of tegen een ander dier. Het zijn net kleine kinderen: krijgt de ene hond aandacht, dan moet de ander ook wat hebben of hij is boos. Het is daarom van het allergrootste belang dat jij de regels vastlegt. Jij bepaalt wanneer je hond aandacht krijgt en wanneer niet. Het is helemaal noodzakelijk dat je je hond of kat goed voorbereidt wanneer het gezin wordt uitgebreid met een baby.' Vanuit het oogpunt van de hond of kat is het logisch. De hele tijd krijgt hij alle aandacht voor zich, tot er plots een 'indringer' ten tonele verschijnt. Laat daarom nooit een hond of een kat alleen met een kind. Betekent dit dat je geen huisdier kan houden zolang de kinderen heel klein zijn? 'Helemaal niet', zegt Rob Lückerath. 'Meer zelfs, kinderen en huisdieren gaan heel goed samen. Het is aan de volwassene om alles goed in de gaten te houden. Begin er op tijd aan om je huisdier te laten wennen aan een nieuwe situatie. Hoe moeilijk het ook mag zijn, nog tijdens de zwangerschap moet je proberen minder aandacht te geven aan je hond of kat. Zo leert hij dat hij in de toekomst de aandacht zal moeten delen. Betrek hem ook bij de voorbereidingen. Laat hem ruiken aan typische babyproducten als talkpoeder en babyolie. Zodra het baby'tje geboren is, is het geen slecht idee om je huisdier te laten ruiken aan gedragen kleertjes of een vieze luier. Pas daarna kun je heel voorzichtig je dier laten kennismaken met de baby. In geen geval mag je hem in paniek wegjagen als hij uit nieuwsgierigheid komt snuffelen aan de nieuwkomer. Ook al moet hond of poes de aandacht delen, dan nog moet je hem geregeld apart aandacht schenken. Bijvoorbeeld door met je dier een ommetje te maken als de baby pas heeft gegeten of door wat de knuffelen als de baby slaapt.' Dieren voelen niet alleen jaloezie. 'Let maar eens op als je je koffers pakt voor vakantie', zegt Rob Lückerath. 'Hoe vaak gebeurt het niet dat poes zich bovenop de stapel netjes gevouwen kleren legt. Of dat de hond plots heel vervelend begint te doen. Ze willen daarmee zeggen dat ze het niet leuk vinden dat je weggaat. Bij je thuiskomst krijg je heel vaak het omgekeerde. Jij wilt je huisdier omhelzen, maar hij denkt daar anders over. Het kan wel enkele uren duren eer ze bijdraaien en toch langskomen om die zo lang gemiste knuffel in ontvangst te nemen. Zelfs paarden tonen dergelijke emoties. Zij blijven steevast met hun rug naar jou gekeerd als je enkele dagen wat minder aandacht voor hen hebt gehad.'
Renilde Bleys (Lifestyle)

donderdag 21 mei 2009

Tip

Bloggers!

Arno is 60


Arno is vandaag jarig.
60 jaar is hij, maar dat betekent niet dat hij op zijn lauweren gaat rusten.
Deze zomer is hij centrale gast op 'Theater aan zee' in zijn geboortestad Oostende en stelt hij het muzikale programma samen.
Gelukkige verjaardag Arno!

Belgische gevangenen naar Nederland


Interesse? Klik op de link 'jailhouse' en lees er meer over op Intra Muros.

woensdag 20 mei 2009

Oostende voor Anker


’t Is feest in de Oostendse dokken van vrijdag 29 mei tot en met maandag 1 juni:
“Oostende voor Anker” viert haar 10de verjaardag!
Al voor de 10de keer worden heel wat schepen verwacht in Oostende.

Velen willen hun jaarlijkse afspraak niet missen, zeker nu niet.
Een onverwachte gast is het stoomschip de Hydrograaf uit 1910, die zowel door de Nederlandse Marine als door de toenmalige vorstinnen werd gebruikt.
Ook speciaal zijn de vele ronde en platbodemschepen, oorspronkelijk uit de middeleeuwen, met hun kenmerkende ‘zijzwaarden’, net vleugels zoals o.a. de Idefix.
Helemaal nieuw – in primeur – is het bezoek van de tweemastbrik Morgenster, amper 1 jaar in de vaart en ingericht als opleiding van jongeren in het zeezeilen.
Deze en nog héél veel anderen zorgen dit jaar meer dan ooit voor variatie in de soorten schepen die Oostende zullen aandoen.
Een jubileumjaar betekent ook een overzicht van de voorbije jaren die telkens rond een bepaald thema liepen.
Nostalgie in de compilatietentoonstelling “10 jaar Oostende voor Anker”, die je kan bezoeken op het Stationsplein: een must voor elke liefhebber.
’t Zal weer leuk vertoeven zijn in Oostende, waar voor een aangename sfeer gezorgd wordt met veel muziek, hapjes, demonstraties enz… van de kade tot in het centrum van de stad.
http://www.oostendevooranker.be/
.

Dam tegen exoten


Krijgen we ongewenste uitheemse dieren en planten die welig bij ons tieren nog weg? 'We moeten vooral beletten dat er nog meer binnendringen'.
Vrijdag is het de internationale dag van de biodiversiteit.
2 tot 3 procent van onze 2.500 uitheemse soorten wordt als schadelijk gezien voor het milieu, de economie of de volksgezondheid.
Zij planten zich massaal voort en verstoren het natuurlijke evenwicht.
Een bekend voorbeeld van een wijdverspreide exoot is de halsbandparkiet. Een groep werd losgelaten uit een Brusselse volière in 1974 en gedijt sindsdien erg goed in de parkbossen rond de hoofdstad.
De krijsende holenbroeder pikt de nestgelegenheid van autochtone vogels in.
Sommige soorten worden actief bestreden. Maar uitroeiing is omstreden.
Uitroeien is ook duur.
Je kunt hooguit indijken en daarbij moet je keuzes maken.
De Vlaamse regering keurde op 15 mei het soortenbesluit goed, een bundel maatregelen voor natuurbescherming, met daarin ook de strijd tegen exoten. Er zitten ook 'positieve' dingen in. Zo worden acht bedreigde inheemse vlindersoorten beschermd, waaronder het boswitje, de keizersmantel en het klaverblauwtje.

Bron: nieuwsblad (ingekort artikel)

Halsbandparkiet
Wanneer een dam tegen exoten bij de homo sapiens? S.

dinsdag 19 mei 2009

Antigriep

http://www.youtube.com/watch?v=k0_jelnMCk0

Even meezingen en alle griepviussen gaan er vandoor!
.
Een stuk in je kraag drinken wil ook wel eens helpen bacillen te overwinnen, je weet dan tenminste niet meer waar je koppijn van hebt!
.

Griepje

Ik heb last van een grieperig gevoel, wat me opviel is dat vooral de mannen onmiddellijk aan de Mexicaanse denken!
E. vroeg of ik bij de Mexicaan weest eten was, nee dus en ons G. heeft de griep en dacht natuurlijk dat het Mexicaanse was!
En... een goede week geleden had ook H. de griep en natuurlijk was hij bang dat de M******* was!

Kai-Mook


De baby-olifant die zondagmorgen in de Antwerpse Zoo geboren werd, heet Kai-Mook, wat parel betekent in het Thais. Dat is vandaag bekendgemaakt tijdens een persconferentie in de Antwerpse zoo.
Kamahl met the Elephant Song... prachtig.

maandag 18 mei 2009

Welkom baby K.


Het eerste Belgische olifantje is een feit.
Zondagmorgen 17 mei beviel mama Phyo Phyo van een gezond jong. De uiteindelijke bevalling verliep in sneltreinvaart. Baby K is een meisje. Deze nieuwe nazaat zorgt voor fantastisch nieuws voor de bedreigde Aziatische olifant. De Tempel is voorlopig niet toegankelijk, we gunnen de moeder en haar jong rust. Vanaf woensdag 20 mei krijgen bezoekers de kans om baby K te bewonderen.

Puur natuur?

Voor alle duidelijkheid, het gaat niet om de bodybuilders op de foto!
De deelnemers van het Belgisch kampioenschap bodybuilding in het Nederlandse Vlissingen hebben het allemaal op een lopen gezet toen ze dopingartsen van de Vlaamse Gemeenschap zagen binnenkomen.
Twintig atleten zouden zondag strijden voor de titel van Belgisch kampioen bodybuilding. Volgens dokter Hans Cooman, dopingarts van de Vlaamse Gemeenschap, zetten ze het op een lopen toen de controleurs het Theater Arsenaal binnenkwamen, waar het kampioenschap zou plaatsvinden.
Ze zouden toen op de weegschaal hebben gestaan, voorafgaand aan de wedstrijd.
"Zoals na elke controle zal ik ook nu mijn verslag opmaken", zei Coopman. "Daarin zal ook staan dat ik het nog nooit zo grof meemaakte."
Driehonderd kijklustigen moesten dan maar zonder spektakel naar huis.
Niemand uit de bodybuilding wereld wou officieel op de vlucht reageren. (belga/vsv)
18/05/09 07u08

donderdag 14 mei 2009

Bron: foute humor.

Noteer in je agenda


Oostende voor Anker
Een vloot van meer dan honderd authentieke schepen in het water, aangemeerd in de oudste dokken van Oostende, Stad aan Zee. Demonstraties en tentoonstellingen van scheepsambachten aan de wal. Een speciale thematentoonstelling. Rondvaarten met de zeilschepen op zee. Een maritieme markt op het Sint Petrus- en Paulusplein. Doorlopende optredens met muziek van de zee. Een afspraak tussen schippers, bemanningen (en bevrouwingen)en duizenden andere geïnteresseerden en betrokkenen. De tewaterlating van gerestaureerde schepen. Een contact tussen maritieme erfgoed organisaties, bedrijven en werkers met het ruimste publiek denkbaar.
(Oostende 29/05 - 01/06)


Middelkerke-tuningnight
Meer dan 300 getunede auto's zullen voor de 2de keer plaatsnemen op onze Zeedijk. Vorig jaar waren duizenden kijklustigen aanwezig om deze blinkende bolides te bezichtigen. Liefhebbers maar ook nieuwsgierigen zullen vaak hun ogen niet geloven bij het zien van wat deze fervente 'tuners' met hun auto's... (Middelkerke 23/05)

Is dit wettelijk?


Veli Yüksel (CD&V) profileert zich niet als allochtoon, maar deelt wel Turkse folders uit!
Zowel oud-VRT-journalist Veli Yüksel (CD&V) als schepen Fatma Pehlivan (SP.A) voeren in Gent campagne met bijna eentalig Turkse folders.
Vraag is of dit wettelijk is.
Tijdens de voorstelling van de CD&V-kandidaten repte hij met geen woord over inburgering, integratie of allochtonen. Is het dan niet hypocriet om toch met Turkse folders uit te pakken? Deze Turkse kandidaten willen stemmen binnenhalen bij hun gemeenschap. Misschien verliezen ze er bij de autochtone gemeenschap wat stemmen mee, maar zij hebben hun kosten-batenanalyse wel gemaakt.'

dinsdag 12 mei 2009

Poëzie


Het lied van de zwarte kater

Ik ben de kat Hieronymus
of eigenlijk de kater.
Ik ben geen zachte lieve poes,
geen dot, geen schat, geen lieve snoes,
ik ben een mensenhater.

Mauw, maaaauw, máááuww!

Wanneer je me soms aaien wil
bedenk je dan maar tijdig.
Mijn snorren staan steeds recht omhoog
en toegeknepen is mijn oog,
want ik ben altijd nijdig.

Mauw, maaaauw, máááuww!

Helaas, de tijd waarin ik leef,
dat is voor mij een slechte.
wanneer ik vroeger had bestaan,
was ik in dienst bij 'n heks gegaan,
een onvervalste echte!

Mauw, maaaauw, máááuww!

Hans Andreus

Dimitri Verhulst wint Libris Literatuurprijs

Dimitri Verhulst heeft de Libris Literatuurprijs 2009 gewonnen met zijn boek 'Godverdomse dagen op een godverdomse bol'.
Dat heeft de voorzitter van de jury, oud-burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam, vandaag in Amsterdam bekendgemaakt.
De prijs, een bedrag van 52.500 euro, werd tijdens een galadiner uitgereikt.
De jury was onder de indruk van "de weergaloze taal in deze zwartgallige geschiedenis van de mens van oertijd tot heden, gegoten in opzettelijk scabreuze en agressieve formuleringen", aldus het rapport.
Het is na Hugo Claus de eerste keer dat een Vlaming bekroond wordt met deze prestigieuze literatuurprijs.
Verhulst haalde twee jaar geleden al de longlist van de Libris Literatuurprijs met zijn boeken 'De helaasheid der dingen' en 'Mevrouw Verona daalt de heuvel af'.
Andere genomineerden dit jaar waren Anna Enquist ('Contrapunt'), Rob van Essen ('Visser'), Arnon Grunberg ('Onze oom'), Charlotte Mutsaers ('Koetsier Herfst') en Robert Vuijsje ('Alleen maar nette mensen').
Vuijsje won voor zijn boek recent De Gouden Uil, een Belgische prijs.
De genomineerden ontvingen 2.500 euro.
De Libris Literatuurprijs wordt elk jaar toegekend aan het beste Nederlandstalige literaire fictieboek van het jaar ervoor.
bron: hln

zaterdag 9 mei 2009

Dankbaarheid

Dat je me negen maanden liet wonen in je buik,
Dat je zo blij waart met me,
Dat je me voedde, waste, wiegde,
Dat zodra ik een kik gaf je naast mijn bed stond.
Dat ik nooit naar school hoefde zonder ontbijt,
Dat ik altijd netjes gkleed liep,
Dat je pas kon slapen als je me hoorde thuiskomen,
Dat je er waart als ik je nodig had.
Dat zal ik nooit vergeten of toch?
Aan alle mama's die een kind hebben dat er van overtuigd is dat het volwassen ter wereld kwam uit het niets,
Dat geen contact meer wenst als ware mama dood, alsof ze niets met wat het geworden is had te maken,
Aan deze mama's schenk ik uit naam van de kinderen die hen 'vergeten' zijn
een roos.

Droog je tranen, je hebt je best gedaan, zonder gebruiksaanwijzing kreeg je je kind groot.
Al is de roos virtueel daarom is ze niet minder oprecht.

vrijdag 8 mei 2009

Kijk en leer bij...



Een opa en zijn kleine meid


Exclusief, voor ons Shosh...

Een opa en zijn kleine meid

Een opa en een kleine meid
Zitten in ‘t park op een bankje
Zij kwettert bij de beesten af
En opa, die zegt : “Ik dank je !”

Die opa, met zijn kleine meid
(Nog steeds op een bankje in ’t park)
Die lacht zijn tanden bloot en denkt :
“Dankzij haar ben’k geen stijve hark.”

Enjoy G. 7 mei 2009
Gimycko, link: tekentalent (met verborgen talenten)

dinsdag 5 mei 2009

'The Women's Room'


De Amerikaanse feministische schrijfster Marilyn French is zaterdag op 79-jarige leeftijd in een ziekenhuis in New York aan een hartverlamming overleden. Zij maakte in het bijzonder furore met haar debuutroman "The Women's Room" ("Ruimte voor vrouwen") (1977).
Bij haar debuut vertolkte French de frustratie en woede van een generatie wanhopige huisvrouwen.
De roman vertelt het verhaal van Mira Ward, een onderdanige vrouw uit een voorstad die de liefde tussen vrouwen en feminisme ontdekt. Het boek ging meer dan twintig miljoen keer over de toonbank en is in twintig talen vertaald.
French werd verweten dat zij een mannenhaatster was en zij ging daar niet tegenin. In haar werk gaf zij mannen de schuld voor de situatie van de vrouw door de eeuwen heen en ergens laat ze een van haar karakters ook zeggen dat alle mannen (potentiële) verkrachters zijn.
Na het succes van "Ruimte voor Vrouwen" verstevigden boeken als "Beyond power: on men, women, and morals" ("Macht als onmacht") haar positie van voorstaande naoorlogse feministische schrijfster.

maandag 4 mei 2009

Aanrijding


Vrouw veroordeeld voor miskraam na auto-ongeval
Een vrouw uit Dubai die haar ongeboren baby verloor tijdens een auto-ongeval, is schuldig bevonden aan doodslag. Dat meldt De Telegraaf.
Miskraam
Volgens de islamitische rechtbank in het emiraat was de 27-jarige Libanese niet voorzichtig genoeg op de weg. Ze werd vorig jaar in oktober aangereden toen ze remde en kreeg een miskraam.
Schadevergoeding betalen
De vrouw moet ongeveer 4.500 euro betalen aan verwanten van de foetus. "Dit mag de eerste veroordeling in zijn soort zijn en voor sommigen vreemd lijken, maar een feit is dat ook een foetus als ieder mens rechten heeft", aldus de openbaar aanklager. (adv)
04/05/09 20u05

Perplex ben ik, verwanten van de foetus? Wat is de vrouw die een miskraam kreeg dan?
Gewoon een broedmachine? Mag ze verdriet hebben of mogen moslima's niet huilen?