woensdag 31 december 2008

RIP 2008


2008 zit erop...
Tot binnenkort in 2009.

Zin om je menig te geven? Reacties welkom.


*tot nooit
*Ik heb respect voor andersdenkenden op voorwaarde dat ze denken
*Je keuze van Benno was trouwens uitstekend.
*Also sprach Zaratustra?Zomaar bezetting zonder wat ervoor gebeurde? Vergeten de gezamelijke inval van de Arabische landen vlak na de wording van Israël? Ook dát stukje grond gunden ze de Israëliërs blijkbaar niet.
*Palestijnse kinderen moeten niet in angst te leven - ze worden gewoon, doelgericht afgemaakt !
*Hamas is hoe dan ook democratisch verkozen
*Gewoon ter info een voorlopige lijst van de "autoriteiten" en "ver-van-het-vuur academici " zoals je ze zo smalend noemt, die de analyse in DS volmondig steunen. Mensen die met hun hart reageren en niet met hun academische titels staan zwaaien.http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=QT24FGGJ&ref=front
*Ik zal deze onvriendelijke post dan maar op rekening schrijven van je hartstochtelijke verdediging van de Israëlische vergeldingsstrategie.
*Is het dan echt voor haast iedereen onmogelijk om over het Midden-Oosten te spreken zonder partij te kiezen voor de moordenaars van de éne of de moordenaars van de andere kant?
*De Hamas heeft Israël bewust geprovoceerd. Dit is een berekende zet. Zelfs een klein kind weet dat Israël zwaar zal riposteren op een massale raketaanval. En dus heeft Hamas zich hier ongetwijfeld grondig op voorbereid.
*Het is heel goed mogelijk dat de gelijkgestemde Hezbollah de Hamas nu van die antitank-raketten cadeau gedaan heeft. Ofwel zijn ze er op een andere manier aan geraakt. De Gazastrook is maar een zakdoek groot, de Israëli's hebben het in een oogwenk ingenomen. Hamas zal niet zo dom zijn om zijn enige bastion zomaar op het spel te zetten, als het niet bij voorbaat zeker is dat het de Israëli's een stevige stok in de wielen kan steken.
*Wie beweert dat het dommeriken zijn? Integendeel het is een demonische strategie van Hamas, de westerse (dhimmy-dummy) staat klaar met én een open geldbeugel voor Palestijnen (wapens want de burgers zullen er weer niet van genieten) én met een algemene veroordeling van Israël.
*Overigens ben ik om een dubbele reden blij dat niet alle Joden nu oorlogsdronken worden. http://www.unkiddin.nl/index.html/index.php/2008/12/30/joden-steunen-palestijnen?blog=14
*Suzanne, bel Tel Aviv!
*Vrienden die je laten vallen omdat je een andere mening hebt, ben je beter kwijt dan rijk!Je zal nooit mijn vriendin zijn, maar niet omdat je andere mening hebt dan ik.(gewoon omdat je bitcherig gedoe mij niet aanstaat, maar dat heeft niks met je mening te maken )
*Wat een vredelievende reactie
*Benno's blog was zonder meer uitstekend en een links hautaine bourgeoisie zal zich daardoor wel aangesproken voelen : Zegt meer over je zgn.'vrienden' dan over jezelf.
*"gewoon omdat je bitcherig gedoe mij niet aanstaat"Dat maakt S. juist aantrekkelijk!
*Ja, het is bekend dat velen liever niet zelf nadenken.
*Tegelijk wordt het land er bij voortduring aan herinnerd dat het nog steeds niet geaccepteerd is in de regio en dat het sinds 1948 nog geen dag vrij is geweest van terroristische aanslagen en oorlog. De hele (westerse) wereld zag ooit welwillend toe dat het plan van Verenigde Naties uit november 1947, gerealiseerd werd door Ben-Goerion. Aanvankelijk was er veel verzet vanuit de Arabische wereld. Maar na 60 jaar is nu bijna alleen nog de Hamas doende om te trachten de klok terug te draaien.
*C'est la vie.
*En, ja, ik vind dan ook, S. dat je ongelijk hebt om hem kritiekloos te citeren(Benno B. dus)
*dat kan toch geen reden zijn om iemand aan de deur te zetten.
Enkele meningen ...naamloos uit respect, het zijn telkens fragmenten.

Win some, lose some

Volgens de meest recente godsdienststatistieken wordt de mensheid steeds religieuzer. Het aantal aanhangers van de grote godsdiensten stijgt verhoudingsgewijs sneller dan de wereldbevolking, terwijl de aangroei van het aantal niet-religieuze mensen en atheïsten stagneert. Het jaarlijkse groeipercentage van niet-religieuzen (0,8%) en atheïsten (0,2%) ligt namelijk ver onder dat van de wereldbevolking (1,2%). Van de grote godsdiensten groeit de islam met 2,1% het snelst. Het christendom stijgt met 1,3% nauwelijks sneller dan de wereldbevolking. Het aantal boeddhisten neemt jaarlijks met 1% toe.
Uit bovenstaand diagram blijkt dat 33 % van de 6,28 miljard wereldburgers tot het christendom behoort. Dat is ongeveer één derde, wat overeenkomt met 2,1 miljard mensen. Eén vijfde of 21 % van de wereldbevolking noemt zich moslim. Dat stemt overeen met 1,3 miljard mensen. De hindoes zijn met 849 miljoen en maken daarmee 14% uit van de wereldbevolking. 371 miljoen mensen volgend de leer van de Boeddha (5 % van de wereldbevolking). Ongeveer 939 miljoen mensen noemen zich niet-religieus of atheïst. Zij vertegenwoordigen 15%. Het overige deel (12%) is lid van een kleinere religie of een religieuze beweging. Daaronder bevindt zich zowel het jodendom als het sikhisme en het jainisme.

Voor degene die zich afvragen waarom deze tekst, wel omdat het mij blijft verbazen dat een handjevol mensen zo'n ongelooflijke emoties kan opwekken.
Vriendschappen worden verbroken, anderen laten hun sympathie merken doch in het geheim, niet via een publieke blog.
In elk geval voor alle duidelijkheid, ik wens vrede voor iedereen, maar zal nooit om het even welk volk zijn recht op zelfverdedigng betwisten.

Je terminerais par cette phrase de Voltaire: "Monsieur, je ne suis pas d'accord avec ce que vous dites, mais je me batterai pour que vous puissiez vous exprimer"

dinsdag 30 december 2008

Blog: Benno Barnard

portret getekend door Siegfried Woldhek (1999)
Zo zouden wij per definitie streven naar ons eigen geluk; we moeten er enkel voor zorgen dat we aan dat geluk een collectieve vorm geven.
Maar wij, tragische kinderen van moeder natuur, zijn voornamelijk geneigd tot destructie van onze naasten, onszelf en ons eigen oude moedertje... de utopische toekomst ziet er in de realiteit van dit ondermaanse meer uit als een woestijn.
Nee, de blijmoedige verwachtingen van de utopische denkers stemmen ieder redelijk mens erg treurig. Nu Israël zich weer eens moet verdedigen, braken de leden van de linkse moskee de gebruikelijke rituele vervloekingen uit, die een diep antisemitisme bevredigen.
Dat Israël - altijd in reactie op agressie - uitsluitend militaire doelwitten aanvalt en Hamas systematisch civiele... ach, hoe convenabel dit te vergeten.
Met enkele utopisten poogde ik een gesprek te voeren over de ware aard van Hamas, een gezelligheidsvereniging die evenzeer van neonazistische ideeën is doordrenkt als de gewaden van haar martelaars van Joods bloed. Dat gesprek was onmogelijk. Palestijnen waren zielig. Het westen deed lelijk tegen ze. En de Joden bedreven apartheid, genocide en nog een aantal verwerpelijke dingen.
De Europese Unie moest Israël onverwijld boycotten. Dat laatste - Ludo De Witte, Ludo De Brabander en Nadia Fadil van de communistische mantelorganisatie 'Vrede vzw' pleitten daar op 29 december in De Morgen weer eens voor - is eenvoudig de moderne variant van wat leden van de Sturmabteilung en rancuneuze kleine Duitse burgermannetjes in de jaren dertig op Joodse winkelruiten kalkten: Kauft nicht bei Juden! (In de jaren veertig waren er geen Joodse winkelruiten meer.)
Waarom willen hoogopgeleide linkse gelovigen niet inzien wat de ware aard van Hamas is? Wat verklaart het monsterlijke verbond tussen oude Europese communisten en bloeddorstige, vrouwenhatende gekken met een middeleeuws wereldbeeld? (De lezer raadplege bijvoorbeeld de website van de Arabisch-Europese Liga, http://www.arabeuropean.org/.)
Ik denk dat ik het antwoord ken.
Hamas poseert met een zeker dramatisch talent als slachtoffer, en links is van oudsher dol op slachtoffers. Bovendien koestert ook Hamas een utopie. En utopisten herkennen hun soortgenoten, net als honden. In de utopie van Hamas is de wereld een plek die gezuiverd is van Joden - om die paradijselijke toestand te verwezenlijken is bijvoorbeeld de moord op Joodse kleuters wenselijk, want die groeien anders toch maar op tot soldaten van de Zionistische Entiteit.
Ik vertel hier geen sick joke, het maakt deel uit van het strijdplan van Hamas. Ondertussen worden Palestijnse kinderen uit de Gazastrook in Israëlische ziekenhuizen gratis behandeld.
In de eerste fase van de utopische toekomst volgens Hamas hebben de Joden een graf in de wolken, of liever in zee; in de tweede fase zijn de christenen aan de beurt.
Die laatsten hoeven zich enkel te laten knechten: als zogeheten dhimmi's mogen ze in leven blijven. Dit programma staat bekend als 'na de zaterdag komt de zondag', want bloemrijke vergelijkingen zijn een specialiteit van Allahs soldaten.
Gelukkig zijn ook de militaire mogelijkheden van Hamas niet veel meer dan metaforen. In de islamitisch-fundamentalistische utopie begint alles dus met het uitroeien van de Joden. Dit vervelende aspect van de Palestijnse droom wordt door de westerse utopisten luidkeels verzwegen.
Het toejuichen zou hen ook te zeer in verlegenheid brengen, al heb ik zo het idee dat sommigen onder hen in stilte vinden dat de Joden hun ondergang aan zichzelf te danken zouden hebben - dat laatste geheel in de grote traditie van het Europese antisemitisme van graaf de Gobineau, H.S. Chamberlain et alii.
Om dit probleem te omzeilen praktiseren oude stalinisten als Ludo De Brabander en Herman De Ley de semitisch-semantische methode: ze verklaren dat ze helemaal niet antisemitisch zijn maar enkel antizionistisch.
Dat komt op hetzelfde neer als zeggen dat je niets tegen de Franstaligen hebt maar enkel iets tegen België - alleen duizend keer erger.
De lezer die nu meent dat ik de burgerdoden in de Gazastrook niet betreur, heeft er niets van begrepen. Alleen zijn die burgers om te beginnen slachtoffers van Hamas.
Intussen geloof ik helemaal niet dat 'de drie monotheïstische godsdiensten' zoveel gemeen hebben, zoals allerlei ontwikkelde mensen op vergoelijkende toon beweren. Volgens mij hebben ze niet eens het monotheïsme gemeen.
De islam is in zijn essentie een versluierde, monotheïstische vorm van polytheïsme. De mohammedaanse godheid intervenieert namelijk permanent, precies zoals de heidense goden dat plachten te doen, in plaats van de mens met een vrije wil uit te rusten.
Het ontbreken van dat laatste attribuut verklaart zowel het islamitische fatalisme - insjallah, het geschiedt mits de godheid het wenst - als het islamitische fanatisme.
Hamas is een fatalistisch-fanatieke organisatie, die het zichzelf tot ontploffing brengen van jonge mensen tegelijkertijd aanprijst en als een wilsbesluit van Allah beschouwt.
Goethe zei al tegen Eckermann hoezeer het mohammedaanse geloof hem met onbegrip vervulde: voor de mohammedaan stond immers zijn naam geschreven op de kogel die voor hem bestemd was.
Benno Barnard

maandag 29 december 2008

Shoshan's lievelingsrecept


Eend met whiskey
Koop een eend van ongeveer 5 Kg voor 6 personen, twee grote flessen scotch whiskey, spekreepjes en een fles olijfolie.
De eend larderen met het spek en de binnenkant inwrijven met zout en peper.
De oven voorverwarmen op 180 graden voor 10 minuten.
Een longdrink glas voor de helft vullen met whiskey.
De whiskey opdrinken gedurende het opwarmen van de oven.
De eend op de muur...vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whiskey uitschenken.
Het tweede glas whiskey opdrinken en de eend in de oven plaatsen.
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en twee blazen bullen met whiskey.
De klazen opdlinken en de scherven van et ielste klas oplaapen.
Nog een aalff klas insjenke en opdlinke.
Na en nalff uul de hoven opedoen om deent te sjekke.
Blantwondezalf in de padkamer ganaale en oep de povekand van de rinkeland doen.
Denove nesjot geve.
Twi glose insjenke ven de twie glose biski tmiddelste glas opsoepe.
De nove opedoen na dieste bles bieske leegis, en de sjotel vastpakke.
De blandwondesalf op de binnekand van de twiejande doen en deent oeprape.
Dander glasse bisski oepdrinke.
Deent nogis oeprape en met nen nantdoek de blandwondzalf van deent vege.
Zen ande ontvette me bissky en den tuup salf kier oeprape.
Tkapot glas opvege en deent terug inden ove zitte.
Deent oprape en den ove opedoen.
De twiede fles biski opedoen en oeprape van de keukenbloor.
Opstaan van de bloer entvettig spek onder dekas vege.
Nogis oepstan van de bloer en dan tochma blieve zitte.
De bles op de grond sette.
Ban de teut drinke, de klase zen oep of kapot.
Den ove afzette, doege toedoen en deniele nacht ronke.
De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en degusteren met citroen en mayonaise.
De hele namiddag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de muren en plafond afwassen.
De twee lege flessen naar de glasbak brengen en op de terugweg paracetamol en maagtabletten kopen.

Oordeel zelf


Sandra is zeven en woont met haar ouders in Temse.
Twee jaar geleden werd bij haar een zeldzame stofwisselingsziekte vastgesteld, waartegen nog geen behandeling bestaat.
Haar ouders geloven dat hun dochter te redden is als ze een experimenteel 'medicijn' uit Denemarken kan krijgen, wat 40.000 euro per maand kost, of ruim één miljoen per twee jaar, dus een half miljoen per jaar.
'Volgens de Belgische farmaceutische industrie gaat het om een experimenteel geneesmiddel', zegt papa William Massart.
'Strikt volgens de Belgische wetgeving is dat ook zo. Maar de Deense overheid betaalt het medicijn al een jaar volledig terug. Zou ze dat doen als de werking ervan niet bewezen is?'


Meer dan 21.674 illegalen hebben in 2007 dringende medische hulp gekregen, goed voor een bedrag van bijna 36 miljoen euro, aldus minister van Integratie Marie Arena (PS).

Aan Eric...


http://nl.youtube.com/watch?v=UeypOvsY91Q

Gelukkige verjaardag Eric, een goede gezondheid gewenst in oprechte vriendschap, liefs Suzaninka.

zondag 28 december 2008

Nieuwjaarsduik


Om het nieuwe jaar sportief in te luiden, zal Oostende op zaterdag 3 januari 2009 gaststad zijn voor duizenden ‘ijsberen’.
Om 15.00 uur trotseren ze het koude water van de Noordzee ter hoogte van de Drie Gapers. Vorig jaar waren er meer dan 6.000 deelnemers. De toeschouwers kunnen dit spektakel van op de zeedijk of het strand gadeslaan.
So Kliemaks luistert het hele gebeuren op met sfeervolle muziek.
OPROEP!
Bent u een fervent zwemmer, iemand die altijd een nieuwe uitdaging zoekt, iemand die z’n grenzen wil verleggen?
Dit is het ideale evenement: zwemmen in de Noordzee samen met een paar duizend andere waterratten bij een temperatuur van ongeveer 4° C.
De deelname bedraagt 5 eur p.p. bij voorinschrijving en 8 eur p.p. de dag zelf(optioneel: t-shirt met lange mouwen: 12 eur p.p.)
U kan zich inschrijven via http://www.nieuwjaarsduik.be/(voorinschrijvingen tot en met 23/12/2008)Elke deelnemer ontvangt een prijzentas en een jenevertje.

28 december


Het feest van de Onnozele Kinderen of Onschuldige Kinderen wordt op 28 december gevierd. Op die dag viert de Kerk het martelaarschap van de onschuldige jongetjes van Bethlehem die op last van Koning Herodes werden vermoord (Mt 2:16-18). De katholieke traditie leert dat God de onschuldige jongetjes van Bethlehem had voorbestemd om door hun dood te getuigen van de Messias.
Herodes was bang dat de komst van een nieuwe Joodse koning het einde van zijn macht zou betekenen. Van de Wijzen uit het oosten hoorde hij dat die nieuwe koning in Bethlehem geboren zou worden. Toen de Wijzen in een droom vernamen dat Herodes kwaadaardige bedoelingen had en Jezus wilde doden, leidden ze hem om de tuin. Daarop ontstak Herodes in een hevige toorn en liet zijn mannen in Bethlehem en omstreken al de jongens van twee jaar en jonger vermoorden. Jozef had echter in een droom van een engel opdracht gekregen met Maria en Jezus te vluchten naar Egypte waar zij bleven tot de dood van Herodes.

Marie


Marie
ze nam even de nachttrein
naar de hoofdstad
slurpte
het sperma van de duivel
was warm
quills
schreef ze op de muur
dropte een fles pompoensoep
in de ijskast

en ging heen

thuis trok ze
een rode lijn
over het midden van het bed

stierf
een onnatuurlijke dood

ni dieu ni maître
ik geef de katten hun brokjes
en open het boek
op pagina 6

(strombeek, 23 augustus 2006, 7u02)
Geplaatst door Eric Rosseel om 19:06 in Gedichten
Zie favoriete links: Eindelijk! Eric unplugged!

zaterdag 27 december 2008

Shoshan's keus



Fiddler on the Roof is een musical die voor het eerst werd uitgevoerd op Broadway op 22 september 1964. Het verhaal is gebaseerd op het boek Tevye and his Daughters (1894) van de Russisch-joodse schrijver Sholom Aleichem. De muziek werd geschreven door Jerry Bock op tekst van Sheldon Harnick. In 1971 werd de musical verfilmd door Norman Jewison met in de hoofdrol Chaim Topol.
Extra woordje uitleg over de naam Shoshan:
From "Sousanna", the Greek form of the Hebrew name "Shoshannah". This was derived from the Hebrew word "shoshan" meaning "lily."
The mystery of the Rose "Shoshan" is the mystery of the hidden letter of the Divine Name YHVH.

vrijdag 26 december 2008

Have a great day (bis)

Ik weet het, op 13/10 al eens geplaatst, maar ik heb geen zin om te scrollen, ik blijf overal hangen, verbazingwekkend hoeveel toffe dingen er al op mijn blog te vinden zijn!Dit in alle bescheidenheid!:-)

http://nl.youtube.com/watch?v=cHNZkzxVrFA

Arjen is mijn mannelijke tegenpool. (Shut up Sciuris)

Marilyn


Harold Pinter


Schrijver Harold Pinter overleden
25-12-08
De Britse toneelschrijver en Nobelprijswinnaar Harold Pinter is overleden.
Hij gold als één van de grootste, moderne toneelschrijvers van Groot-Brittannië.
Pinter schreef meer dan 30 toneelstukken, waaronder 'The Caretaker' en 'The Birthday Party'. Ook schreef hij het scenario van 'The French Lieutenant's Woman'.
Pinters vroege stukken spelen zich meestal af in een gesloten ruimte, zoals een kamer, en de hoofdpersonen worden bedreigd door een buitenstaander.
Die dreiging bleef ook in zijn latere werk terugkeren.
Nobelprijs
In 2005 kreeg hij op 75-jarige leeftijd de Nobelprijs voor de Literatuur
In de toespraak waarmee hij de prijs aanvaardde, deed hij harde politieke uitspraken aan het adres van de Verenigde Staten en zijn eigen vaderland Groot-Brittannië.
Zo noemde hij de inval in Irak "een overduidelijke daad van staatsterrorisme".
"Hij was fantastisch en het was een voorrecht om meer dan 33 jaar met hem te zijn", zei zijn tweede vrouw, Lady Antonia Fraser.
Harold Pinter had kanker. Hij is 78 jaar geworden.

donderdag 25 december 2008

Tot ziens Kerstman

Zo, het zit er weer op voor 2008, tot volgende kerst...

Weet wat je viert



Het lijkt vanzelfsprekend dat we allemaal rond de kerstboom zitten, dat de kerstman de nacht voor Kerstmis in zijn slee door de lucht vliegt of dat zoveel mensen op kerst kalkoen eten. Maar hoe is heel die traditie ontstaan? Acht vragen en antwoorden over Kerstmis.

1. Waarom vieren we Kerstmis op 25 december?

We herdenken op 25 december de geboorte van Christus, maar het is heel waarschijnlijk dat die gebeurtenis op een andere datum plaats had. De Bijbel geeft immers geen precieze datering voor de geboorte van Christus. Het is best mogelijk dat Christus niet eens in december geboren werd. Uiteindelijk werd voor 25 december gekozen zodat de datum zou overeenkomen met de Romeinse festivals die de kortste dag van het jaar vierden.

2. Waar komt de kerstman vandaan?

De kerstman is gebaseerd op de persoon die wij als Sinterklaas kennen. De bisschop van Myra is de beschermheilige van de kinderen. Volgens een legende kon een man geen bruidschat voor zijn drie dochters betalen tot Sint-Niklaas goudzakken door zijn raam gooide. Wij verwelkomen Sinterklaas vandaag nog altijd op 6 december.

3. Waarom komt de kerstman langs de schoorsteen?

Na de Amerikaanse revolutie schreef Washington Irving in New York een satire over de populaire heilige uit Europa. Daarin kreeg de kerstman een hangbuikje en klom hij door de schoorsteen.

4. Waar komen de rendieren vandaan?

Op 23 december 1823 publiceerde de 'Troy Sentinel' een lang gedicht met de titel 'The Night Before Christmas'. Daarin verplaatste de figuur uit de satire van Irving zich met een slee die getrokken werd door acht rendieren. De auteur was waarschijnlijk een professor die anoniem wilde blijven zodat hij niet geassocieerd werd met nonsens voor kinderen. De rendieren hadden ook namen, maar de beroemde Rudolph, met de rode neus, ontstond pas in 1939.

5. Waarom draagt de kerstman een rood pak?

De kerstman droeg voor het eerst een rood pak toen een cartoonist zich in 1869 baseerde op de satire van Irving. Maar het is dankzij Coca-Cola dat de kerstman consequent een rood pak draagt. Gedurende meer dan 30 jaar werd de figuur in een reclamecampagne van het frisdrankenconcern in het rood gekleed.

6. Waarom plaatsen we een kerstboom?

Deze traditie ontstond bij de Duitsers, maar het is dankzij de Engelsen dat we het vandaag overal doen. Koningin Victoria trouwde met de Duitse prins Albert. In zijn thuisland was het de traditie om een boom te versieren. Ter ere van hun koningin begonnen de Engelse burgers hetzelfde te doen.

7. Waarom eten we kalkoen?

In de zestiende eeuw bracht een handelaar enkele kalkoenen mee uit Amerika. De vogels werden meteen populair. Het vlees was lekker en andere dieren, zoals kippen en koeien, waren levend veel nuttiger. Een kip was toen bovendien heel duur.

8. Waarom sturen we kerstkaartjes?

Henry Cole had in 1840 geen tijd om al zijn vrienden een brief te schrijven. Daarom liet hij een speciale kaart ontwerpen met een kerstboodschap. Drie jaar later bestelde hij duizend exemplaren en begon hij de kaarten door te verkopen. (gb) atch?v=7sNNYYtuKYk

woensdag 24 december 2008

Kerstfeest

Aan allen een gelukkig kerstfeest en dit clipje is opgedragen aan allen die vanavond, vannacht en morgen moeten werken.

Genie(t)


Nooit eerder vertoond in dit land!Onze grote voorbeeldfuncties van koningen tot ministers, rechters, bankiers, heelalopperbouwmeesters en kardinalen geven elkaar met Zonnewende, Kerstmis, Onnozele Kinderen, Nieuwe Jaar en Driekoningen bijzonder vergiftigde geschenken in explosieve met anthrax bepoederde verpakkingen.
Als onderdaan van deze voorbeeldfuncties en als gewone werkmensch die deze heren en dames met uw bloed, zweet en tranen hun dagelijkse kaviaar bezorgt, wordt u natuurlijk verondersteld hen na te volgen en te imiteren.
Geef u zelf of uw medemensch, uw broeder/zuster of uw naaste, uw spiegelbeeld en uw alter ego, uw linker- of uw rechterhand dus best ook maar een vergiftigd geschenk.Bijvoorbeeld: de eerste en de laatste roman ooit van enfant terrible Eric Rosseel, een roman die luistert naar de wel toepasselijke titel "ROMAN", over het doen en laten (in wat een gesloten gemeenschap lijkt, een Tuin van Epicurus) van een reeks mensen die niet meer leven maar ook nog niet dood zijn.
Verschenen gisteren 23 december precies om 21 uur 44 minuten en 17 seconden.
De Uitgeverij Het Zinkend Schip (aan de ketting gelegd in de haven van Oostende, dat voorlopig zelf nog aan de Noordzee ligt) kondigt deze Roman, die reeds in 1924 werd bedacht met de Nobelprijs Literatuur, op zijn website http://www.hetzinkendschip.web-log.nl/ aan met volgende onheilspellende en venijnige (dus giftige) "Mededeling van Openbaar Nut":

Ere wie ere toekomt. Mensen met lichamelijke gebreken en psychische stoornissen houden zich gaarne bezig met kunst, vooral met literatuur en voorzien noodgedwongen, doch meestal ten koste van zichzelf in het levensonderhoud van meer dan één overspelige deurwaarder.
Wie me kent weet dat hier een ervaringsdeskundige aan het woord is.
Anderen voederen liever vogels zij het zonder zelf te kunnen vliegen, en een niet onbelangrijk aantal bejaarden, vaak oudere mensen eet groenten en spreekt tot parkieten.
Het zal dan ook geen kat verbazen en zeker ome Willem niet dat zowel hier als te Parijs, Amsterdam en zelfs Haringe Roesbrugge de roman Roman van Eric Rosseel binnen luttele uren voor geen geld verkrijgbaar zal zijn.
Roman is een literair meesterwerk van hooguit honderd bladzijden, onvoltooid, maar volmaakt, geschreven door de auteur en uitgegeven door de uitgever, - maar wie gelooft die mensen nog? (Van de 25 exemplaren die hij aanvankelijk wilde maken, zijn er al drie om weg te gooien vanwege vuile vingers en een op hol geslagen drukmachine, en ondertussen is het in zijn bovenkamer veel te donker en te koud om nog verder te werken, - geloof de verkoper niet die u probeert wijs te maken dat een spaarlamp van 7 watt evenveel licht geeft als een goede oude van 60 en een kapot blazertje geeft geen warmte.)
Terzake: niks vaste prijs en geen verzendkosten, wie een der nu al schaarse exemplaren van Roman wil bekomen, mag ons telefoneren tijdens de kantooruren, we nemen toch nooit op, we hebben zelfs geen telefoon, alleen een nummer.
Daarom: doe een voorstel, breng een bod uit, voor u is het jaar immers bijna ten einde, voor ons het leven.
U hebt geen idee waar dit allemaal op slaat? Wel, u beschikt misschien over een gigantische hoeveelheid aardappels, u houdt van bidsprinkhanen, u heeft een bak Westvleteren in de aanbieding, boeken interesseren u niet, uw vader zaliger was postzegelverzamelaar, u is verliefd op de auteur, u kan de uitgever niet uitstaan, wacht niet langer, want digitale klokken tikken ook thuis niet en tracht NU voor geen geld of wat dan ook een exemplaar te bemachtigen van Roman van Eric Rosseel.Voor elke voorstel tot transactie in natura, speciën of specerijen, neem sneller dan snel contact op met de uitgever via hetzinkendschip@hotmail.com .
Zelfs God zal U lonen.
Alleen zielsverwanten tot in de 2de graad kunnen rechtstreeks bij de auteur terecht.

Meer genie(t)en klik dan op:
zie 'favoriete links'

dinsdag 23 december 2008

Champagne


U dat de streek La Champagne heet en de schuimwijn zelf Le Champagne.
Een fles champagne bevat ongeveer 250 miljoen bubbels (en dit volgens Bruno Dutertre, een onderzoeker van Moët & Chandon)! Volgens een Amerikaans onderzoek zouden dit er echter slechts 49 miljoen zijn (dit is gehypothetiseerd door de wetenschapper Bill Lembeck.)
De gemiddelde grootte (lees inhoud) van de Champagne belletjes is ongeveer 69 miljoenste van een milliliter. De 'koolzuur' CO2 belletjes die voor ons zichtbaar zijn in het glas, zijn samengestelde belletjes uit deze kleinere belletjes.
Bij een kwalitatief goede Champagne moeten de belletjes zeer fijn zijn.
De druk in een Champagnefles is gelijk aan de druk van een band van een dubbeldekkerbus (ongeveer drie keer zo groot als die van een autoband).
Champagne in een Magnum fles is van hogere kwaliteit. Dit omwille van het feit dat de gistingsrestanten (na de tweede gisting) makkelijker te verwijderen zijn uit de fles. De vorm van de magnum fles is hier de oorzaak van. Men oppert dat deze Champagne tot 5% zuiverder kan zijn dan deze in een gewone fles.
De langste afstand dat een Champagnekurk ooit gevlogen heeft is 55 meter! Professor Emeritus Heinrich (medicus verbonden aan Woodbury Vineyard Winery in Chatauqua County in de staat New York) heeft dit vastgelegd op 5 juni 1988.
De tong en het slijmvlies worden geprikkeld door champagnebelletjes (CO2). Deze prikkel wordt verder waargenomen door de drielingzenuw (of 'Nervus Trigeminus'). Deze prikkeling wekt de productie van het gelukshormoon endorfine (= een natuurlijke variant van morfine) op. Hierdoor voelen we ons opgewekt en tevreden.
Het was Dom Pérignon die de kurk en het metalen kooitje voor de fles uitgevonden heeft.
Voordat men schuimwijnen als aperitief dronk was het een gewoonte champagne bij het dessert te drinken. De reden was dat vroeger de smaak van Champagne veel zoeter was.

Geniet met mate

top drie sterke drank onder de boom



Cognac De naam Cognac mag alleen gebruikt worden wanneer deze gemaakt wordt van wijndistillaten uit een afgebakende streek in het zuidwesten van Frankrijk.


Whisky 'Whisky' komt uit Schotland of Canada en 'whiskey' uit Ierland of Amerika.


Rum Rum, smokkelarij en piraterij zijn in de lange geschiedenis van de rum altijd nauw verbonden geweest. Het werd vroeger niet voor niets 'Kill devil' genoemd.

Absinthe



Absint Vincent van Gogh dronk absint en sneed zijn oor af, Verlaine schoot zijn minnaar Rimbaud neer onder invloed van absint. Reden genoeg om het drankje te verbieden.

zondag 21 december 2008

Don't worry, be happy


Eén van de meest relaxte momenten van de dag is toch wel het bezoek aan het toilet. En één van de meest verslavende spellen is toch wel Sudoku. Maar wanneer hebben nu tijd om dit spel te spelen?

Als je uren achter je pc doorbrengt heb je vast wel eens last van koude voeten. Een ideale oplossing is de USB Voetenverwarmer. Je sluit hem gewoon aan op de USB poort van de pc of laptop en steekt je voeten in de "pantoffels". Je voeten worden binnen korte tijd heerlijk verwarmd! Lopen gaat helaas niet, want de 2 helften zitten aan elkaar vast. Kortom, dit is perfect om uren te surfen op het web of om uren hard te werken natuurlijk!

Held(in)en op sokken



Wetenschappelijk bewezen!Kousen in bed: het oogt niet supersexy, maar ze zijn wel geschikt om zalig te slapen. Lange tijd werd gedacht dat voetenverwarmers niet in bed horen, maar dat blijkt een fabel. Mensen met slaapproblemen zouden sokken moeten dragen. Dat stelt Neuroloog Jan des Heijer van het Medisch Centrum Leeuwarden. TemperatuurWarme voeten bevorderen de nachtrust. Een goede regeling van de huid- en lichaamstemperatuur zijn uiterst belangrijk om in te dutten. De lichaamstemperatuur moet laag zijn en de huidtemperatuur hoog. Zo worden ook de bloedvaten wijder, waardoor lichaamswarmte via het bloed makkelijker doorheen de huid vloeit.
Maar... nu is de vraag: "wat als er gaten in de sokken zitten?"

zaterdag 20 december 2008

vrijdag 19 december 2008

Fragment


De mensen wisten vroeger niet wat in Brussel in rechtscolleges, parlementen, Wetstraten en Koninkijke Paleizen werd bedisseld en in welke taal daar over de dingen gesproken en geschreven werd. Ze konden als het ware amper lezen en schrijven. Ze waren blijkbaar wel bereid te aanvaarden dat bepaalde lieden macht hadden en in weelde leefden. Ze waren zelfs bereid te erkennen dat elke «fractie» om de beurt eens macht en weelde mocht hebben. Zoals mijn moeder altijd zei elke keer toen haar partij de verkiezingen verloor: «De anderen mogen ook eens aan de beurt zijn!» Van «Brussel» had men geen duidelijk beeld of voorstelling: de mensen hebben Brussel pas met de Expo 58 leren kennen. En nu ze wel kunnen lezen en schrijven, verstaan ze ook nog niets van waarover de heren en dames in «Brussel» het hebben. Maar ze weten wel dat ze via belastingen, bedrijfsvoorheffingen en sociale bijdragen een enorm deel van de waarde van hun arbeidskracht (het «brutoloon») afstaan aan een groep lieden die blijkbaar minder en minder bereid en/of in staat zijn hun levenskwaliteit te verzekeren.

Interessante en begrijpelijke kijk op de politiek.
Dit is een fragment uit 'lettres persanes', voor meer moet je gewoon klikken op:
Eindelijk! Eric unplugged! bij mijn links.


F(out)e tip

Toen was het makkelijk, rokers kregen rookgerief...


nu ondenkbaar publiciteit voor... tabak!

donderdag 18 december 2008

Omdat


Omdat mijn spreken een stamelen gelijkt, zelfs de goede verstaander vaak mijn discours niet begrijpt.
Omdat ik niet lispel, niet met de staart kwispel, mijn gelaat hangt als een mispel.
Omdat in mijn hoofd de wegen niet kronkelen, ook de rechte paden doodlopen, verkeerstekens ontbreken.
Omdat onuitspreekbaar voor mij niet bespreekbaar is, ik vind dat wie onverstaanbaar is onuitstaanbaar is.
Omdat en omdat en omdat, daarom word ik gemeden als de pest, - mij best.


Omdat het mij aanspreekt, nog een pareltje van Fernand Ronsmans, ik zou zo alles van zijn blogs hier plaatsen, maar gun jullie jezelf een uitje en ga naar de links 'Pareltje tussen het puin' en 'Fernand's zinkend schip'

Pareltje


Ik kan niet alle mensen zijn die ik ben,
Ik wil niet leren kennen wat ik nooit zal weten,
Ik zoek niet wat ik reeds gevonden heb,
Ik ben de titel niet, de bladwijzer niet,
Ik ben de plant die groeit in de tuin van een ander.


Dit pareltje heb ik gevonden op blog van Fernand Ronsmans.
Link: Pareltje tussen het puin.