donderdag 30 april 2009

Aan al de bezoek(st)ers van 'puin des aanstoots' meiklokjes omdat ze geluk brengen.

Varkens en moslims


Veel moslims in de Arabische wereld geloven dat ze immuun zijn voor de Mexicaanse griep omdat ze geen varkensvlees eten, meldt nieuwssite Al Bawaba.
In het Engels wordt de griep nog steeds 'swine flu' of varkensgriep genoemd, hoewel de ziekte niets meer met varkens te maken heeft.
Het is duidelijk dat mensen de huidige vorm van de ziekte niet oplopen door contact met varkens of het eten van varkensvlees. Een simpel kuchje van een besmette mens is genoeg om het virus door te geven.
(sam)

30/04/09 06u09

dinsdag 28 april 2009

Fragmenten

Time takes a cigarette, puts it in your mouth
You pull on your finger, then another finger, then your cigarette
The wall-to-wall is calling, it lingers, then you forget
Oh, you're a rock 'n' roll suicide. (Machodo)


Nee, dan Serge Gainsbourg die zich in een permanente wolk van Gitane-rook begaf. God rookte ook, volgens Serge G.
Gainsbourg stierf op 2 maart 1991 aan een hartaanval en werd begraven op het kerkhof van Montparnasse, in Parijs. Ik zou zeggen, mocht u in de buurt zijn, zoek ‘m eens op en rook een gitane bij z'n graf.


Ik dacht eentje maar en nam er toen toch twee, hee, hee,
Het ging meteen weer better, ik rook weer als een ketter
(Doe maar)
.
Theres no cure, theres no answer
Everything gives you cancer
(Joe Jackson)
.
Mijn sigaret smaakt me niet meer
dat vergeef ik u nooit mijn liefste.
(Eric Rosseel)

Naakt XL-model op cover van modemagazine Love

Mensen letten blijkbaar steeds minder op hun eten. In Groot-Brittannië zag McDonalds zijn verkoopcijfers het laatste jaar ontzettend stijgen en mensen kopen er in de supermarkt steeds meer calorierijke dessertjes. De Britse stylist Giles Hattersley zegt dat het normaal is dat tijdens de crisis de modellen en de ganse bevolking dikker wordt. Want kant-en-klare maaltijden en junkfood zijn nu eenmaal makkelijk en goedkoop. Daarnaast biedt dit eten ook troost tijdens de moeilijke tijden. Mensen verwennen zich tijdens een crisis eerder met kleine dingen als een stuk chocolade dan met een dure reis.
En pannenlatten zijn blijkbaar niet meer interessant voor mannen. Volgens Giles Hattersley geven magere mensen de indruk te veel met zichzelf bezig te zijn, niet met belangrijke dingen. Dikke vrouwen zien er volgens hem elke dag goed uit, omdat ze iets zorgeloos uitstralen, een verademing voor velen tijdens de crisis. Daarom wil hij vrouwen bevrijden door hen aan te raden hun buik niet langer in te trekken. (ep)

maandag 27 april 2009

Rita Verdonk sprak over 2 items

die ook ons beroeren... pedofilie


Er mag geen proefverlof meer worden gegeven op basis van optimisme, maar alleen op grond van solide en strenge criteria.Als er één groep is in de samenleving die onze bescherming verdient, dan zijn dat kinderen. Daarom mag de laatste categorie tbs-ers, pedofielen, voortaan alleen nog maar in aanmerking komen voor proefverlof of beëindiging van tbs als zij zich vrijwillig laten castreren. Anders blijven deze pedofielen gewoon achter de tralies of de muren zitten. De keuze is aan hen. Ik besef dat dit hard klinkt, maar bedenk dat de maatregel tbs niet zomaar wordt opgelegd en dat het gaat om gedrag dat moeilijk te beïnvloeden is. Bedenk ook dat pedofilie nauwelijks of niet te genezen is. Wat TrotsopNederland betreft zijn er dus twee keuzemogelijkheden: of je gaat achter de muur, of je laat je vrijwillig castreren. Laat duidelijk zijn dat ik het dan niet heb over chemisch castreren.
... en criminele moslims.

Hardnekkig criminele Marokkaanse jongeren zijn een plaag voor Nederlandse Marokkanen die gewoon deel uit willen maken van onze samenleving, maar vooral voor de gezinnen en buurten die door deze criminelen worden geterroriseerd.
Sommigen van hen hebben zelfs al honderden politieregistraties op hun naam.
Het is onaanvaardbaar dat wij de slachtoffers van deze terreur nog langer in de steek laten. De overheid moet snel en hard ingrijpen.
Eigenlijk willen wij dat iedereen die een verblijfsvergunning heeft of in een asielprocedure zit en die zich schuldig maakt aan een misdrijf en daarvoor wordt veroordeeld, ongewenst wordt verklaard en het land wordt uitgezet, of hij nu korter of langer dan vijf jaar in Nederland is.
Het moet duidelijk zijn dat Nederland geen gastvrij land kan zijn voor iemand die misdaden pleegt, crimineel bezig is, of anderszins een gevaar voor de samenleving vormt.

Lees en oordeel voor jezelf, ik sta volkomen acht mev. Rita Verdonk.
Dank aan H. die dit onder mijn aandacht bracht.

In Memoriam Martin Bril


Uit: Mannen van de dood

„Ze lachten, de heren, maar toch staken ze dreigend af tegen de zomerse hemel en ze leken zich ineens ook ongemakkelijk te voelen in hun rol – uitgerekend op een mooie dag als vandaag moesten zij hun werk doen, en erg ver waren ze zelf trouwens ook niet meer verwijderd van hun einde. Het besef was ineens daar.
Ze vervolgden hun weg.
Maar er was iets veranderd. Ze waren nu in hun rol. De gezichten stonden plechtig en uitgestreken, de man die zijn hoed in de hand had gehouden, zette hem met een zwierig gebaar weer op. Ze liepen perfect met elkaar in de pas, het zouden broers kunnen zijn. Of had het beroep hen zo dichtbij elkaar gebracht? Ze leken wel één en alle kraaien tegelijk.
Ze werden bekeken.
De oude man op het bankje naast de ingang had de kraaien over de brug zien komen. Een vreemd soort opwinding maakte zich van hem meester nu ze zijn kant op kwamen. Hij kende ze, hij wist waar ze voor kwamen, ze brachten leven in de brouwerij. Ze hielden halt toen ze bij hem waren, gaven hem hen een hand, klopten hem op de schouder. Ze lachten toen hij een grap maakte, ongetwijfeld in de trant van “Jullie komen zeker voor mij hè...” De dames verderop keken nadrukkelijk de andere kant op.
Na nog een paar woorden gingen de kraaien verder, het verzorgingstehuis in. In de deuropening namen ze gelijktijdig hun hoed af. Hier woont de dood, zeiden hun smalle ruggen, ook op zonnige dagen.“

In Amsterdam is woensdag de Nederlandse columnist en schrijver Martin Bril op 49-jarige leeftijd overleden. Bril werd op 21 oktober 1959 geboren in Utrecht.

Stewardess ontslagen


Een stewardess van de Britse luchtvaartmaatschappij BMI heeft haar C4 gekregen omdat ze weigerde een traditioneel islamkleed te dragen in Saoedi-Arabië.
Van zodra de 37-jarige Lisa Ashton zich op de Arabische luchthaven bevond, moest ze van haar bazen een abaya aantrekken, een zwart omhulsel dat alles bedekt behalve het gezicht, de voeten en de handen. Ook diende Ashton achter haar mannelijke collega's te stappen, de rang of stand speelde daarbij geen enkele rol.
"Discriminerende eisen"
"Die eisen zijn discriminerend", aldus een furieuze Ashton.
"Zelfs in Saoedi-Arabië zelf gaat het er niet zo streng aan toe. Ik ben een trotse Engelse vrouw en wil niet op zo'n minderwaardige manier behandeld worden."
Ashton liet het daar niet bij en stapte naar de rechtbank, maar die stelde haar eerder dit jaar in het ongelijk.
"Een maatschappij mag haar personeelsleden regels van een andere cultuur opleggen. Dat vrouwen daar nadeel van ondervinden, is niet bewezen", luidde de uitspraak.
De misnoegde stewardess doet sindsdien een beroep op mensenrechtenorganisatie Liberty en zint op juridische weerwraak.
Blijkt dat in feite de luchtvaartmaatschappij die regel oplegt, in Saoedi-Arabië gaat het er niet eens zo streng aan toe!

zondag 26 april 2009

Weg van God ?


De Nederlandse politie heeft sinds kort te maken met een nieuw fenomeen: een gelovige moslim die met zijn blote nagels de reclameposters van billboards krabt schrijft De Telegraaf.
Op de billboards maken sexy dames reclame voor het lingeriemerk Sapph. De man, Tarix Abdullah, zegt dat hij handelt "uit respect voor God".
Hij zegt dat hij niets tegen vrouwen heeft, maar wel als ze niet meer aan hebben dan een beha en een slip.
"Weg van God volgen"
"Ik doe het om vrouwen en kinderen te beschermen die hier langskomen. Straks denken vrouwen nog dat zij er zo uit moeten zien om mannen te behagen.
Als ze de weg van God volgen, meer in het bijzonder van de islam, kunnen we het gevaar ontwijken", zo liet hij weten volgens De Telegraaf.
De Amsterdamse politie is van de actie op de hoogte, maar heeft nog niet ingegrepen.
De directeur van Sapph noemt de actie "schokkend". (tlg/mvl)
25/04/09 07u07
Waarom blijft zo iemand in onze Westerse maatschappij leven? S.

zaterdag 25 april 2009

Geweldig

Goed kijken, dit is één acteur met 4 poppen!(marionetten)

Dank aan M.

Vrouwenbesnijdenis in ons land


De federale politie wordt belast, in het kader van een gecoördineerde actie met het openbaar ministerie, met een zoektocht naar een twintigtal vrouwen die waarschijnlijk het slachtoffer werden van een besnijdenis in België. In die zin zouden zij niet meer beantwoorden aan de verblijfsvoorwaarden in ons land. Dat zegt minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) zaterdag in Le Soir. Het laat uitschijnen dat er nog steeds honderden moslima's besneden worden in ons land.Vrouwenbesnijdenis is het gedeeltelijk of volledig wegsnijden van de schaamlippen en de clitoris. Deze ingreep heet ook wel vrouwelijke genitale verminking (VGV).Vrouwen uit landen - veelal Afrikaanse- waar de besnijdenis of infibulatie wordt gehanteerd, kunnen een verblijfsvergunning krijgen om te ontsnappen aan deze verminking in hun thuisland. Voorwaarde is wel dat ze regelmatig een gezondheidsattest afleveren waarin staat dat "hun integriteit werd gerespecteerd", aldus Le Soir.Maar een twintigtal vrouwen zou zo'n attest niet langer afleveren en mogelijk een besnijdenis in ons land hebben ondergaan. "Op die manier beantwoorden ze niet langer aan de voorwaarden die de Belgische autoriteiten hen hebben opgelegd", aldus de minister in de krant.Uit een studie van de Gentse universiteit uit 2007 blijkt dat minstens 2.745 vrouwen die in België verblijven, het slachtoffer werden van besnijdenis. Het cijfer houdt bovendien geen rekening met kandidaat-politieke vluchtelingen of met sans-papiers. Verschillende van die ingrepen, mogelijk honderden, werden uitgevoerd in België.Sinds 2001 verbiedt de Belgische wet dit type van verminking. (belga/mvl)
25/04/09 13u00

vrijdag 24 april 2009

Het goede voorbeeld

Wat heb je vandaag gegeten? Lief zijn voor elkaar...

Zorgen voor de kleintjes.

STOP

Dit kind wordt misbruikt, het wordt opgeleid tot een moordmachine, dit valt onder kindermishandeling.

STOP


Wereldwijd worden kinderen misbruikt en mishandeld, dit moet stoppen!
Dieren zijn evenmin veilig in deze wereld, misbruik, mishandeling zijn legio, dit moet eveneens stoppen.
Die een dier kan pijnigen kan een mens pijnigen.

woensdag 22 april 2009

Wat-is-dat?


Het is een kolenbak met schep, rond 1904 gemaakt door architect en ontwerper Jacob P. van den Bosch (1868 - 1948). Materialen: plaatijzer en messing. Van den Bosch was directeur van 't Binnenhuis, een centrum voor Binnenhuisarchitectuur aan de overkant van de beroemde galerij in de Raadhuisstraat.

Antwoord volgt later, eerst raden!

John...23 april



Klik op de link en je voelt je op slag 20 jaar jonger!

'Alle pedofielen levenslang'


Televisiemaker en ex-pedofilieslachtoffer Patrick De Witte lanceert radicaal voorstel
GENT - TV-maker Patrick De Witte, onder meer bekend van 'Comedy casino', pleit ervoor pedofielen levenslang op te sluiten.
'Alleen zo kunnen we ons tegen hen beschermen', zegt de Gentenaar, die als kind zelf het slachtoffer werd van een pedofiele buurman.
'Pedofielen hebben pech gehad. Ze hebben hun seksuele geaardheid niet zelf gekozen. Ze zijn wie ze zijn. Maar langs de andere kant zijn ze ook niet te genezen en vormen ze dus een gevaar voor kinderen. Vandaar dat ik maar één echte oplossing zie voor het probleem: alle pedofielen levenslang opsluiten.'
'Meestal probeer ik grappig te zijn. Maar toen ik dit stuk schreef, was ik kwaad. Omdat niemand de waarheid durft te vertellen over pedofilie. Ik wilde het debat op gang brengen.'
Is dit nu doorgedreven cynisme? Of meent u dit echt?
Patrick De Witte: 'Ik meen het echt. Omdat de realiteit nu eenmaal is zoals ze is. Pedofielen zijn niet te genezen. Hun seksuele geaardheid is dat ze op kinderen vallen. Dat is zo en dat blijft zo. En dus vormen ze een blijvend gevaar. Alleen durft niemand dat openlijk te zeggen.
' En dus is er maar een oplossing: allemaal opsluiten? 'Ja. Om de kinderen tegen hen te beschermen, en ook om hen tegen zichzelf te beschermen. Maar ik pleit hier niet voor een middeleeuwse kerker waarin ze omgekeerd aan kettingen worden vastgehangen. Voor mijn part mogen ze alle dagen kreeft eten. Als ze maar niet vrij rondlopen in de maatschappij. Ik zag onlangs een reportage over een speciale pedofielengevangenis in de Verenigde Staten.
Geen slecht idee, vind ik.' Binnen de hulpverlening zweren ze nochtans bij het succes van behandeling.
'Ik heb dat ook gehoord. We hebben het gevaar op recidive met de helft doen dalen, heb ik horen zeggen. Alsof we daar dan blij mee moeten zijn. In de helft van de gevallen is er dus wel recidive, en dus is er wel degelijk nog een groot probleem. Vooral omdat veel pedofielen steeds ergere feiten plegen.' 'Die hulpverlening is een echte business, daar zullen ze nooit toegeven dat ze machteloos staan. Maar elke hulpverlener die eerlijk is, zal toegeven dat een pedofiel eigenlijk niet te genezen valt.' 'Pedofilie wordt nog altijd niet ernstig genoeg genomen. Zouden ze seriemoordenaars of pyromanen die kans maken op recidive ook zo gemakkelijk los laten, denk ik dan. Geen probleem hoor mensen, de kans is maar één op de twee dat hij opnieuw een ziekenhuis in brand steekt. Wel, de verwoesting die een pedofiel aanricht bij een kind is even groot.' 'Ik geloof niet in dat naming and shaming. Dat werkt niet, en de aanpak komt per definitie te laat omdat je alleen namen kan bekendmaken van pedofielen die al toegeslagen hebben. Maar ik weet heel zeker dat veel andere mensen het wél een goed idee vinden om de namen en foto's van pedofielen bekend te maken. Mensen willen het weten als er een pedofiel in hun buurt woont.Wat politici en andere critici daar ook over zeggen.'
'Ik heb mij trouwens enorm druk gemaakt over al die critici die zich geroepen voelden om het initiatief aan te vallen. Die krakkemikkige site met die enkele foto's is niet het probleem. Dat pedofielen niet te genezen zijn en dus een gevaar vormen in onze maatschappij, dat is het probleem. De man achter die site is gewoon een ex-slachtoffer dat een beetje onbezonnen te werk gaat.' Een ex-slachtoffer, zoals uzelf. 'Ja.' In hoeverre heeft dat uw leven bepaald? 'Veel slachtoffers zijn getekend voor het leven. Maar ik ben er gelukkig onbeschadigd uitgeraakt. Ik was een jaar of tien. De dader was een buurman die vier huizen verderop woonde. Geen onbekende dus, maar een bekende, zoals meestal. Nadat het gebeurd was, bedreigde hij me. Ik moest zwijgen, anders zou hij mijn ouders vertellen dat ik sigaretten had gerookt en dat soort dingen. Ik voelde me schuldig natuurlijk. Maar het is mijn grote geluk geweest dat ik thuis alles meteen heb verteld. Binnen de kortste keren wist heel de buurt dat die man niet te vertrouwen was en is hij verhuisd. Hij is nooit veroordeeld.' Hebt u de man nog teruggezien? 'Ja, een keer. 25 jaar geleden al. Plots kwam ik hem op straat tegen, terwijl hij liep te wandelen met zijn vrouw en twee kinderen. Ik stond aan de grond genageld. Ik heb een grote bek, maar op dat moment was ik verstijfd. Ik kon alleen denken: zou hij die kinderen ook misbruiken? ' Zou u het willen weten, mocht er een pedofiel in uw straat wonen? 'Ik weet het eigenlijk niet. Ik heb ook geen idee hoe ik zou reageren, mocht ik het weten. Waarschijnlijk zou ik niets doen, tenzij extra voorzichtig zijn. Trouwens: statistisch gezien moet er in deze straat wel een pedofiel wonen.' 'Ik heb mijn eigen kinderen in elk geval niet op een bange manier opgevoed. Geen clichés over snoepjes en vreemde mannen. Maar ik heb wel altijd discreet een oogje in het zeil gehouden. Ik ben enorm alert voor pedofiele gedragingen. Tijdens een reis in Italië bijvoorbeeld hebben we eens een Ierse man ontmoet die iets te veel aandacht had voor kinderen. Geen tien seconden zou ik die man alleen gelaten hebben met mijn zoon.'
Bron: Het Nieuwsblad van 22/04/2009

dinsdag 21 april 2009

Kontrast

Lingerieshow...

Alleen man mag lingerie verkopen


Het in Amsterdam begonnen Hunkemöller weet precies wat vrouwen in Riyad willen.
’Hoe uitbundiger hoe beter.’ De onlangs geopende Hunkemöller-vestiging in de Saoedische hoofdstad Riyad is zo’n succes, dat de van oorsprong Nederlandse lingeriespecialist snel wil uitbreiden in het orthodox-islamitische land. ,,Het plan is om dertig verkooppunten te openen zegt assistent brand manager Mahmoud Salman in Riyad."Winkelen is een favoriete bezigheid van veel Saoedische vrouwen.
Vrouwen geven heel veel geld uit. "Hier in Saoedie-Arabië is er niets te doen behalve eten, slapen en winkelen," zegt Salman. ,,
Bovendien is als gevolg van de hoge olieprijzen het toch al ruime budget van veel vrouwen nog eens flink gegroeid.’ De Hunkemöllervestiging in de chique Granada shopping mall in de hoofdstad staat ’s middags vol met winkelende vrouwen.
Ze zijn van top tot teen in het zwart gekleed; meestal zijn slechts de ogen zichtbaar. Ze kijken naar het ondergoed en bestuderen de designs. ,,Saoedische vrouwen gaan niet voor basislingerie, maar houden van kant en bewerkte items. Hoe uitbundiger hoe beter,’’ weet Salman. Reclame maken in het conservatieve land is niet eenvoudig. Een aantrekkelijke brochure met meisjes in een Hunkemöller-bh of -bikini is ondenkbaar. ,,Er zijn heel veel beperkingen. Vrouwen mogen bijvoorbeeld niet worden afgebeeld. We moeten daarom creatief te werk gaan,’’ zegt Salman. Hij probeert onder meer door middel van sms-berichten een klantenbestand op te bouwen. Voor westerlingen ziet de winkel van Hunkemöllerer herkenbaar uit. Opvallend is dat er alleen mannen werken, terwijl in het Westen juist vrouwelijke verkoopsters domineren. In een samenleving waar mannen en vrouwen voor het grootste deel gescheiden van elkaar leven, is het nog altijd normaal dat mannen lingerie verkopen omdat vrouwen niet in winkels mogen werken. Vorig jaar werd aangekondigd dat lingeriewinkels vrouwelijk personeel zouden krijgen. Die wet haalde het niet. Salman: ,,Ik heb dat ook liever niet. Als er vrouwen in mijn winkels gaan werken, mogen mannen daar niet meer komen en ík dus ook niet. Dan is het onmogelijk om te weten wat er speelt.’’

maandag 20 april 2009

Denk zelf!


Hieronder en hierna de tekst van de column van Prof. Dr. Bob Smalhout in de telegraaf van afgelopen zaterdag 18 april 2009.
Het voeden van een krokodil
Kort voor Pasen gaf de leider van de PVV, Geert Wilders, een gloednieuw boek cadeau aan de leden van de Tweede Kamer. Het was in het Engels geschreven door twee islamexperts.
De titel luidde: 'Al-Hijra' met als ondertitel 'Islamitische doctrine van immigratie'. Dit lijkt voor de gemiddelde Nederlander geen tekst om wakker van te liggen.
Maar de inhoud is uiterst onrustbarend.
De schrijvers heten Sam Solomon en E. Al Maqdisi. Ze zijn vooraanstaande schrijvers en wetenschappers op het gebied van mensenrechten en de relaties tussen de joods-christelijke wereld en de islam.
Vermoedelijk zal het grootste deel van onze politici het boek (Pilcrow Press 2009) ongelezen op de stapel 'ongewenste literatuur' leggen. Want de tekst, voorzien van talrijke Arabische begrippen, is wat moeilijk te lezen. Maar bij nader inzien blijkt het fascinerende literatuur. Vandaar dat het belangrijk is de essenties van het boek wat ruimer bekend te maken.
Het Arabische Al-Hijra betekent 'immigratie'. Dat woord is bedacht door de stichter van de islam, de profeet Mohammed, in het jaar 622 A.D. Hij verhuisde toen van de stad Mekka naar de plaats Yathrib, die hij al spoedig herdoopte in 'Madinar Ul Nabi', de stad van de profeet.
De naam werd later afgekort tot Medina. Vanuit Medina ontwikkelde zich de toen nog gloednieuwe godsdienst de islam tot een zich pijlsnel verspreidende religie.
Binnen zeer korte tijd waren bijna alle landen in het MiddenOosten, zoals Mesopotamië, Egypte, Libië, Palestina, Syrië en het Arabische schiereiland, onder islamitisch bewind gekomen.
Later volgden grote landen zoals Maleisië, Afrika en Indonesië.
De islam is echter niet alleen een godsdienst, zoals velen in West-Europa nog abusievelijk denken. Het is een allesomvattend politiek systeem, verpakt in een religieus kleed dat alle aspecten van het menselijk leven tot in detail bepaalt.
En zoals bij Mohammed de zegetocht van de islam is begonnen met zijn migratie naar Medina, zo dienen ook de moslims die migratie als voorbeeld en uitgangspunt te nemen voor de verspreiding van de islam over de rest van de wereld.
Het ideaal is uiteindelijk het wereldkalifaat, een wereldomvattend politiek, sociaal en religieus systeem dat gebaseerd is op de Koran, de Soenah (het voorbeeld van Mohammed), de Hadith (de mondeling overgedragen tradities) en de Sharia (de islamitische wetgeving).
Emigratie
Dat ideaal is nog in 2006 onder woorden gebracht door de Libische Moammar Khadaffi, die, zoals bekend, onder meer aansprakelijk was voor de dodelijke terreuraanslag in 1988 op een PanAm Jumbo boven de Schotse plaats Lockerbie.
Hij zei: "Er zijn 50 miljoen moslims in Europa, en er zijn tekenen dat Allah de overwinning zal schenken aan de islam in Europa. Zonder wapens, zonder strijd. Binnen enkele tientallen jaren wordt Europa een moslimcontinent." Hij doelde daarmee op de massale emigratie van moslims naar de landen van het Westen.
Al die immigranten dienen vooral kleine religieuze centra te stichten die uit kunnen groeien tot grote moskeeën van waaruit imams en ullahs (islamitische juristen) geleidelijk aan de samenleving dwingend kunnen gaan remodelleren.Het grote gevaar in het Westen is ongelofelijke naiviteit, die geleid heeft tot een levensgevaarlijk cultuurrelativisme. Wij denken dat onze vrijheid van godsdienst, onze gelijkwaardigheid van beide geslachten en de scheiding van kerk en staat universele begrippen zijn.
Maar dat is het niet in de islam. Wij zijn, als burgers van een joods-christelijke beschaving, in de ogen van de imams en de ullahs slechts inferieure wezens die in een islamitische staat altijd tweederangs burgers zullen blijven, de zogenaamde dhimmi's.
Ons land, dat in de jaren zestig slechts enkele duizenden moslims telde, heeft er thans meer dan een miljoen.
Het idee dat de islam in de westerse wereld gematigder zal worden, is een illusie.
Het ziet er eerder naar uit dat onze maatschappij zich aan de islam gaat aanpassen. Zo is sinds kort in Groot-Brittannië de islamitische rechtsspraak op basis van de Sharia wettelijk toegestaan.
In Nederland hoeft een islamitische advocaat niet meer op te staan als de rechters de zaal betreden. Islamitische vrouwelijke verdachten hoeven in de rechtszaal hun allesbedekkende boerka niet meer af te leggen.
Glashelder
De wereldpopulatie van christenen is in de laatste vijftig jaar gegroeid met 47 procent.
Die van de boeddhisten met 63 procent, maar die van de moslims met 235 procent! Dit alles heeft niets te maken met wat onze multiculturele idealisten altijd xenofobie of vreemdelingenhaat noemen.
Het is slechts het registreren van feiten en het constateren van gevaren voor onze open westerse samenleving, die eigenlijk geen effectieve afweer heeft tegen de langzame ondermijning van onze democratie.
Wijlen Pim Fortuyn heeft daar reeds in 1997 een glashelder boek over geschreven.
De titel luidde: 'Tegen de islamisering van onze cultuur'. Hij is erom verguisd en wellicht ook mede daarom in 2002 vermoord.
De Brits-Egyptisch-Joodse schrijfster Bat Ye'or beschreef in 2005 het begrip Eurabië in haar befaamde boek 'The Euro-Arab axis'. Dat ging over de fatale relatie tussen radicale moslims enerzijds en onder meer socialisten anderzijds.
De beroemde Italiaanse journaliste Oriana Fallaci (1929-2006) deed hetzelfde in haar boeken 'De kracht van de rede' en 'De woede en de trots'.
Zij zag islamisme als een vorm van fascisme, dat ze islamofascisme noemde.
Maar de grote staatsman Winston Churchill heeft destijds met één dodelijke zin de activiteiten van al die zogenaamde vredelievende multiculti politici gekarakteriseerd: 'An appeaser keeps feeding the crocodile in the hope it will eat him last' (Iemand die altijd aardig wil zijn gaat door met het voeden van een krokodil in de hoop dat hij als laatste gegeten zal worden).
Uiteraard is Nederland omwisselbaar met België en met de meeste Europese landen.
Ik geef u deze column te lezen maar ik hoop dat elk van u zelf denkt.
Dank aan H. die dit onder mijn aandacht bracht.
Klikje om afbeelding te vergroten.

Wereld-meters



Wegens succes via email zetten we de wereld-meters op de blog.

zondag 19 april 2009

Maintenant je sais

http://www.dailymotion.com/video/x3tge_jean-gabin-je-sais


Quand j'étais gosse, haut comme trois pommes
J'parlais bien fort pour être un homme
J'disais : je sais, je sais, je sais, je sais
.
C'était l'début, c'était l'printemps
Mais quand j'ai eu mes dix-huit ans
J'ai dit : je sais, ça y est, cette fois, je sais
.
Et aujourd'hui, les jours où je m'retourne
J'regarde la Terre où j'ai quand même fait les cent pas
Et je n'sais toujours pas comment elle tourne !
.
Vers vingt-cinq ans, j'savais tout : l'amour, les roses, la vie, les sous
Tiens oui l'amour ! J'en avais fait tout l'tour !
.
Mais heureusement, comme les copains, j'avais pas mangé tout mon pain :
Au milieu de ma vie, j'ai encore appris.
C'que j'ai appris, ça tient en trois, quatre mots :
.
Le jour où quelqu'un vous aime, il fait très beau
J'peux pas mieux dire : il fait très beau !
.
C'est encore ce qui m'étonne dans la vie
Moi qui suis à l'automne de ma vie
On oublie tant de soirs de tristesse
Mais jamais un matin de tendresse !
.
Toute ma jeunesse, j'ai voulu dire "je sais"
Seulement, plus je cherchais, et puis moins j'savais
Il y a soixante coups qui ont sonné à l'horloge
J'suis encore à ma fenêtre, je regarde, et j'm'interroge :
.
Maintenant je sais, je sais qu'on n'sait jamais !
.
La vie, l'amour, l'argent, les amis et les roses
On n'sait jamais le bruit ni la couleur des choses
.
C'est tout c'que j'sais ! Mais ça, j'le sais !

zaterdag 18 april 2009

Dying

http://www.youtube.com/watch?v=FPpORXywK0c
.
And listening to Antony’s voice, I cannot but think of Sylvia Plath’s strophes in her terrible poem Lady Lazarus (published after her suicide in the Ariel collection, 1965) :

Dying
Is an art, like everything else,
I do it exceptionally well.

I do it so it feels like hell.
I do it so it feels real.
I guess you could say I’ve a call.

It’s easy enough to do it in a cell.
It’s easy enough to do it and stay put.
It’s the theatrical.

“Lady Lazarus” is a particularly dark and raw poem, even if its theme refers to some rebirth, as a phoenix. So, let us caress the cats and take a walk. Drink a port and buy a chocolate cake. For, at least for today, Spring has no intentions to come back.
Idee link tussen Antony's song en Sylvia's poëem komt van Eric R.
.
.
Sylvia Plath leest 'Lady Lazarus'

Studeren.

Onze meeuwen weten het...
Bron: Nathalie S.

vrijdag 17 april 2009

Rommelmarkt...

Duim allemaal voor zon, Nathalie en ik gaan daar de boel opfleuren!

Bekijken!

Vandaag in de krant:


Vriendschap in de dierenwereld. Deze twee ijsberen kennen elkaar niet, maar knuffelden er lustig op los tijdens hun eerste ontmoeting in een dierentuin in Gelsenkirchen. IJsbeer Bill kwam vanuit Tsjechië naar Duitsland om er de nieuwe partner van Lara te worden. En dat lijkt goed te lukken.

donderdag 16 april 2009

Kunst

Wil ik best boven mijn bed...
Adrian Loos Lust 1981
Jezus loves black and white,
but he preferes Johnny Walker.

Breien is in.

Breien is terug helemaal hip. Vrouwen nemen massaal terug de breinaalden tussen de vingers, en ook naaiwinkeltjes doen gouden zaken met de verkoop van allerlei extravagante kleuren breigaren. Zelfs de kunstwereld waagt de sprong, zij het op een erg eigenzinnige wijze.
Bij breigoedjes denken we instinctief aan mooie truien, sjaals, handschoenen, mutsen en warme sokken. De kunstwereld plaatse de rage nu in een ander daglicht, door met de aloude bezigheidstherapie allerlei organen na te maken.


Een gebreide vagina van Jimini Hignett. Foto NRC Handelsblad
Ook het 'breiwerk' op de onderzste foto is van J.H.
Een Amerikaanse studente geneeskunde was zo geïntrigeerd door de hersenen, dat ze maar besloot een waarheidsgetrouwe, gebreide versie na te maken. De Nederlands Jimini Hignett was dan weer zo aangedaan door anorexia, dat ze maar meteen een skelet begon te breien.
Ondertussen zijn er al allerlei Amerikaanse websites, waarop vrouwen hun creaties tonen, advies geven en prangende vragen stellen. Op de verschillende sites kan je ook patronen vinden voor een lever, vagina of anus waarheidsgetrouw na te maken. Bij de beschrijving staan zelfs kleursuggesties om de organen dat tikje extra te geven.

dinsdag 14 april 2009

Moslimbruidje

Hallo, ben je er nog?

De mooiste

Vanity Fair's lezeressen verkozen Angelina tot de mooiste vrouw...

Poëziewedstrijd


OOSTENDE - De stad Oostende organiseert dit jaar voor de zesde maal een poëziewedstrijd. De eerste prijs bedraagt 2.500 euro, de tweede en derde prijs bedragen respectievelijk 1.250 en 625 euro. Info: 059-56.20.16. (dji)

maandag 13 april 2009

Zomaar wat bezigheidstherapie


Gimycko zei...
Mannen, die in de Colruyt over de kaas gebogen staan met een GSM en vragen aan hun vrouw welke soort kaas ze alweer moesten meebrengen, zijn watjes. Daarom (nog eens) dit gedicht van mij :

Cave-men
We are still living
Without a Cellular Phone
AndWe still find our way
Without GPS
We are Cave-Men
And they love us for it !


(Dus, tijd voor het M!LF)

Vind je nu echt dat M!LF een tof programma?
Mannen!
En btw ik hou niet van vrouwen met een GMS die aan de kassa nog even terug moeten want manlief belt dat ze nog een zak zuurtjes moet meebrengen.
PS: nog 2 Aaarghjes op Intra Muros voor jou!

Op aanvraag van G'tje.



zondag 12 april 2009

AAARGH


Tussendoortje.

Britse hoofdstad Londen

Britse hoofdstad Londen ?!
Ruim honderdduizend mensen hebben in de Britse hoofdstad Londen gemanifesteerd tegen het offensief van het Sri Lankaanse leger tegen de Tamil Tijgers.
(belga/edp) 11/04/2009

zaterdag 11 april 2009